Enigmaticele fresce antice din Iordania, ”vârtejurile de vânt” menționate în Biblie/navele extratereştrilor Anunnaki

Teleilat el-Ghassul reprezintă locul mai multor dealuri mici care conțin rămășițele unui număr de sate neolitice din Iordania.

Anunt

Acestea au înflorit între anii 4.400 – 3.500 î.Hr., situl fiind excavat în perioada 1929 – 1938 de Alexis Mallon și Robert Koeppel de la Institutul Biblic Pontifical Iezuit din Ierusalim.

Principalele relicve descoperite la Teleilat el-Ghassul acoperă o perioadă când terenul era ocupat de o civilizație foarte avansată; artefactele şi sistemul de irigaţii, de un nivel mult superior celui propriu epocii, i-au convins pe arheologi că ocupanţii proveneau din Mesopotamia.

Aici, arheologii au descoperit mai multe fresce în timpul excavaţiilor din 1931-1932 şi 1932-1933, dintre care cea mai interesantă este aşa-numita ”stea Ghassuliană”, aşa cum se poate observa în imagine. Aşadar, avem o așa-zisă stea cu 8 vârfuri, plasată în interiorul unei alte stele mai mari, tot cu 8 vârfuri, totul culminând cu o explozie de 8 raze. Desenul precis, folosind o diversitate de forme geometrice, a fost executat artistic, cu negru, roşu, alb, gri şi combinaţii ale acestor culori; o analiză chimică a vopselelor folosite a arătat că acestea nu erau substanţe naturale, ci compuşi sofisticaţi, alcătuiți din 12 până la 18 minerale.

Anunt

Descoperitorii frescelor au presupus că steaua cu 8 raze avea o semnificaţie religioasă, indicând faptul că steaua cu opt vârfuri, reprezentând planeta Venus, era simbolul celest al lui Ishtar.

Totuşi, acest fapt nu dovedeşte niciun fel de adoraţie religioasă, după cum la Teleilat el-Ghassul nu s-au găsit nici obiecte de cult, statuete ale zeilor, etc. – o altă anomalie a acestui loc.

Faptul că steaua cu raze nu avea nicio semnificaţie sacră este atestat în continuare şi de desenele complet ireverenţioase care o înconjoară. Acestea reprezintă clădiri cu ziduri groase, înotătoare de peşti, păsări, aripi, o navă şi chiar (după părerea unora) un dragon marin (în colţul din stânga, sus).

De un deosebit interes sunt două forme dominate (asemenea unor ochi mari). Asemenea forme s-au găsit pictate, pe o scară mult mai mare şi într-un stil mai detaliat, și pe pereţii altor case. Obiectele erau înfăţişate ca având formă sferică sau ovoidală, cu partea superioară stratificată şi pictată în alb şi negru. Centrul era dominat de acești ochi mari, ca niște discuri negre, perfecte, în interiorul unor cercuri albe. Partea de jos prezenta două (sau patru) suporturi întinse, roşii; între aceste picioare mecanice, din corpul obiectului ieşea o anexă, de formă tuberculară.

Ce reprezintă aceste obiecte? Cumva ”vârtejurile de vânt” din textele Orientului Apropiat (inclusiv Vechiul Testament), adică farfuriile zburătoare ale extratereştrilor Anunnaki care au vizitat Pământul în timpuri străvechi?

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!