Misterul civilizației ubaidiene de acum 7.000 de ani. Reptilienii din Sumerul antic?

Arheologii spun că civilizația umană modernă a început în Irak, în Mesopotamia antică, cu vasta civilizație sumeriană.

Anunt

Există, totuși, o descoperire arheologică în situl arheologic Al Ubaid, unde au fost descoperite mai multe artefacte pre-sumeriene, vechi de 7.000 de ani, care înfățișează creaturi umanoide cu trăsături de șopârlă – statuete de reptile masculine și feminine autentice, într-o varietate de ipostaze.

Are the Ubaid Figurines Evidence of Reptilians in Ancient Sumer? | Gaia

Civilizația ubaidiană a fost o veche cultură mesopotamiană, care a existat între anii 4.500-4.000 î.Hr.

Anunt

Originile ubaidienilor, ca și cele ale sumerienilor, sunt necunoscute. Ei trăiau în comunități uriașe de sate, în case construite din cărămizi de noroi, cu o arhitectură sofisticată. Casele mari în formă de T, curțile largi, aleile pavate și echipamentele de procesare a alimentelor făceau parte din viaţa de zi cu zi. Unele dintre aceste așezări s-au transformat în orașe, iar templele și structurile masive au început să apară, cum ar fi în Eridu, Ur și Uruk, locurile-cheie ale civilizației sumeriene. Ur a fost considerat a fi cel mai vechi oraș, conform literaturii sumeriene.

Tell Al’Ubaid este locația principală în care au fost descoperite bizarele artefacte, deşi figurine au fost găsite și la Ur și Eridu. În 1919, Harry Reginald Hal a fost primul care a săpat în această zonă. Situl arheologic Al’Ubaid este format dintr-o movilă minusculă de aproximativ jumătate de kilometru în diametru și doi metri înălțime.

Figurinele masculine și feminine au fost descoperite în diferite ipostaze, majoritatea figurinelor părând să poarte o cască și să aibă un fel de căptușeală pe umeri. Au fost descoperite și alte figuri care țineau un toiag sau un sceptru, probabil ca simbol al dreptății și al autorității. Fiecare figură are o poziție unică, dar cel mai ciudat este că unele statuete feminine țin în braţe nou-născuți, aceştia fiind reprezentaţi și ei ca niște creaturi asemănătoare șopârlei. Figurile au capete lungi, ochi în formă de migdale, fețe lungi și conice și un bot ca de șopârlă. Nu este clar ce ar trebui să reprezinte.

Jiao-Long on X: "6.000+ years old ''Lizardmen'' statues from Sumerian Ubaid people👇 #Lizardmen #Ubaid https://t.co/rUP3PrZfeU" / X

Deși știm că șarpele a fost un simbol proeminent în multe civilizații, pentru a simboliza o varietate de zei, mulți arheologi cred că aceste creaturi asemănătoare șopârlelor nu erau adorate ca zei.

Așadar, ce au fost menite să reprezinte aceste figurine de șopârlă? Ele păreau a fi extrem de semnificative pentru vechii ubaidieni… Oare de acolo provin şi celebrele legende despre reptilieni?

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!