Ce crede Bill Gates despre Metaverse, universul online al lui Zuckerberg. Impactul asupra omenirii


Realizarea activităților de lucru în Metaverse ar putea avea loc mult mai repede decât credem. Co-fondatorul Microsoft prevede faptul că majoritatea angajaților își vor desfășura întâlnirile virtuale în Metaverse în următorii 2-3 ani.

Bill Gates prezice viitorul în universul virtual

Gates și-a împărtășit gândurile într-o postare de bilanț al anului, publicată pe site-ul său personal, spunând că întâlnirile noastre de lucru se vor muta foarte curând în metavers.

Mark Zuckerberg a anunțat lansarea unei noi companii bazate pe acest sistem.

“Prevăd că majoritatea întâlnirilor virtuale vor trece de la grilele de imagini cu camere 2D – pe care eu le numesc modelul Hollywood Squares, deși știu că, probabil, sunt depășit – la Metaverse, un spațiu 3D cu avatare digitale”, a spus Gates.

Acesta afirmă că adoptarea reuniunilor metaversale va fi lentă. Mulți oameni nu dispun de instrumentele necesare pentru a se cufunda complet în această experiență, cum ar fi ochelarii de realitate virtuală. Însă, totodată, și-a exprimat optimismul în ceea ce privește progresele realizate cu avatarurile tridimensionale, pentru a-i ajuta pe utilizatori să se simtă conectați virtual.

 

Metaverse, lumea în care vom “trăi”

Metaverse reprezintă un tărâm digital care combină tehnologii precum VR, realitatea augmentată și video. Aici, utilizatorii “trăiesc” într-un univers virtual. Susținătorii acestui sistem, în frunte cu Mark Zuckerberg, directorul executiv al Meta, consideră că acest univers ar putea înlocui internet-ul modern.

Metaverse trăiește un moment de glorie. Inventat în “Snow Crash”, romanul SF al lui Neal Stephenson din anul 1992, termenul se referă la o convergență a realității fizice, augmentate și virtuale într-un spațiu online comun.

La începutul lunii iulie, The New York Times a explorat modul în care companiile și produsele, inclusiv “Fortnite” de la Epic Games, “Roblox” și chiar “Animal Crossing: New Horizons” aveau din ce în ce mai multe elemente asemănătoare metaversului. CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney, a discutat mult timp despre dorința sa de a contribui la un metavers.

Zuckerberg preconizează că principalele componente ale metaversului vor deveni mainstream în următorii 5 până la 10 ani. La începutul acestui an, Meta, cunoscută anterior sub numele de Facebook, a introdus “Horizon Workrooms”, o aplicație VR în care oamenii se pot aduna în săli de lucru virtuale.

“Mai sunt lucruri de pus la punct, dar ne apropiem de un prag în care tehnologia începe să reproducă cu adevărat experiența de a fi împreună”, a spus Gates.

Mai multe companii au făcut pasul cel mare pentru a-și revendica participația. Microsoft folosește holograme și creează aplicații de realitate mixtă și extinsă. Deține, de asemenea, “Minecraft”, un joc pentru copii care s-a transformat în propriul său univers virtual.

Între timp, o altă platformă îndrăgită de copii, “Roblox”, a încheiat parteneriate cu mai multe mărci, inclusiv Ralph Lauren, Gucci și Vans, pentru a aduce experiențe unice în metavers.

 

Viitorul este acum

Anunt

Interesul publicului pentru metavers a explodat din momentul în care Zuckerberg l-a definit ca fiind “următoarea fază a internetului”. Acest sistem virtual îți extinde orizonturile, oferindu-ți “libertatea” de a face tot ceea ce alegi, fie că este vorba de socializare, muncă, joacă, cumpărături, producție sau descoperirea de noi locații și concepte.

Îți vei găsi locul în metavers și te vei conecta cu alții, prin intermediul unei identități virtuale care îți permite mișcarea. Poți vorbi și poți acționa independent. Vei avea control suprem asupra vieții tale. Inclusiv posibilitatea de a deține proprietăți digitale în același mod în care ai deține proprietăți imobiliare (fizice).

