Un perete lung de peste 1,5 kilometri, plin cu desene vechi de 12.500 de ani, descoperit într-o pădure tropicală amazoniană

Unele dintre aceste lucrări au o vechime de peste 12.500 de ani, așa cum se arată în descrierile creaturilor care au dispărut în timpul erei glaciare (cum ar fi mastodontii uriași și leneși).

Oricine a văzut prima dată Amazonul a văzut și a descris aceste creaturi. Aceste imagini descriu o lume antică care a dispărut de atunci.

Anunt

Picturile au o dimensiune atât de monumentală încât studierea lor ar dura secole. Descoperirea a fost produsă anul trecut, dar a fost ascunsă până acum, de când a fost filmată pentru un proiect de pe Channel 4, intitulat Jungle Mystery: Forgotten Kingdoms of the Amazon, care va avea premiera în decembrie.

Situl este situat în Serrana de la Lindosa, unde a fost găsit, împreună cu Parcul Național Chiribicte.

Ella Alshamahi, un arheolog și aventurier care a realizat documentarul, a declarat pentru The Observer: „Descoperirea este atât de proaspătă încât nici măcar nu au atribuit locației un nume. Gândurile tale curg în timp ce ești acolo. Suntem înconjurați de zeci de mii de picturi. Pentru a le înregistra pe toate ar dura secole.”

“Am început să vedem specii dispărute. Nu avem nici o îndoială că te uiți la un cal, de exemplu, deoarece imaginile sunt atât de naturale și bine realizate. Profilul calului epocii glaciare era stilizat și sălbatic.

Anunt

De asemenea, putem vedea păr de cal, deoarece este atât de detaliat. Este incredibil. Există pești, broaște țestoase, șopârle și păsări printre desene, precum și oameni care dansează și se țin de mână.” José Iriarte, profesor de arheologie la Universitatea din Exeter și liderul echipei britanice columbiene care a descoperit zidul.

Locația este atât de departe încât un grup de arheologi și cineaști a trebuit să facă drumeții timp de patru ore după o călătorie de două ore de la San José del Guaviare. Au reușit să rămână departe de cei mai violenți rezidenți din zonă: aligatorii.

Până de curând, zona în care au fost găsite picturile a fost total interzisă, iar accesul în siguranță a necesitat, de asemenea, negocieri prudente. Dimensiunile picturilor diferă.

Multe dintre imagini, indiferent dacă sunt forme abstracte, animale sau umane, sunt la această scară și există diferite amprente de mână.

Alshamahi a fost uimit de cât de înalte sunt câteva dintre ele:1,55 metri înălțime. Oricare dintre desene este atât de sus încât doar dronele le vor vedea.

Culoarea acestor lucrări este maro roșiatic de teracotă. Specialistul a spus: „Am descoperit bucăți de ocru care au fost răzuite pentru a le crea”. „Este curios să observăm că toate aceste creaturi uriașe sunt însoțite de bărbați mici cu brațele ridicate, cum ar fi venerarea acestor obiecte”. El specula dacă picturile au scopuri sacre sau de altă natură.

Animalele și copacii, au un spirit în culturile amazoniene și interacționează și se raportează la oameni într-o manieră cooperantă sau violentă prin ceremonii și tradiții șamanice descrise în arta.

Această pădure tropicală nu a existat întotdeauna. Desigur, un cal sau un mastodont în oricare dintre aceste desene nu ar exista într-o junglă. Sunt excesiv de mari.

Nu numai că oferă indicii cu privire la momentul în care au fost pictate de oricare dintre primii oameni, ceea ce este incredibil în sine, dar oferă și indicii despre cum ar fi putut fi aceeași locație: mai asemănătoare cu savana, a dedus AlShamahi.

Echipa a susținut că descoperirea lor este doar începutul și spera să se întoarcă la fața locului pentru a găsi mai multe în viitorul apropiat.

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!