Spiritualitate și ezoterism. Viziuni cu privire la evoluția umană. Oamenii vor deveni entități de lumină, fără corp fizic

Konstantin Eduardovici Țiolkovski a fost un savant rus, specialist în astronautică. Acest personaj a fost unul extrem de important pentru că, pe lângă invențiile sale, a elaborat anumite teorii și a avut numeroase viziuni în ceea ce privește viitorul omenirii.

Țiolkovski a trăit între anii 1857 și 1935 și a vorbit despre ființele avansate de pe Terra, despre zborurile intergalactice și despre evoluția omului.

entități de lumină

Anunt

 

Ființele evoluate de pe Pământ

Țiolkovski credea că zborurile spațiale sunt doar un mijloc, iar scopul lor este salvarea omenirii de agresiunea spațială. Țiolkovski știa că pe Pământ există ființe străvechi, aflate într-un stadiu superior de dezvoltare, capabile să pătrundă în conștiința unei persoane și să-i subordoneze corpul și voința.

De-a lungul a miliarde de ani de dezvoltare, aceste creaturi și-au pierdut învelișul material și există sub formă de cheaguri electromagnetice. Pe același drum trebuie să meargă oamenii, evoluând într-o umanitate ”radiantă”, cu diferența că umanitatea nu mai are miliarde de ani.

În primul rând, omul de știință credea că este necesar să se protejeze gândirea oamenilor, în special a conducătorilor de state, de efectele electromagnetice și psi ale acestor creaturi. De fapt, coroanele de aur cu care s-au împodobit regii și împărații erau o astfel de protecție, dar în condițiile moderne o plasă fină de argint, aur, platină sau alt metal nobil va fi mult mai eficientă.

Cu aceste considerații, el a împărtășit cu Alexandru al III-lea și Nicolae al II-lea această idee, dar nu a primit niciun răspuns la mesajele sale. De asemenea, el l-a avertizat pe Lenin, cerând protejarea substanței creierului într-un mod simplu, dar eficient – cu o plasă argintie. Nu se știe cu siguranță dacă Lenin a ascultat avertismentul său, dar în 1921 lui Țiolkovski i s-a acordat o pensie pe viață – un lucru foarte rar pentru acea vreme.

Există o versiune care spune că Stalin a insistat să poarte un accesoriu special, dar asociații sceptici au neglijat acest lucru și, ca urmare, au devenit marionete ale unor creaturi electromagnetice antice.

Acest lucru a dus la o luptă ireconciliabilă între Stalin și foști camarazi, care au devenit sclavi ai monștrilor interstelari.

 

Umanitatea radiantă

În urmă cu aproape 100 de ani, Ciolkovski a scris un articol uimitor – ”Calea către umanitatea radiantă”. Articolul a fost publicat, în mod repetat, în anii 60 și 70, în mai multe reviste științifice.

Anunt

Prevederea strălucitoare a marelui om de știință rus este ideea tranziției omenirii în viitorul îndepărtat la faza existenței energiei pure, pe care a numit-o ”umanitate radiantă”. În special, acest lucru este pe deplin în concordanță cu vechile învățăturile ezoterice, care afirmă că umanitatea, în procesul evoluției sale, trece prin faze de încarnare treptată a spiritului pur în materie, apoi, cu dezvoltarea inteligenței și a capacității de a influența activ lumea materiei grosiere, începe o nouă rundă de dezvoltare a spiritualității și trecerea la nivelul energetic al vieții.

O astfel de dezvoltare ciclică există cu prezența a două semiperioade într-un val de evoluție: valuri înainte și invers, valuri de dezvoltare fizică și valuri de dezvoltare spirituală.

Țiolkovski scria:

”Natura iubește foarte mult valurile înapoi pentru că, în timpul mișcării lor, ele normalizează, îmbunătățesc, corectează, perfecționează și completează tot ceea ce s-a făcut în jumătatea perioadei valului înainte. De aceea, perfecțiunea spirituală urmează întotdeauna valul de cunoaștere a lumii fizice.”

