Predicție tulburătoare: Cyborgii vor înlocui oamenii și își vor construi propria civilizație


1 share

Altfel spus, o apocalipsă (non-violentă), asemănătoare cu poveștile Skynet.

Oamenii sunt singurele ființe inteligente și conștiente de sine de pe Pământ. Cu toate acestea, mulți experți consideră că dezvoltarea inteligenței artificiale poate aduce schimbări drastice.

Potrivit lui James Lovelock, un futurolog britanic, cyborgii își vor construi propria lume, iar umanitatea ar putea dispărea de pe planeta noastră, relatează nbcnews.com.

Noua Eră a Cyborgilor

Potrivit lui Lovelock, autorul noii cărți Novacene, cyborgii – autosuficienți și conștienți de sine – vor fi descendenții roboților moderni și ai sistemelor de inteligență artificială.

Așadar, britanicii prezic o nouă eră în care Pământul va fi guvernat de mașini. Cu toate acestea, predicțiile în acest sens nu implică un război sângeros între oameni și roboții inteligenți și nici o fuziune între aceștia.

James Lovelock analizează această problemă din punct de vedere al biologiei: computerele de astăzi deja pot procesa date mult, mult mai repede decât putem noi, iar mașinile viitorului vor fi chiar mai bune și vor deveni de milioane de ori mai inteligente decât oamenii.

O lume nouă, doar a cyborgilor

În cele din urmă, cyborgii ne vor depăși și își vor crea propria lume, în care omul va fi redus la un rol subordonat și poate chiar redundant.

James Lovelock crede că cyborgii pot chiar transforma Pământul, pentru a fi mai prietenos cu ei. Cu toate acestea, nu se știe dacă noua lume va mai rămâne prietenoasă și cu oamenii obișnuiți.

Anunt

Lovelock își imaginează cyborgii ocupând fiecare nișă evolutivă de pe planetă. Acesta a spus:

“Mă gândesc la cyborgi ca la un alt tărâm al vieții. Ei ne vor confrunta în același mod în care noi, ca regn animal, ne confruntăm cu plantele.”

Cum vor fi cyborgii?

Lovelock este, în mod intenționat vag, deoarece se așteaptă ca regulile de bază ale designului să fie regândite în moduri pe care noi, oamenii, nu ni le putem imagina. Lovelock a scris în cartea sa:

“Cyborgii ar începe de la capăt – la fel ca Alpha Zero. Ar începe de la o tablă goală.”

Acesta speculează că cyborgii ar putea arăta ca niște sfere sau chiar că:

“Este posibil să nu aibă deloc formă.” Adică ar putea continua să existe, în principal, ca forme virtuale, în interiorul computerelor.

Ce se va întâmpla cu oamenii originari?

Nu se știe cu exactitate cum se va sfârși civilizația umană: dacă va fi atât de slabă încât nu se va adapta la schimbări sau dacă va fi pur și simplu distrusă de mașinile inteligente.

Futurologul britanic prezice că sosirea erei cibernetice va fi ultima etapă a vieții pe Pământ, care ar putea dura un miliard de ani. Iar atunci când condițiile de pe Pământ nu vor mai fi favorabile pentru supraviețuirea vieții sintetice, mașinile vor migra și vor popula o altă planetă.

Acesta să fie viitorul Pământului? Sosesc vremuri guvernate de mașini? Este posibil ca, atunci când Pământul nu va mai putea oferi ceea ce este necesar supraviețuirii omului, să apară mașinile și să populeze această lume, cel puțin până când vor avea capacitatea de a migra într-o alta?

Anunt

Like it? Share with your friends!

1 share
error: Content is protected !!