Legendele incașe și misteriosul disc solar care a dispărut după deschiderea unei Porți Stelare

Pe tot globul, două civilizații antice s-au închinat Soarelui. În America de Sud, vechiul conducător incas Pachacuti a ajuns la putere cu ajutorul unui disc solar. În Egipt, faraonul Akhenaton a concentrat toată închinarea către zeul-soare pe un disc numit Aton.

Au fost aceste două exemple simple cazuri de adorare a idolului-Soare sau a existat mult mai mult decât atât? Pentru teoreticienii astronauților antici, aceste discuri par să reprezinte o tehnologie avansată, de origine extraterestră. În schimb, criticii și oamenii de știință fac lumina asupra  explicațiilor (pământești) așteptate.

Anunt

În acest prim articol, vom arunca o privire la Inca, Templul Soarelui și legendele misterioase ale discului solar, așa cum se arată în seria Ancient Aliens. Mai târziu, vom analiza poveștile lui Aton și ale faraonului Akhenaton.

Ancient Aliens – episodul 15, sezonul 12 – se concentrează pe povestea lui Pachacuti și a misteriosului său disc solar. Se presupune că discul solar reprezenta un dispozitiv de comunicații, similar cu un smartphone modern cu circuite computerizate avansate.

„La nivel mondial, nu contează în ce cultură antică, există un fel de închinare la un disc care a venit din cer”, spune Giorgio A. Tsoukalos. „Este posibil ca acest disc să fi avut un fel de conexiune extraterestră și să fi fost un dispozitiv tehnologic.”

Legendele despre discul solar sugerează că acesta a fost folosit pentru a deschide un portal către alte lumi la Poarta Zeilor – La Puerta de Hayu Marca. Structura bizară și spectaculoasă de 23 de metri pătrați, asemănătoare unei uși, lângă Lacul Titicaca, este considerată de către unii ca fiind o posibilă Poartă Stelară (stargate). O persoană de înălțime medie poate sta în interiorul „ușii” sculptate în formă de T. În mijlocul acestei uși, există o mică adâncitură circulară, parcă menită să țină ceva în loc.

Deși ar putea fi doar un proiect abandonat, legendele locale sugerează altceva. Potrivit Atlas Obscura:

„Localnicii numesc această ușă <La Puerta de Hayu Marca> sau Poarta Zeilor, iar legendele locale relatează despre oameni care dispăreau prin prag, precum și despre priveliști și apariții ciudate, precum siluete înalte, strălucitoare și sfere de lumini care treceau prin prag.”

Anunt

O altă legendă spune că primul preot-rege incaș, Aramu Muru, a dus discul solar la Poarta Zeilor și l-a folosit pentru a deschide un portal. A pășit înăuntru și a dispărut pentru totdeauna, lăsând în urmă discul. După aceea, ce s-a întâmplat cu discul s-a pierdut în istorie.

Potrivit Ancient Origins:

„Aramu Muru s-a apropiat de o ușă uriașă tăiată într-un versant de munte aplatizat artificial. În centrul acestei adâncituri de piatră se afla o scobitură, în care a pus discul solar. Când a făcut asta, ușa de piatră a sclipit, a devenit strălucitoare. Aramu a pășit prin portal și a dispărut în piatră. Nu a mai fost văzut de atunci, iar ușa nu s-a mai deschis niciodată.”

Iată scena din Ancient Aliens:

Mai multe despre Poarta Zeilor și Aramu Muru aici:

Specialiștii Ancient Aliens speculează cu privire la ce s-ar fi putut întâmpla cu discul solar. A fost scos clandestin din temple, prin pasajele subterane din apropierea complexului templului-fortăreață Sacsayhuaman? Sau a fost dus la locul sacru al lacului Titicaca, acolo unde se spunea că a apărut zeul creator, Viracocha?

Nimeni nu știe, însă, astfel că răspunsul rămâne un mister.

Discul solar lipsește, dar ruinele uimitoare ale Templului Soarelui sau Coricancha (Qorikancha) din Cuzco, Peru au rămas. Templul și grădina ar fi fost decorate cu cantități mari de aur și dedicate lui Viracocha și intermediarilor săi cu oamenii – zeița lunii Quilla și soțul ei, Inti, zeul Soarelui.

A fost discul solar doar un idol al închinării și al rugăciunii? Sau era ceva extraordinar, un dispozitiv de comunicare directă cu zeii? Poate chiar un instrument de deschidere a unui portal către o altă lume?

Faraonul Akhenaton și misteriosul său disc solar:

Anunt

 

 

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!