Oamenii de știință de la Universitatea Oxford avertizează că NASA ar putea provoca o invazie extraterestră

La începutul acestui an, renumitul Uri Geller a avertizat despre o invazie extraterestră iminentă, printr-o postare pe Instagram, acolo unde a distribuit o imagine a unui obiect intraterestru și a atașat o scurtă descriere, etichetând și NASA. Geller a susținut că o echipă de oameni de știință care cartografiază undele radio a descoperit în spațiu ceva neobișnuit, care eliberează o explozie uriașă de energie de trei ori pe oră.

Anunt

Medicul israeliano-britanic a mai afirmat că faptul este legat de inteligența de origine extraterestră, mult superioară celei pe care o avem noi, oamenii. Și cel mai tulburător lucru dintre toate este acela că Geller a asigurat că extratereștrii se pregătesc pentru invazie.

Suntem în pericol?

Oamenii de știință au avertizat că planul NASA de a difuza locația Pământului în spațiul cosmic ar putea declanșa din neatenție o invazie extraterestră. Un mesaj codificat binar, numit “Beacon In The Galaxy” va transmite informații despre sistemul solar, suprafața Pământului și umanitate într-o zonă a Căii Lactee identificată ca fiind cel mai probabil loc unde există civilizații extraterestre.

Este o versiune actualizată a mesajului Arecibo, care a trimis informații similare în spațiu, în 1974, folosind un radiotelescop din Puerto Rico. Cu toate acestea, Anders Sandberg, membru senior la Institutul Future of Humanity (FHI) din Oxford, a avertizat că partajarea unor astfel de informații prezintă un mare risc.

Anunt

Acesta a declarat pentru ziarul britanic The Daily Telegraph că, deși șansa ca mesajul să ajungă la o civilizație extraterestră este scăzută, ar putea avea totuși un impact semnificativ, care chiar trebuie luat în serios.

Toby Ord, coleg cu Dr. Sandberg la FHI, a susținut argumente similare în The Precipice, o carte publicată în 2020, în care a analizat riscurile existențiale și viitorul umanității. Dr. Ord a spus că întrebarea principală este legată de raportul dintre civilizațiile pașnice și cele ostile.

Mesajul în cauză, care se va încheia cu o invitație a extratereștrilor de a răspunde, include concepte de bază matematice și fizice pentru stabilirea unui mijloc universal de comunicare, urmate de informații despre compoziția biochimică a vieții pe Pământ.

De asemenea, va difuza locația sistemului solar în raport cu grupurile de stele majore, precum și reprezentări digitalizate ale sistemului solar, ale suprafeței Pământului și ale oamenilor (sex masculin și feminin).

NASA nu va trimite mesajul în sine, ci propune ca acesta să fie difuzat de la telescopul sferic cu deschidere de 500 de metri, situat în Pingtang, Guizhou, sud-vestul Chinei și de la Allen Telescope Array al Institutului SETI din California de Nord. Echipa de cercetători ai proiectului a spus că comunicarea este o dezvoltare incredibil de interesantă în explorarea științifică a cosmosului.

Riscurile extreme de invazie extraterestră sunt evenimente potențiale care ar putea avea loc și care ar avea un impact semnificativ asupra economiei globale, ordinelor sociale existente sau regimurilor politice actuale. Deși, dacă analizăm tot ce se întâmplă astăzi în lumea noastră, poate că invazia extraterestră este, de fapt, cea mai bună soluție pentru problemele noastre.

Așadar, oare NASA a greșit, trimițând civilizațiilor extraterestre toate acele informații despre noi?

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!