Poți chiar să construiești o proprietate, pe care să o vinzi altor participanți la metavers în schimbul unor jetoane nefungibile (NFT) sau a altor forme de monedă. NFT-urile sunt un fel de obiecte de colecție și monede în joc.

Utilizatorii se angajează în sisteme de joc pentru a câștiga, schimbând mărfuri sau proprietăți virtuale pentru jetoane. Aceste jetoane digitale constituie o economie virtuală. De asemenea, se poate face schimb de criptograme din metavers cu alte persoane sau pot fi depuse în scopul câștigării unei dobânzi sau a altor obiecte de colecție.

Multe dintre cele mai populare platforme de jocuri din metavers au deja propriile jetoane. Acestea pot fi folosite pentru o varietate de funcții sau pot fi schimbate pentru bani reali, în criptomonede sau numerar.

 

NFT-urile și token-urile au crescut vertiginos

Multe NFT-uri și token-uri au crescut vertiginos în evaluare datorită declarației lui Zuckerberg, iar îmbrățișarea cripto-metaversului poate permite acum investitorilor să intre din timp în fondurile tranzacționate la bursă (ETF-uri) pentru a atinge prosperitatea metaversului.

Pentru a trăi, a lucra și a te juca într-o altă lume, vei avea nevoie de bani, pe care îi poți obține cu ajutorul criptomonedelor. Există diverse criptomonede, la fel cum există numeroase metaversuri. Cunoașterea diverselor alternative, a distincțiilor, precum și a beneficiilor și dezavantajelor fiecăreia dintre ele, te poate ajuta să faci cea mai bună selecție de investiții pentru tine.

 

TOP 3 monede metaversale

  1. Axie Infinity (AXS)

Una dintre cele mai performante criptomonede din 2021 este Axie Infinity. Până acum, în acest an, a înregistrat o creștere uimitoare, de peste 24.000% și a inspirat un val de jocuri similare.

Axie sunt creaturi adorabile pe care jucătorii le pot crește, ulterior “luptând” cu ajutorul lor sau tranzacționând pe piețe.

Axie este un joc de tip play-to-earn, ceea ce înseamnă că utilizatorii primesc premii în criptograme care au valoare în lumea reală. Aceasta este o componentă a metaversului care a stârnit interes, în special în timpul epidemiei. Oameni din mai multe țări au descoperit că stimulentele din joc i-au ajutat să-și acopere pierderile financiare cauzate de perioada COVID.

  1. Decentraland (MANA)

Decentraland reprezintă un portal de mediu virtual 3D. Pentru a călători, nu ai nevoie decât de un browser de internet și căști. Nici măcar nu trebuie să deții aceste criptomonede pentru a explora tărâmul digital, ci poți veni în calitate de vizitator. Jucătorii pot deține și pot extinde parcele de teren, pe care le pot plăti cu jetoane MANA.

Persoanele fizice pot folosi resursele oferite în joc pentru a construi spații sau opere de artă. De la labirinturi de temnițe antice până la cazinouri și cluburi de noapte, le pot avea pe toate. Activitățile mai include concerte la turneele de poker, spectacole.

  1. Sandbox (SAND)

Jucătorii pot achiziționa proprietăți în Sandbox, similar cu Decentraland. Cea mai semnificativă distincție este că universul său digital nu a fost încă lansat complet pentru populația generală. Sandbox, pe de altă parte, permite o mai mare personalizare și un accent mai mare pe crearea NFT.

Utilizatorii își pot crea propriile NFT-uri și jocuri, pe care le pot juca sau schimba ulterior între ei. În ultimele săptămâni, Sandbox a lansat o serie de noi acorduri, inclusiv cu OpenSea, Snoop Dogg și The Walking Dead. De asemenea, aceasta a finalizat recent o rundă de finanțare de 93 de milioane de dolari.

Anunt

Like it? Share with your friends!

error: Content is protected !!