Misterioasele gropi fără fund, portaluri către alte lumi?


1 share

În 1997, Art Bell, gazda popularului talk show Coast to Coast AM – care dezbate evenimente și fenomene ciudate neexplicate de știința modernă – a primit un fax de la un bărbat pe nume Mel Waters.

În fax, Mel a menționat o fântână neobișnuită, pe care a numit-o pur și simplu groapă, de origine necunoscută, pe moșia sa din Manastache, Washington.

Groapa era, în cuvintele lui, una fără fund și a înspăimântat atât de mult animalele sălbatice din zonă, încât nici măcar păsările nu zburau niciodată deasupra ei.

Pentru a explica situația, Mel i-a scris lui Bell astfel:

”Îți scriu pentru a vedea dacă pot obține ajutor de la tine sau de la publicul tău uriaș.

Locuiesc în zona rurală de est a Washingtonului, lângă Manastash Range. Există o gaură stranie în zona noastră. La fel ca foștii proprietari ai acestui loc și toți proprietarii dinaintea lor, și noi ne-am aruncat tot gunoiul acolo. Aparent, această gaură a fost acolo dintotdeauna.

La început, am crezut că este o fântână străveche – având aproximativ trei metri în diametru. Marginile acestei gropi sunt căptușite cu piatră, iar deasupra există o ușă de oțel, pentru ca nimeni să nu cadă.

De zece ani încoace, s-au aruncat acolo mobilier, obiecte de uz casnic inutilizabile, vaci moarte și deșeuri de construcții.

Dar ideea este că gaura aceasta nu s-a umplut niciodată. Așa că am devenit foarte curios și am încercat să-i măsor adâncimea. Am descărcat trei mulinete de pescuit din monofilament – cu o lungime totală de aproximativ 1.400 de metri. Curând am început să cumpăr fir de pescuit în vrac. Până acum, am folosit aproximativ 24.400 de metri de fir, dar tot fără să ajung la fundul gropii.

Soția mea lucrează la universitatea locală, în cadrul Departamentului de Geologie și sperăm să obținem ajutor științific profesionist în determinarea adâncimii acestei fântâni.

Din câte îmi dau seama, n-ar fi neapărat ceva ciudat în asta, cu excepția altor două lucruri: câinii refuză să se apropie de gaură mai aproape de 30 de metri, iar păsările nu zboară deasupra ei și nu aterizează pe marginile acestei fântâni sau a uși metalice.

O altă ciudățenie este că nu există ecou când țipi în această gaură. Într-adevăr, n-am auzit niciodată nimic căzând pe fund când am aruncat ceva acolo. Odată chiar am aruncat un frigider vechi și nu am auzit absolut niciun zgomot, niciun sunet.

Sper că ascultătorii tăi mă pot ajuta cu posibile explicații. Sunt curios dacă acesta, pe baza măsurătorilor, n-ar putea fi cumva cel mai adânc puț de pe Pământ.”

Mel Waters

 

La scurt timp după aceea, Art Bell l-a invitat să apară în emisiunea sa de radio, iar Mel a prezentat lumii, cu lux de amănunte, ceea ce a devenit un alt mister al lumii.

 

Un câine a înviat

Gropi misterioase

În cadrul emisiunii, bărbatul a povestit că unui vecin i-a murit unul dintre câini. În loc să-l îngroape, acesta l-a aruncat în groapă.

Câteva zile mai târziu, bărbatul și-a văzut câinele fugind prin pădure. L-a strigat, dar acesta n-a reacționat în niciun fel. Și-a dat seama că era câinele său după zgarda pe care o purta.

O altă întâmplare ciudată a fost relatată, de asemenea, de vecinii lui Mel. Aceștia au spus că au văzut o rază de lumină ieșind din groapă.

Anunt

Toate aceste fapte au stârnit interesul publicului și nu puțini au fost cei care au încercat să găsească o explicație.

Astfel că teoriile sunt din plin, dar adevărul este încă necunoscut.

 

O altă gaură fără fund în Nevada

Gropi misterioase

Datorită publicității gropii lui Mel, un grup de nativi americani din Nevada a vorbit despre o groapă asemănătoare, la fel de bizară. Aceasta a apărut undeva prin anii 1800, iar de atunci provoacă o mare nedumerire oamenilor.

