Călătoria în afara trupului. Ce reprezintă dedublarea astrală, un fenomen științific sau paranormal?

Dedublarea astrală este o putere paranormală sau, mai bine spus, o calitate (de obicei latentă) a fiecărui om.

Aceasta reprezintă capacitatea de a ieşi cu corpul spiritual (sufletul) în afara corpului material (fizic), în mod conştient.

Această acţiune este întreprinsă de fiecare dată când corpul fizic adoarme în mod inconştient. Nu reprezintă niciun risc această ”ieşire”. Pe toată durata ”călătoriei”, există un cordon energetic şi informaţional invizibil între cele două corpuri – cel spiritual şi cel material. Iar la orice neregulă în corpul material, corpul spiritual revine instant.

 

Dedublarea astrală în istorie
Anunt

Dedublarea este un cuvânt care a apărut în anul 1870 și care înseamnă pierderea propriei personalități pentru a fi prezent virtual într-un alt loc, prin intermediul unui corp invizibil – numit corp astral sau eteric. De regulă, dedublarea se produce la muribunzi, în timpul somnului sau în momentul unor (/perioade de) mari traume.

Psihiatru Carl Jung susținea faptul că fiecare persoană poate realiza acest lucru, fiind o caracteristică a omului. Indienii considerau că a 6-a putere supranaturală a omului este aceea de a zbura. La moartea unei persoane, corpul astral părăsește corpul fizic, plutind deasupra lui.

În Grecia antică, este cunoscută povestea lui Hermotim, cel care făcea numeroase călătorii în spațiu.

În Vechiul Testament, și profetul Elisei s-a folosit de dedublare pentru a-i învinge pe sirieni. El a reușit astfel să ajungă în camera regelui sirian, unde a citit strategia de război a acestuia.

Sfântul Paul descria, de asemenea, învierea lui Hristos spunând că nu știe dacă era în corpul său ori în afara corpului, ci numai Dumnezeu știe.  El susținea că există o ”coardă de argint”” care leagă corpul fizic de cel spiritual.

Pentru indienii din America de Nord, șamanii au puterea de a părăsi corpul fizic și de-a urma sufletul morților către alte lumi.

În Tibet, există credința că există un principiu spiritual capabil să producă apariția materială a unor forme mentale, numite tulpas. Aceștia pot lua forma unei persoane, a unui animal sau peisaj. Alexandra David Neel a fost prima europeană care, în anul 1927, a reușit să asiste la secvențe de apariţie a celebrilor tulpas. Pentru un lama tibetan, Universul este o simplă viziune mentală.

Neel descrie apariția tulpas ca fiind condiționată de o stare de meditație, de exerciții de respirație care aprofundează mentalul. Referitor la tulpas, occidentalii au două ipoteze: prima se referă la halucinații, iar cea de-a doua se referă la producerea unui puternic sentiment de autosugestie.

Toate dedublările au avut loc simultan cu producerea unei mari temperaturi în interiorul corpului. Un caz deosebit de interesant s-a produs în anul 1845, la Riga. Emilie Sagee era profesoară la una dintre școlile din oraș. Elevii săi au povestit că, în timpul orelor, Sagee se dedubla, iar lângă corpul ei fizic apărea o siluetă identică cu cea a profesoarei.

Raymond Moody, autorul cărții Viață După Viață, susține că există câteva caracteristici ale dedublării, care s-au repetat la toți subiecții acestui fenomen.

În primul rând, este vorba despre o călătorie într-un spațiu care nu este tridimensional. Toți subiecții au avut capacitatea de a auzi verdictul pe care medicii, aflați în apropierea lor, îl dădeau. Alte caracteristici ale dedublării sunt sentimentul de serenitate, auzul muzicii odihnitoare, tunelul de trecere, întâlnirea cu ființe luminoase, limita graniței între viață și moarte, derularea vieții în secvențe și reîntoarcerea la corpul fizic.

 

Ingo Swann a ajuns pe Jupiter

Unul dintre cele mai interesante concepte – care descrie cel mai bine evoluția spirituală, dar și puterea absolută a sufletului – este dedublarea astrală. Această stare presupune puterea sufletului de a călători în diverse locuri din spațiu, independent de corpul fizic.

Anunt

La prima vedere, acest concept pare desprins din filmele SF, dar întotdeauna în spatele unui mit există o fărâmă de adevăr.

La începutul anilor 2.000, specialiștii NASA au demarat un proiect secret – intitulat Remote Viewing. Protagonistul acestei cercetări a fost un personaj extrem de interesant, pe nume Ingo Swann.

Scopul experimentului a fost dedublarea astrală. Swann a fost antrenat pentru a-și trimite sufletul undeva în apropierea planetei Jupiter și a observa cele mai importante detalii. Interesant este faptul că, în urmă cu câțiva ani, NASA trimisese sonda spațială Pioneer 10 în apropierea lui Jupiter, pentru a descoperi planeta.

Pentru ca experimentul să fie un succes, Swann trebuia să descrie cu lux de amănunte ceea ce vedea pe Jupiter. Ceea ce s-a și întâmplat – Swann a reușit dedublarea și a descris cu lux de amănunte planeta Jupiter.

