Atlantida și cataclismul care a afectat Sistemul Solar


1 share

Între anii 11.000 și 4000 î.Hr., pe Pământ s-a produs o catastrofă greu de descris. Dovezile biologice și geologice care susțin această teză sunt copleșitoare. Li se adaugă și nenumăratele legende și tradiții care descriu aceste evenimente.

Unele dintre acestea descriu o temperatură foarte mare care a dus la fierberea apei din oceane, la munți în flăcări și la dispariția Soarelui și a Lunii în întunericul care a urmat. Au urmat ploi de gheață, alunecări de teren, prăbușirea cerului, înălțarea și scufundarea pământului, dispariția unui continent. A existat un potop mare, un val uriaș care a măturat totul.

Texte antice chinezești descriu faptul că cerul s-a prăbușit, iar Soarele și Luna s-au apropiat de Pământ. Legendele indienilor descriu un fenomen în care steaua nordului și steaua sudului și-au inversat pozițiile, vizitându-se reciproc.

Eschimoșii din Groenlanda le-au povestit misionarilor că, în urmă cu mult timp, Pământul s-a răsturnat. Două continente din Atlantic și Pacific s-au scufundat. Aceste continente erau guvernate de rase avansate.

Anunt

Insulele Azore, despre care se spune că reprezintă o rămășiță a Atlantidei, sunt situate în mijlocul crestei atlantice, un lanț muntos care face legătura cu o linie de fractură ce înconjoară întreaga planetă, pe o distanță de 72.000 de kilometri. Regiunea mijlocie a acestei creste este una dintre cele mai predispuse zone terestre la cutremure și erupții vulcanice. Patru plăci tectonice imense se întâlnesc, cea eurasiatică, cea africană, cea nord-americană și cea caraibiană, care se întâlnesc și se suprapun, făcând ca regiunea să fie extrem de instabilă din punct de vedere geologic.

În perioada în care Platon sugerează că a marcat sfârșitul Atlantidei, atât în Insulele Azore, cât și în Insulele Canare, s-a desfășurat o activitate vulcanică extrem de intensă. Lava se dezintegrează în apa mării în circa 15.000 de ani, dar încă mai poate fi găsită pe fundul mării în jurul Insulelor Azore. Creasta atlantică mediană este centrul unei activități vulcanice și a unor cutremure de mare intensitate. Aceasta este regiunea în care se crede că Platon a localizat Atlantida.

Odată cu Atlantida, s-a scufundat și o altă masă uriașă de pământ, care făcea legătura între Europa, Groenlanda, Islanda și America de Nord. Așa-zisul Triunghi al Bermudelor făcea parte din Atlantida. În interiorul acestei zone au fost descoperite clădiri scufundate, ziduri, drumuri, piramide. Unele blocuri de piatră seamănă izbitor de mult cu cele de la Stonehenge, Anglia.

Se presupune că munții Himalaya, Anzi și Alpi nu au atins actuala lor înălțime până acum 11.000 de ani. În acea vreme, întreaga regiune era la nivelul mării. În regiunile muntoase au fost descoperite fosile de pești și de animale marine.

Pământul a suferit o transformare geologică masivă, care a afectat întregul sistem solar. Toate planetele prezintă dovezi ale unor cataclisme care le-au afectat suprafața, atmosfera, viteza, unghiul rotației sau orbita.

Anunt

Like it? Share with your friends!

1 share
error: Content is protected !!