Fântâna misterioasă se află în Nevada și are 3 metri lățime – la fel ca și gaura lui Mel – doar că aceasta are și guler metalic cu crestături în partea de sus. Metalul este cald la atingere și nu scoate niciun sunet când este lovit. Animalelor le este, de asemenea, frică de această gaură, evitând-o cu orice preț.

Nativii americani au făcut un experiment. S-au gândit să lege și să coboare o oaie în groapa misterioasă.

Oaia a început să se comporte bizar chiar dinainte de coborârea în groapă, zbătându-se din ce în ce mai tare. În cele din urmă, oamenii au reușit să o coboare. Pe la jumătatea drumului, oaia a scos un sunet înspăimântător. Atunci oamenii au ridicat-o, însă până să fie scoasă la suprafață, aceasta a murit.

 

Groapa misterioasă din Insula Mare a Brăilei

Gropi misterioase

În anii 80, deci în timpul comunismului, aici a avut loc un eveniment ce ar putea fi legat de lumea paranormalului.

În zona respectivă, un tânăr a încercat să sape o fântână, cu ajutorul unor vecini, pentru a avea apa necesară (mai ales că zona este una toridă). În timpul lucrului, unul din vecini a început să strige cu disperare; ceilalți bărbați prezenți l-au scos imediat pe om din fântână, iar acesta avea ochii holbaţi, plini de groază, aflându-se într-o stare de panică.

Tânărul a vrut să se afunde și el cu frânghia în fântână aflată în construcţie, să vadă exact ce se întâmplase, văzându-și vecinul în acea stare de şoc.

După câteva minute, a ieşit – și el – tremurând ca varga. Ce se întâmplase? A povestit că, pe măsură ce aluneca în tunelul fântânii, a avut loc o prăbuşire a peretelui de pietriş, pe o porţiune de 60-70 de cm – nu spre interior, ci spre exterior  lăsând la iveală o gaură ce părea nemărginită atât în sus, cât şi în jos, atât spre dreapta, cât şi spre stânga, oricum priveai prin spărtura de nisip. Spaţiul părea infinit şi luminat într-o nuanţă de roşu indescriptibil, asemănător cumva cu roşul soarelui ce apune în miezul verii. Iar din acest hău venea un fel de muzică și un zgomot şuierător, înfricoşător, care pur și simplu îţi ridica părul în cap.

La faţa locului au sosit preotul, polițistul şi primarul satului. După ce preotul şi-a scos sutana şi a coborât împreună cu primarul, el a declarat irevocabil că ceea ce se întâmplă acolo este lucrarea diavolului. Primarul a spus că fântâna trebuie astupată, iar situaţia raportată imediat judeţului.

Spre miezul nopţii, când tânărul, împreună cu iubita sa, se întorceau acasă, la poarta casei acesteia a apărut o maşină neagră din care au ieşit 2 bărbați îmbrăcaţi în costume negre, fără cravate, cu părul lung și cu pălării.

Cei doi l-au convins pe tânăr de faptul că interese sus-puse doresc astuparea imediată a fântânii şi i-au oferit un plic cu bani, drept despăgubire. Unul dintre bărbații misterioși a vorbit ceva indescriptibil la un aparat bizar (nu existau telefoane mobile pe vremea aceea) şi imediat a apărut o autobetonieră imensă, în cabina căreia erau doi muncitori îmbrăcați tot în combinezoane negre.

Imediat ce au astupat gaura, atât maşina neagră, cât şi betoniera s-au făcut nevăzute, iar tânărul şi iubita sa au constatat cu stupoare că banii din plic se prefăcuseră în… praf. Era acolo doar cenușă. Numerele de înmatriculare ale maşinilor, deşi reținute de tineri, s-au dovedit inexistente.

“Oamenii în negru” din Insulă Mare a Brăilei păreau a fi niște entităţi sosite dintr-o altă lume. Nici astăzi nu se ştie cine i-a chemat, de unde au venit, la ce aparate vorbeau şi cu cine, cum au putut dispărea în câteva secunde şi, mai ales, ce anume știau și ascundeau în misterioasa fântână.

Un lucru este cert: în Insula Mare a Brăilei, în comuna Frecăței, există un portal către lumea subterană, necunoscută nouă, plină de mister.

Oare vom afla vreodată adevărul? Ce ascund, de fapt, aceste enigmatice și atât de înfricoșătoare gropi fără fund?

Anunt

Like it? Share with your friends!

1 share
error: Content is protected !!