Istoria interzisă. A mai existat o civilizaţie înainte de Adam şi Eva?

Chiar şi pentru ateişti sau pentru alte religii, Biblia (în special Vechiul Testament) ar trebui să constituie un veritabil document de istorie străveche a omenirii.

Anunt

În Geneză, în primul capitol, ni se explică cum a fost creată omenirea. Acele versete nu trebuie însă luate ca atare, ci e nevoie a fi găsit un sens, un înţeles aparte. Căci Biblia este plină de simboluri, iar cine ştie să le descifreze va descoperi, fără îndoială, multe secrete.

Ar fi inocent să credem că lumea a început odată cu Adam şi Eva, primii oameni de pe Pământ, conform Bibliei.

De fapt, chiar este posibil să fi existat şi alte fiinţe înainte de așa-zis primii oameni, dar care au dispărut din cauza unor cataclisme (precum căderi de asteroizi pe Terra/cutremure/războaie nucleare). De asemenea, este posibil ca povestea Bibliei să înceapă de la ultimele fiinţe create pe Terra, și nu de la primele.

Anunt

Așadar, cine a existat înaintea oamenilor biblici? Unii susțin că o civilizaţie avansată, ca cea a Atlantidei. Chiar şi în Eclesiastul (1:11) se spune ceva asemănător:

„Nu ne aducem aminte despre cei ce au fost înainte şi tot aşa despre cei ce vor veni pe urmă; nicio pomenire nu va fi la urmaşii lor.”

Totodată, primul verset din Biblie ne spune:

„La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.”

Adică Terra, plameta noastră. Dar oare în acest verset nu se ascunde un eveniment astronomic care a  avut loc în trecut? Cercetătorul Zecharia Sitchin, cel care a tradus vechile texte sumeriene, spunea că, în conformitate cu acestea, Pământul ar fi de fapt o planetă mai mare, numită Tiamat, fiind mult mai îndepărtată de Soare.

Tiamat a fost lovită de o altă planetă mai mare (Nibiru/Marduk), impactul mutând-o din orbita sa iniţială (situată între Marte şi Jupiter) în orbita iniţială a Pământului, creând Luna şi centura de asteroizi.

Vom afla vreodată adevărul?

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!