Gunung Padang. Cine a construit cea mai veche structură din lume?


Situat la 75 de mile sud de Jakarta, Indonezia este sit-ul megalitic remarcabil cunoscut sub numele de Gunung Padang. Localnicii îl consideră un loc sacru, iar numele său înseamnă Muntele Luminii sau Muntele Iluminării. Potrivit legendei, a fost construit de regele Siliwangi, într-o singură noapte.

A fost descoperit de coloniștii olandezi în 1914, iar de atunci a nedumerit lumea occidentală.

Gunung Padang este cel mai mare sit megalitic din Indonezia și posibil cel mai vechi din lume. Este aranjat pe cinci terase și este format din coloane masive de rocă vulcanică cu forme ciudate.

Complexul a fost construit cu respectarea factorilor geomantici și astrologici, ceea ce i-a făcut pe cercetători să creadă că a servit cândva drept lăcaș de cult. Indicațiile preliminare arată că întregul deal a fost cândva o mare piramidă.

Situat la 885 de metri deasupra nivelului mării, sit-ul acoperă un deal într-o serie de terase mărginite de ziduri de sprijin din piatră, având circa 400 de trepte succesive de andezit, cu o înălțime de aproximativ 95 de metri. Este acoperit cu pietre dreptunghiulare masive de origine vulcanică.

În 2011, au fost efectuate cercetări geologice ale acestui misterios complex megalitic. Sit-ul de vârf a fost datat la 5.000 de ani, dar pe măsură ce arheologii au săpat mai adânc, vârsta a crescut.

Cele mai recente completări la structură au fost finalizate în urmă cu cinci milenii, dar structura originală este mult mai veche. Potrivit geologului senior Danny Natawidjaja de la Institutul Indonezian de Știință, vârsta a crescut de la 5.000 la 8.000, apoi la 10.000 și chiar la 23.000 de ani sau mai mult.

Anunt

Aceste date sugerează faptul că Gunung Padang este mult mai vechi decât orice structură artificială cunoscută din lume.

“Gunung Padang nu este un deal natural, ci o piramidă creată de om, iar originile construcției de aici datează cu mult înainte de sfârșitul ultimei ere glaciare”, spune Natawidjaja.

Lucrarea își păstrează masivitatea chiar și la cele mai profunde niveluri și sugerează abilități sofisticate de construcție din partea constructorilor. Natawidjaja crede că aceasta este opera unei civilizații de mult pierdute și într-adevăr una destul de avansată.

[Gunung Padang astăzi]

Oamenii primitivi pe care cronologia curentă îi sugerează ca fiind prezenți în acel moment nu ar fi putut sub nicio formă să proiecteze acest complex și cu atât mai puțin capabili să-l construiască.

Gunung Padang a fost construit cu orientarea spre Soare și stele. Fără cunoștințe astronomice și topografice, sit-ul ar fi fost imposibil de construit.

Dacă datarea este corectă, complexul ar fi fost construit într-un moment în care nivelul mării era cu aproximativ 120 de metri mai jos decât astăzi, ceea ce înseamnă că Marea Java era o câmpie fertilă pe atunci.

Datele furnizate de analiza geologică ridică numeroase întrebări. Cine a locuit în acea zonă acum 23.000 de ani? Cine a construit acest complex antic și în ce scop? Și, cel mai important, ce anume s-a întâmplat cu acea civilizație avansată? Ar putea fi vorba chiar de Atlantida?

Anunt

Like it? Share with your friends!

error: Content is protected !!