Hibridul om-animal, tot mai aproape de realitate

Oamenii de ştiinţă din diferite ţări creează hibrizi bizari, om-animal, care pot produce panică în societate. În ultimii 10 ani, progresul înregistrat în ingineria genetică i-a uimit pe oamenii de ştiinţă, dar şi pe simplii observatori.

Anunt

Astăzi, crearea unor forme noi de viaţă este accesibilă chiar şi pentru studenţi, la domiciliu. Din păcate, legile rămân în urma jocurilor oamenilor de ştiinţă.

La rândul lor, aceste forme de viaţă noi nu sunt ilegale, însă ele pot prezenta un pericol pentru societate. Este imposibil de prezis ce se va întâmpla dacă ele vor începe să se înmulţească. Însă oamenii de ştiinţă abia aşteaptă să arate lumii noua lor creaţie, să inițieze ceea ce până nu demult părea o fantezie absolută.

Anunt

Drept exemplu, putem spune că oamenii de ştiinţă au creat şoareci cu un cromozom uman artificial. Acest lucru este considerat o descoperire care poate duce la noi forme de tratament a unei serii de boli. Potrivit Lifenews.com, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Wisconsin au obţinut mari succese în transplantul de celule de la un embrion uman în creierul şoarecilor. Celulele au început să crească şi, cu timpul, şoarecii au devenit mai inteligenţi. Aceştia pot ieşi din labirint şi pot învăţa semnalele condiţionate mult mai repede decât înainte de transplant.

Astfel, se pune întrebarea: practica transplantului de ţesuturi umane la animale aduce mai multe beneficii decât riscuri? Deja este clar faptul că dezvoltarea organelor umane în animale nu mai este ceva de domeniul fantasticului, ci o realitate. Oamenii de ştiinţă japonezi au început să folosească purcei pentru creşterea organelor umane, iar pentru acest proces este nevoie de aproximativ un an.

Conform Infowars.com, obiectivul principal este reprezentat de creşterea numărului necesar de organe, în scopuri medicale. Însă guvernul japonez trasează şi alte sarcini: în prezent acesta pregăteşte o decizie care permite începerea cercetărilor legate de embrioni.

Thetruthwins.com relevă faptul că dacă organul uman se dezvoltă într-un purcel, acesta nu va mai fi purcel 100%, ci un organ uman crescut într-un purcel şi, drept urmare, nu mai poate fi considerat un organ uman 100%. Destinatarii acestor organe trebuie să fie de acord cu introducerea unor organe hibrid, între om şi animal.

Consecinţele creării hibrizilor ar putea ameninţa societatea atât în prezent, cât şi în viitor, însă principalul pericol este incapacitatea de a prezice consecinţele pierderii controlului asupra unor astfel de hibrizi. Şi mai alarmant este faptul că în majoritatea ţărilor nu există legi care limitează crearea unor asemenea fiinţe, ceea ce permite crearea incontrolabilă a acestora. Mai mult, nu este prevăzută nicio pedeapsă în cazul în care o asemenea creatură vie va face rău altor ființe.

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!