Misterul Porţilor Stelare antice sau podurilor Einstein-Rosen. Se poate călători instant prin timp şi spaţiu, în întregul Univers?


1 share

Este posibil cu adevărat ca portalurile, misterioasele poduri cosmice către alte dimensiuni să existe pe Pământ?

Duc aceste portaluri către alte galaxii și civilizații extraterestre?

Deși la prima vedere această idee nu pare a fi altceva decât o teorie conspiraţională sau un scenariu SF, adevărul este că multe civilizații străvechi au crezut cu tărie în existența acestor lucruri, iar până astăzi există numeroase legende cu privire la aceste portaluri.

O poartă stelară este similară cu un pod Einstein-Rosen sau cu așa-zisa gaură de vierme, în care spaţiul şi timpul sunt distorsionate de câmpurile gravitaționale intense, generate de stelele care se prăbuşesc. La un punct de singularitate, timpul s-ar opri la infinit, așa cum a fost prezis de Albert Einstein în teoria sa generală a relativității. Acest lucru ar face posibil ca oricine să poată supraviețui câmpurilor gravitaționale intense ce însoțesc un punct de singularitate. Astfel, fizicienii consideră că, cel puțin teoretic, este posibilă formarea unui pod Einstein-Rosen, respectiv călătoria instantanee în spațiu și timp.

Încă din vechime, oamenii au fost fascinaţi de lumea subterană sau lumea de dincolo. Atât grecii, cât și romanii au fost conectați cu tărâmul lui Hades și Pluto. Legendele ne povestesc despre călători care au reuşit să pătrundă în aceste locuri misterioase și să le acceseze într-un fel, permițându-li-se astfel să călătorească printre zei. Dar unde sunt, mai excat, aceste locuri magice (portaluri/poduri Einstein-Rosen)? Să fie acestea doar un mit?

Anunt

Poarta lui Pluto a fost considerată atât de sacră încât numai înalților preoți li se permitea să stea în apropierea ei. Acești preoți se închinau unei zeițe puternice, cunoscute sub numele de Cybele, cunoscută ca şi „gardian al porților”, iar vechile legende sugerează că este necesară permisiunea acesteia pentru deplasarea prin timp și spațiu. Iconografic, Cybele este adesea portretizată ca stând în picioare lângă poarta către cealaltă lume. Poarta lui Pluto este doar unul dintre numeroasele locuri misterioase descrise în istoria omenirii, care duc către locuri absolut fascinante. În multe legende, aceste porți nu doar că au permis trecerea instantanee către un alt loc din afara planetei noastre, dar au permis treceri dincolo de spațiu și timp.

De-a lungul istoriei omenirii, s-au spus multe povești și legende (chiar și mituri creaționiste) despre ființe avansate care au venit din stele. Aceste ființe enigmatice au fost numite ființe stelare sau zei și sunt deseori descrise ca trecând prin portaluri sau porți stelare. Dar de unde şi-ar fi putut imagina civilizațiille antice astfel de lucruri, dacă ele nu ar fi existat cu adevărat?

Potrivit mai multor specialiști în domeniu, există o serie de locații pe planetă unde diverse culturi antice au construit aceste portaluri. Este atunci posibil ca zeii să fi venit la oamenii acelor vremuri prin porți similare?

La Machu Picchu, în Peru, celebrul sit din Munții Anzi, găsim cele mai cunoscute ruine incaşe. Ascuns în colțul sud-vestic a ceea ce arheologii consideră că a fost zona principală a sitului, găsim Templul celor Trei Ferestre. Textele vechi indică faptul că aceste trei ferestre au fost perfect aliniate astfel încât să permită luminii Soarelui solstițiului de vară să ajungă într-un unghi perfect.

Potrivit incaşilor, copiii zeului-Soare, Viracocha, au intrat în lume prin trei deschideri misterioase dintr-un munte și, astfel, au dat naștere civilizației incaşe. Legenda antică spune că frații Ayar au coborât prin trei portaluri (respectiv cele 3 ferestre) pentru a crea omenirea. Ar putea acest eveniment să descrie tehnologia porţilor stelare pentru vizitatori extratereştri care au ajuns în Peru prin acele ferestre magice? Rămâne încă un mister.

Anunt

Like it? Share with your friends!

1 share
error: Content is protected !!