NASA a anunțat debutul cercetării OZN/UAP

NASA lansează cercetarea OZN ca parte a unei noi direcții științifice către știință.

Anunt

Astăzi, 10 iunie, agenția spațială a anunțat că va construi o echipă independentă de experți pentru a înțelege ce cantitate de informații este disponibilă public pe acest subiect și de cât ar mai fi nevoie pentru a înțelege toate aceste fenomene inexplicabile.

Șeful misiunii științifice, Thomas Zurbuchen, a recunoscut că această comunitate științifică tradițională ar putea vedea acest proiect al NASA ca pe o strategie de a face bani aprofundând un subiect controversat, ceea ce, potrivit opiniei sale, este complet neadevărat.

“Nu ne sfiim de riscul reputațional”, a spus Zurbuchen în timpul unui webcast la Academia Națională de Științe.

Anunt

“Credem cu tărie că cea mai mare problemă legată de aceste fenomene e reprezentată de cantitatea foarte mică de informații.”

NASA consideră că acesta este primul pas în încercarea de a explica observările misterioase de pe cer, denumite și Fenomene Aeriene Neidentificate (UAP).

Studiul, în valoare de aproximativ 100.000 de dolari, va începe anul acesta și va dura nouă luni. Va fi complet deschis, fără utilizarea datelor militare secrete.

NASA a spus că echipa va fi condusă de astrofizicianul David Spergel, președintele Fundației Simons pentru Avansarea Științei.

La o conferință de presă, Spergel a mai precizat că singura noțiune preconcepută care intră în acest studiu este aceea că fenomenul OZN ar putea avea mai multe explicații.

“Trebuie să abordăm toate aceste probleme cu o deosebită atenție”, a spus Spergel. “Mi-am petrecut cea mai mare parte a carierei studiind cosmosul. Vă pot spune clar că nu știm ce reprezintă 95% din Univers. Sunt lucruri dincolo de capacitatea noastră de înțelegere.”

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
WordPress PopUp Plugin
error: Content is protected !!