Mai mult decât atât, a descoperit un inel pe care sonda spațială nu-l observase. De asemenea, a descris numeroase fenomene ciudate, care au fost confirmate ulterior și de către astronomi.

Acest experiment ciudat pare extrem de greu de digerat, motiv pentru care a fost ținut secret pentru o perioadă. Cu toate acestea, în cele din urmă a fost făcut public – se înțelege astfel că omul este o ființă extrem de complexă, capabilă de numeroase fapte paranormale și cu un potențial imens de dezvoltare.

 

Pilotul care a scăpat de moarte

În 1942, piloții Marii Britaniei decolau zilnic pentru a apăra Malta de forțele germane. Într-o zi, un tânăr pilot, mai puțin experimentat, a fost atacat de mai multe avioane inamice. Atunci avionul său a fost grav avariat și se aștepta ca acesta să moară.

Dintr-o dată, s-a trezit undeva deasupra avionului, privindu-și corpul. A putut vedea cum este legat printr-un cordon argintiu de trup. După câteva secunde, spiritul a reintrat în corp și pilotul și-a revenit complet. Se afla parcă într-un alt loc, pentru că inamicii nu se mai vedeau, iar avionul devenise funcțional.

În cele din urmă, pilotul englez a reușit să aterizeze și a scăpat cu viața din ceea ce fusese cel mai mare coșmar al său.

 

Femeia care și-a văzut soțul înjunghiat

Un alt caz, la fel de ciudat, este cel a lui Mary Smith. Într-o seară, aceasta s-a dus la culcare mai devreme, întrucât avusese o zi grea la fermă. Adormise deja când, deodată, s-a trezit tresărind. Soţul ei stătea în picioare, la capătul patului, iar faţa şi îmbrăcămintea lui erau pline de sânge.

L-a întrebat ce s-a întâmplat. El i-a răspuns că a avut un accident, dar să nu-şi facă probleme. Doamna Smith a sărit atunci din pat, aprinzând lumina, dar năluca nu mai era acolo. Părându-i-se că întregul eveniment a fost doar un vis, s-a dus să stingă lumina, privind spre ceas.

Era ora 10:30 PM.. La miezul nopţii, s-a trezit din nou. Cineva urca scările. Era soţul ei. A intrat şi a rămas în picioare la capătul patului – cu faţa şi îmbrăcămintea pline de sânge. I-a spus aceleaşi cuvinte ca cele din vis.

Soțul său fusese înjunghiat de 16 ori și se pare că, în acest timp, el a reușit dedublarea astrală pentru a-și anunța soția. Cazul este unul incredibil – ani la rând i-a intrigat pe pasionații de ezoterism.

 

Dedublarea astrală conștientă

În timpul viselor, fiecare dintre noi experimentează, de fapt, dedublarea astrală spontană.

Înţelepţii vechii Indii afirmă că “somnul ne este dat pentru a ne aminti de moarte, în timp ce visele ne obişnuiesc cu lumile astrale.”

Adepţii teoriei corpurilor subtile susţin de altfel, că acestea ar fi explicaţia odihnei ce survine în timpul somnului şi anume desprinderea corpului astral şi reîncărcarea lui cu energii subtile. Somnul indus prin intermediul somniferelor este superficial, fiind neodihnitor şi nici nu permite apariţia viselor, tocmai pentru că un astfel de somn nu facilitează desprinderea corpului astral de cel fizic.

Mulţi cercetători au abordat problema proiecţiilor astrale conştiente/dirijate şi, mai mult decât atât, au afirmat că fiecare individ este capabil să performeze (cel puțin o dată) o astfel de experienţă.

Cercetători precum Robert Monroe, Raymond Reant, Jeanine Mora, Ph.D. Keith Harary şi Pamela Weintraub, Gavin şi Yvonne Frost au trecut chiar la elaborarea unor programe concrete, prin respectarea cărora oricine ar putea “învăţa” să practice misterioasa proiecţie astrală.

În toate aceste metode, controlul mental al gândurilor şi emoţiilor este esenţial. Conştientizarea etapelor unei relaxări profunde, o treptată detaşare de lumea exterioară, de lucrurile care ne atrag în mod obişnuit este, de asemenea, necesară.

Anunt

Este nevoie, mai întâi, de amplificarea capacităţii de a se interioriza, de a aprofunda propriile stări psihice, după care abilitatea de expansiune a stării de conştiinţă în forma proiecţiei astrale se va dezvolta treptat. Dar, pe lângă acestea, perseverenţa, răbdarea şi încrederea sunt trăsături de caracter indispensabile unei reuşite depline.

 

Experiența a fost trăită și de Sfântul Părinte Arsenie Boca

Unul dintre cele mai răsunătoare cazuri din țara noastră a fost cel al marelui părinte Arsenie Boca, cel care reușea – în nenumărate rânduri – să iasă din corpul său fizic și să ajungă în planul spiritual, acolo unde își dorea.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!