Cazul misterios al unor oameni care au dispărut brusc. Au călătorit aceștia prin timp?

Specialiști din întreaga lume descoperă tot mai multe dovezi ale călătoriilor spontane în timp. Până acum, nimeni n-a reușit să călătorească astfel în mod intenționat.

Stephen Hawking, unul dintre cei mai mari fizicieni teoreticieni, a respins posibilitatea călătoriei în timp, însă în anul 2012 acesta s-a răzgândit brusc în acest sens.

Anunt

Știința modernă își pune din ce în ce mai des întrebarea: este timpul static sau nu? De zeci de ani încearcă să se găsească un răspuns, dar în zadar.

Experimentele fizicienilor nucleari din China au confirmat acest fenomen – timpul poate fi prelungit sau accelerat, dar până acum aceste fluctuații sunt abia perceptibile de tehnologie. Nu se poate vorbi despre o călătorie în timp. Cu toate acestea, se pare că se întâmplă acest fenomen.

Potrivit unor surse, în vara anului 1994, cercetătorii chinezi de la Universitatea Yunnan au călătorit la granița cu Vietnamul pentru a investiga un presupus loc de aterizare OZN. Locuitorii au spus că undeva lângă comuna Jinhe, provincia Yunnan, un obiect cu formă rotundă a aterizat într-o zonă de pădure.

Anunt

Când oamenii au ajuns acolo, au observat în mijlocul pădurii o gaură adâncă în pământ. Incidentul a fost raportat la Kunming și, ulterior, la Beijing. A fost organizat un grup de oameni de știință care au studiat zona respectivă de pământ.

S-a dovedit că la o adâncime de 63 de metri existau depozite uriașe de cuarț. Specialiștii au făcut măsurători, au intervievat localnicii și au rămas peste noapte în așezarea Jinhe. Evenimentul s-a repetat. Un obiect zburător verzui a coborât din nou în locul indicat. Cercetătorii s-au grăbit la fața locului și au fost, de asemenea, martorii unui fenomen inexplicabil. După aproximativ 10s secunde, OZN-ul a dispărut.

Dimineața, experții au coborât din nou în groapa formată. Au observat că rămăsese o cantitate mult mai mica de cuarț. Mai mult, a fost descoperită o cavitate bizară. Riscându-și viața, cercetătorii chinezi au pătruns acolo. Cavitatea reprezenta o cameră circulară de 10 metri lungime, 8 metri lățime și 4 metri înălțime. Pereții erau formați din straturi diferite de roci. Brusc, s-a auzit un zgomot ciudat, iar zona de pătrundere în acea cavitate a fost blocată. Operațiunea de salvare a grupului rămas acolo a durat trei zile, însă oamenii de știință nu au mai fost de găsit.

Astfel, 6 specialiști de la Universitatea Yunnan au dispărut fără urmă.

Adepții teoriilor conspirației nu consideră însă deloc această întâmplare ca fiind o pierdere, ci, potrivit versiunii acestora, participanții la acele evenimente au fost de fapt transportați în timp.

S-au găsit și dovezi scrise, datând din 1953, conform cărora 5 oameni, epuizați și îmbrăcați în haine murdare și ciudate, atipice pentru acea vreme, au sosit în satul Jinhe. Soarta celui de-al șaselea participant la evenimente nu a fost clarificată. Cei 5 au susținut insistent că sunt angajați ai Universității Yunnan, însă nu a existat o confirmare oficială. Ceea ce era și imposibil (din punct de vedere logic), întrucât aceștia, la acea vreme, nici nu se născuseră.

Astfel, China ar fi putut experimenta o călătorie în timp de aproape jumătate de secol: din 1994 până în 1953!

Să fie această poveste o serie de coincidențe?

Ar fi putut fi considerată așa, dacă în 2007 procuratura provincială Yunnan nu ar fi efectuat o anchetă la solicitarea unui grup de studenți de la Universitatea Yunnan care credeau într-o versiune conspirativă a ceea ce s-a întâmplat în anul 1994. S-a dovedit astfel că numele celor 5 specialiști dispăruți coincideau cu numele inculpaţilor dosarului din 1953.

Anunt

Un alt paradox este acela că, în 2010, autoritățile chineze au inițiat un nou studiu al unui filon de cuarț din provincia Yunnan. Nu a mai fost găsită nicio gaură în pământ. Mai mult, geo-radarul nu a detectat goluri în pământ până la o adâncime de 100 de metri. S-a descoperit însă cuarț. Să fi contribuit cumva acesta la deplasarea în timp a specialiștilor? Mistere neelucidate până în prezent.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!