Dacă suferiţi de neurastenie, dacă vă simţiţi descurajaţi, slăbiţi fizic sau spiritual, faceţi o plimbare într-un parc sau într-o pădure. Îndreptaţi-vă cu faţa spre răsărit şi conectați-vă la energia unui copac bătrân, dar încă sănătos şi viguros, cum ar fi ulmul, stejarul, pinul (de preferinţă, stejarul). Rămâneţi în contact cu el timp de 10-15 minute, cel mult o jumătate de oră, cu gândurile concentrate asupra influenţei liniştitoare, magnetice pe care acesta o emană.

Se va produce atunci un schimb energetic între voi și copac. Acesta vă va elibera de o parte din energiile negative, vă veţi linişti şi veţi pleca de acolo cu o stare de mulțumire și bucurie. Vă veţi simţi mai bine fiindcă aţi captat o anumită forţă şi s-a produs un schimb între energia voastră şi magnetismul copacului. Repetaţi de 4-5 ori această experienţă, cu acelaşi copac şi veţi simţi o mare eliberare. Aceasta este o metodă naturală de vindecare, practicată încă din antichitate.

Anunt

Dacă sunteţi bolnav sau neurastenic, o altă metodă de vindecare naturală constă în mersul la ţară vara, chiar în perioada în care grâul începe să se facă. Plimbaţi-vă pe lângă un lan de grâu şi cereţi permisiunea să îl traversaţi. După ce veţi fi parcurs 1-2 kilometri, cu gândurile concentrate asupra acestuia, veţi simţi, în scurt timp, o mare uşurare.  Dacă puteţi repeta această plimbare mai multe zile, consecutiv, veţi resimţi beneficiile timp de mai multe luni.

O altă regulă care trebuie respectată: dacă, în timpul unei plimbări sau al unei excursii, doriţi să vă potoliţi setea cu apa unui izvor, alegeţi unul bine orientat, curat, impregnat cu energie constructivă. Nu beţi apă din izvoarele orientate spre nord.

Pentru a vă trata de reumatism articular, de eczeme sau de umflături, staţi pe o terasă sau pe o verandă expusă la lumina soarelui. Dezbrăcaţi-vă până la brâu, întindeţi-vă pe un pat sau pe o canapea, cu capul spre nord şi staţi cu pieptul la soare timp de o jumătate de oră; apoi întoarceţi-vă şi staţi și cu spatele, timp de o altă jumătate de oră, apoi din nou cu pieptul,şi aşa mai departe, până ajungeţi să transpiraţi. Dacă puteţi face plajă de vreo 20-30 de ori în felul acesta, boala de care suferiţi va dispărea.

Stomacul şi sistemul digestiv vor funcţiona mai bine, iar circulaţia sanguină se va regla. Trebuie însă să aveţi grijă să vă acoperiţi capul, pentru a-l feri de acţiunea directă a razelor soarelui – într-adevăr, creierul atrage şi acumulează rapid energia solară şi, dacă nu are cum s-o transmită imediat şi în totalitate celorlalte organe, riscă să fie afectat. Lunile cele mai favorabile pentru plajă sunt mai, iunie, iulie şi august, iar cel mai bun moment al zilei este între orele 8 şi 10 dimineaţa. Respectând aceste reguli, veţi obţine maximum de beneficii pentru sistemul digestiv, plămâni, coloana vertebrală şi creier.

Dacă faceţi plajă în aer liber, îmbrăcaţi-vă cu haine deschise la culoare – de preferință albe sau verde deschis – și gândiţi-vă, în timpul expunerii la lumina solară, la aceste raze luminoase, colorate, precum şi la forţele naturii, ale căror energii vă vor vindeca.

Astăzi, oamenii nu trăiesc așa cum se cuvine, din cauza neînţelegerii şi a discordiei dintre ei. Nu sunt uniţi. Nu înţeleg că provin din aceeaşi sursă, dintr-o ființă unică, Dumnezeu, care a creat întregul Univers. Iar absolut totul funcționează și depinde de marile legi universale. Cel care se conformează acestor legi este mereu într-o stare de bucurie, de mulțumire, de liniște, de echilibru.

Anunt

Iar dacă le încalcă, omul va fi expus bolilor, suferinţelor şi morţii. Cel care îl iubeşte pe Dumnezeu, care vede binefacerile Lui pretutindeni şi în toate lucrurile, are absolut totul la dispoziţie, este sănătos, mulţumit şi fericit. Iubirea faţă de Dumnezeu nu se exprimă doar prin sentimente sau prin credinţa pe care oamenii o au. Cel care Îl iubeşte pe Dumnezeu devine puternic şi îi lasă pe cei slabi înainte. Căci el îi protejează şi le este sprijin. Iar dacă el însuși este slab, să treacă înainte şi îl vor ajuta ceilalţi.

Pentru a fi puternic, omul nu trebuie să amâne niciodată să-şi ducă la bun sfârșit gândurile şi sentimentele frumoase. Orice gând bun pus imediat în practică întăreşte mintea şi îmbunătățește starea creierului. Orice sentiment frumos realizat imediat contribuie la bunăstarea inimii, asigură circulaţia normală a sângelui şi permite o respiraţie corectă.

Faptele bune îmbunătățesc condiţiile în care funcționează stomacul, permiţând omului să mănânce şi să doarmă într-o manieră sănătoasă. Relaxaţi-vă înainte de a mânca. Fiţi calmi şi bine dispuşi. Mâncaţi încet, fără grabă, pentru ca nervii limbii și ai gingiilor să aibă timp să extragă elementele vitale pe care le conţine hrana. Stomacul se ocupă de cele mai dure dintre elementele nutritive din hrană.

Faceţi exerciţii de respiraţie de cel puțin 2-3 ori pe zi. Pentru a avea un somn odihnitor, dormiţi pe cât posibil cu capul spre nord sau nord-est. Înainte de culcare, spălaţi-vă picioarele şi gambele cu apă caldă – acest lucru vă va oferi o senzaţie și o stare plăcută. În fiecare seară şi în fiecare dimineaţă rămâneţi pentru o vreme într-un loc izolat, liniştit, cu gândurile concentrate asupra meditaţiei şi rugăciunii.

Atunci când medităm sau ne rugăm din tot sufletul, o mare cantitate de sânge este atrasă spre partea superioară a corpului. Este o regulă. Iar acest lucru ajută la dezvoltarea organelor spirituale situate şi, în acelaşi timp, la echilibrarea armonioasă a tuturor părţilor corpului.

Dacă sunteţi în conflict cu cineva şi acest lucru vă deranjează, vă consumă, cauza nu poate fi decât în trecut, atunci când i-aţi pricinuit neplăceri. Pentru a remedia acest lucru, începeţi prin a-i face câteva servicii manifestate sau ascunse, dar din toată inima. Veţi vedea curând cum animozitatea se va transforma în simpatie, ba chiar o prietenie frumoasă şi sinceră se va lega între voi.

Doar legea binelui îi permite omului să atingă plenitudinea, armonia interioară a vieţii şi, deci, să fie sănătos și util pentru tot ceea ce îl înconjoară.

Numai astfel, iubind și fiind iubiți (de toate fiinţele, de animale, de plante), fericirea va veni la noi şi ne va urma pretutindeni.

 

 

Anunt

Sursa: Peter Deunov, Spirit sănătos în corp sănătos

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
WordPress PopUp Plugin
error: Content is protected !!