Chipul lui Iisus pe Giulgiul din Torino. Noi dovezi concludente


3 shares

Noi cercetări arată că Giulgiul din Torino – pânza folosită pentru a înveli trupul lui Hristos după răstignire – prezintă dovezi concludente ale unei morți violente pentru omul învelit în misterioasa pânză. Noi dovezi susțin credința conform căreia Giulgiul înfățișează chipul lui Iisus.

Giulgiul din Torino reprezintă o pânză de aproximativ 4,5 metri lungime, despre care se spune că ar fi fost așezată peste trupul lui Iisus Hristos în momentul înmormântării Sale. Aceasta este păstrată la capela regală a Catedralei Sfântul Ioan Botezătorul din Torino, nordul Italiei.

Enigmaticul artefact – care a fost supus mult timp analizelor științifice – a rămas un obiect de maximă admirație, atât pentru credința creștină, cât și pentru cercetători. Originile, data și imaginile afișate pe misteriosul giulgiu încă reprezintă subiect de dezbatere între teologi, oameni de știință, istorici și credincioși.

Cea mai distinctivă caracteristică a Giulgiului din Torino este, fără îndoială, imaginea vagă, de culoare maronie, a chipului unui bărbat așezat cu mâinile încrucișate peste vintre.

Conform a ceea ce experții au putut înțelege din studierea enigmaticului giulgiu, chipul care apare are barbă, mustață și părul până la umeri. Este atletic și înalt – de până la 1,88 m.

Conform studiilor efectuate de medicii legiști, Giulgiul din Torino prezintă următoarele marcaje: una dintre încheieturile mâinilor poartă o rană mare, rotundă, aparent de la o perforare (cea de-a doua încheietură este ascunsă). Există semne ale unei crestături în partea de sus, lateral, care pătrunde în cavitatea toracică. Experții au găsit, de asemenea, mici înțepături în jurul frunții și scalpului, zeci de răni liniare pe trunchi și picioare, precum și dovezi de umflare a feței și cheaguri de sânge pe ambele brațe.

Acum însă, experții au dezvăluit detalii fascinante despre giulgiu, susținând că pânza nu prezintă sânge tipic unei persoane sănătoase. Elvio Carlino, cercetător la Institutul de Cristalografie din Bari, Italia, spune că particulele minuscule identificate dezvăluie o suferință mare a victimei învelite în pânza funerară.

Mai mult decât atât, profesorul Giulio Fanti (Universitatea din Padova) a adăugat faptul că particulele au o structură, o distribuție și dimensiuni deosebite.

Anunt

Experții au menționatcă sângele găsit pe Giulgiul din Torino conținea cantități mari de creatinină și feritină, care se regăsesc în mod obișnuit la pacienții care suferă traume puternice, precum tortura.

Profesorul Fanti a adăugat:

„Prin urmare, prezența acestor nanoparticule biologice găsite în timpul experimentelor noastre indică o moarte violentă a celui învelit în Giulgiul de la Torino.”

Noul studiu a fost publicat în revista științifică din SUA, PlosOne, într-un articol intitulat „New biological evidence from atomic resolution studies on the Torino Shroud”.

Noile descoperiri contrazic complet afirmațiile conform cărora misterioasa pânză ar fi fost un fals creat în epoca medievală.

Potrivit profesorului Fanti, caracteristicile acestor particule nu pot reprezenta artefacte realizate de-a lungul secolelor pe țesătură.

Cercetătorii s-au bazat pe dovezile experimentale ale studiilor de rezoluție atomică și pe cele din studii medicale recent realizate pe pacienții care au suferit multiple acte de traumă și tortură.

Profesorul Elvio a adăugat:

„Aceste descoperiri n-au putut fi dezvăluite decât prin metodele dezvoltate recent în domeniul microscopiei electronice, iar cercetarea a marcat primul studiu al proprietăților la scară nanometrică a unei fibre curate preluate de pe Giulgiul din Torino.”

Noua cercetare a fost realizată de Institutul oficial al materialelor textile din Trieste și Institutul de Cristalografie din Bari, ambele în subordinea Consiliului Național de Cercetare al Italiei, precum și a Departamentului de Inginerie Industrială a Universității din Padova.

Anunt

Like it? Share with your friends!

3 shares
error: Content is protected !!