Sfârșitul Lumii/Apocalipsa. Misterul Trâmbițelor din Cer: sunetele stranii, semne ale vremurilor de pe urmă?

Sunete bizare din cer, denumite și „trâmbițe” sau „cutremure cerești” au fost semnalate, de-a lungul timpului, în întreaga lume, mai ales în ultimii ani.

Oameni de pretutindeni – SUA, Canada, Costa Rica, Rusia, Republica Cehă, Australia, etc. au fost absolut uluiți să audă ceea ce ei descriu ca fiind zumzete/gemete/plânsete/urlete de joasă frecvență, trâmbițe sau un fel de claxoane/semnale sonore care par să vină din Cer sau din adâncurile Pământului.

Fenomenul este unul extrem de controversat și, totodată, absolut înspăimântător.

Anunt

Aceste zgomote ciudate pot fi ușor asemănate unui geamăt, suprapus cu un sunet metalic, vibrant, similar cu cel al instrumentelor muzicale. În unele cazuri, sunetele par să includă chiar și voci, deși neinteligibile.

Teorii (ale conspirației) există din abundență în ceea ce privește bizarul fenomen, respectiv cauza/originea acestor sunete înfricoșătoare. Principalele explicații ale Trâmbițelor din Cer vizează: fenomene naturale, OZN-uri, sunete venite din lumea de dincolo/din alte dimensiuni, zgomote produse de oamenii din umbră (în mod intenționat, spre a induce frica/panica în rândul lumii – deci un complot sinistru), experimente secrete, fenomene ezoterice/paranormale/legate de magie, aspectul spiritual, aspectul religios – adeverirea spuselor din Biblie/semne ale Apocalipsei sau… pur și simplu, farse.

Fenomen natural?

Unii spun că bizarele sunete nu sunt altceva decât rezultatul interacțiunii dintre plasma solară și câmpul magnetic al Pământului.

Alții susțin că sursa acestor sunete ar fi consecința mișcării plăcilor tectonice sau o schimbare a polului nord (magnetic) al Pământului.

Însă, dacă aceste „trâmbițe”, „cutremure cerești” sau „unde gravitaționale acustice” au, într-adevăr, o cauză naturală, atunci de ce nu au mai fost semnalate și în trecut, înainte de anul 2011?

Origine extraterestră?

Anunt

Adepții OZN-urilor/fenomenelor UFO nu au nicio îndoială că aceste sunete cerești provin de la extratereștrii (respectiv navele lor) care ne vizitează planeta.

O farsă?

Este foarte posibil ca multe dintre videoclipurile virale de pe internet (dacă nu chiar toate) în care se aud aceste sunete stranii să nu fie altceva decât farse.

Experimente secrete?

Alte voci susțin că acestea ar avea o cauză industrială sau militară. Internetul abundă în teorii ale conspirației referitoare la proiecte guvernamentale ultra-secrete, precum HAARP, Project Blue Beam, etc.

Toate acestea au de-a face cu controlul vremii, cu uciderea oamenilor/reducerea populației, respectiv Noua Ordine Mondială (chiar și prin simularea celei de-a doua veniri a lui Iisus Hristos).

Explicație spirituală?

Unii atribuie acestor bizare zgomote venite din Ceruri o semnificație spirituală. Ei susțin că acestea ar fi generate de demoni, forțele răului încercând, astfel, să sperie oamenii.

Alți oameni, dimpotrivă, consideră Trâmbițele din Cer ca fiind divine, ele reprezentând un avertisment al faptului că trăim vremurile de pe urmă (o încercare de a ne face să conștientizăm și să facem ceea ce se cuvine cât încă mai este timp).

Este adevărat faptul că aceste ”trâmbițe” sunt menționate în mai multe evenimente biblice.

Atunci când Dumnezeu a dat Legile, pe Muntele Sinai, prezența Sa a fost însoțită de „un sunet foarte puternic de trâmbiță”, făcându-i pe toți cei din tabără să tremure (Exod 19:16). Mai târziu s-a intensificat, „sunetul trâmbiței a devenit din ce în ce mai tare” (versetul 19).

Înlăturarea (Anihilarea) Bisericii va avea loc, se spune, în momentul în care „trâmbița va suna, morții vor învia și noi vom fi schimbați” (1Corinteni 15:52).

Iisus a spus că, la a doua Sa venire, „îi va trimite pe îngerii Săi cu un strigăt puternic de trâmbiță și își vor aduna aleșii din cele patru vânturi” (Matei 24:31).

Iisus a vorbit, de asemenea, despre „evenimente înfricoșătoare și semne mari din cer” (Luca 21:11). Și, în timpul necazului, „șapte Îngeri vor suna din șapte trâmbițe” (Apocalipsa 8:6). De fiecare dată ”când unul dintre acești Îngeri sună într-o trâmbiță, o nouă judecată se va abate pe Pământ” (Apocalipsa 8-9).

Anunt

Așadar, toți cei care caută un vestitor (un semn) al așa-ziselor vremuri de pe urmă se referă, fără îndoială, și la Trâmbițele Cerului – ca fiind, deci, semne ale Apocalipsei.

De menționat este și faptul că Biblia ne spune că Trâmbițele din Cer care ne avertizează că sfârșitul este aproape vor suna în vremuri caracterizate de ”o răutate tot mai mare” (Timotei 3:1–4) și de ”răspândire a învățăturilor false” (Timotei 4:1; 2 Timotei 4:3; Iuda 1:18). ”Înșelăciunea și răutatea vor crește tot mai rău” (Tesaloniceni 2:9–11).

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!