Cunoașterea ezoterică a antichității mai spune că omenirea a atins deja apogeul dezvoltării sale fizice, iar acum se va dezvolta spiritual, trezindu-și abilitățile latente, inclusiv capacitatea de a vedea viitorul. Unele dintre aceste cunoștințe au ajuns la noi prin lucrările lui E. Blavatsky, A. Besant, A. Bailey, E. Roerich, N. Roerich, N. Berdyaev, K. Tsiolkovsky, V. Vernadsky, T. Glob, L. Rampa, P.Uspensky și mulți alți cercetători ai cunoașterii ezoterice.

Această cunoaștere ezoterică conține o cantitate mare de informații despre originea Universului, a Pământului, a umanității, despre legile după care acestea evoluează. Cunoașterea fiabilă a trecutului omenirii face posibilă identificarea principalelor tendințe în evoluția sa și prezicerea viitorului acesteia.

Astfel, doctrina evoluției raselor umane ne spune că prima umanitate a existat în corpuri subtile (etereice). Apoi, a început perioada de evoluție a corpurilor fizice și a avut loc densificarea formei fizice a unei persoane, ceea ce a dus la formarea corpurilor fizice. A urmat apoi evoluția inteligenței, care a stimulat dezvoltarea progresului tehnologic.

”Atinsă la cel mai înalt nivel de dezvoltarea tehnică, practica a distrus natura și a degenerat moral. Au început să apară ceva de genul mijloacelor electronice de colectare, stocare și schimb de informații. Rețele precum internetul modern au evoluat. Oamenii au învățat să creeze roboți din carne și oase, adică să cloneze ființe vii. S-a dezvoltat ceea ce numim astăzi un mod de viață secular – lenevia, lipsa de spiritualitate, desfrânarea. După ce stăpânesc timpul și spațiul, creând mașini ale timpului, oamenii vor începe să efectueze zboruri intergalactice.”

scria Țiolkovski cu mai bine de 100 de ani în urmă.

 

Acum, omenirea se află într-o nouă etapă de dezvoltare a civilizației – cea informațională. O trăsătură distinctivă a acestei perioade este că o persoană pierde contactul cu natura, iar contactele directe între oameni încetează. Viața reală este înlocuită de o ceață de informații fantomatice. Devenim la fel de fantomatici ca și fantomele create de tehnologia informațională modernă, cu toții ne mutăm pe internet, care devine ”capcana” noastră.

În esență, umanitatea se transformă treptat în roboți informaționali, deconectați de condițiile naturale ale mediului, așa cum scria Țiolkovski în urmă cu peste un secol.

Cel mai probabil, o astfel de cale este calea degradării calităților umane și a transformării omului într-un om-mașinărie. Acesta este un mod de a perturba echilibrul natural și de a repeta experiența tristă a civilizației anterioare.

Următoarea etapă în dezvoltarea omenirii, conform învățăturilor ezoterice, va fi asociată cu evoluția spiritualității și transformarea oamenilor din indivizi unilaterali dezvoltați în personalități libere și armonioase. Dar acest drum nu va fi pentru toți oamenii.

În timpul acestei evoluții spirituale se vor naște tot mai mulți oameni cu percepție liberă și abilități psihice ”trezite”. Evoluția abilităților interne ale omenirii, de-a lungul timpului, va face ca progresul tehnic să nu aibă sens: dacă o persoană învață să se deplaseze independent și aproape instantaneu în orice punct din spațiu și timp, atunci nu va fi nevoie de vehicule. Sau dacă va putea comunica cu oricine și oricând, nu va mai fi nevoie de telefoane sau de internet.

Anunt

Totuși, odată cu dezvoltarea dispozitivelor și sistemelor tehnice bazate pe principiile percepției extrasenzoriale, abilitățile extrasenzoriale ale oamenilor se vor dezvolta mai repede decât dispozitivele tehnice, aceste dispozitive devenind, în cele din urmă, inutile.

 

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!