Strămoșul antic al crocodililor. Scheletul vechi de 150 milioane de ani a fost descoperit în Chile

Anunt

Fosile vechi de 150 milioane de ani au fost descoperite într-un masiv muntos din Chile. Acestea aparțin strămoşului crocodilului de astăzi, susțin reprezentanții Muzeului Argentinian de Ştiinţe Naturale.

Burkesuchus Mallingrandensis, cum este denumită specia, a fost descoperită în anul 2014, de către o echipă de cercetători, într-un depozit de fosile din apropierea oraşului Mallin Grande, din Patagonia. Ulterior, a fost îndelung studiată.

Specimenul este ”bunicul” crocodililor de astăzi şi va permite oamenilor de ştiinţă să descopere cum a evoluat specia, au precizat reprezentanții muzeului.
Alături de alte astfel de fosile, această descoperire întărește ideea conform căreia America de Sud a fost leagănul evoluţiei crocodililor.

Anunt

“Cu aproximativ 200 milioane de ani în urmă, crocodilii aveau dimensiuni mai mici şi erau reptile terestre, nu acvatice. Paleontologii au dorit mereu să afle cum a avut loc tranziţia”, a declarat Federico Agnolin, membru al echipei care a descoperit fosilele. ”Burkesuchus prezintă o serie de trăsături unice, pe care niciun alt crocodil nu le are. Reprezentanții speciei au fost primii care au început să intre în apă, mai exact în apă dulce”, a spus acesta.

Potrivit studiilor Muzeului Argentinian de Științe Naturale, crocodilii au apărut la începutul Jurasicului, cam în aceeaşi perioadă cu primii dinozauri. În câteva milioane de ani, au ajuns să trăiască în apă, datorită existenţei mărilor calde şi puţin adânci. America de Sud este renumită pentru diversitatea fosilelor marine de crocodili.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
Anunt
error: Content is protected !!