Noua teorie care leagă OZN-urile extraterestre ale Pentagonului de obiectul misterios numit Oumuamua


Pentagonul și-a desecretizat în cele din urmă raportul mult așteptat privind obiectele zburătoare neidentificate (OZN-uri sau, mai recent, UAP-uri). Nu a existat nimic concludent cu privire la originea acelor dispozitive care pot călători cu viteze mari, atât pe apă, cât și pe uscat, până în prezent, când astronomul Avi Loeb a propus o teorie care ar putea face legătura între aceste obiecte și enigmaticul Oumuamua.

Oumuamua este un obiect neidentificat – captat de observatoarele de la sol – care călătorește prin sistemul nostru solar. Experții cred că ar putea fi o navă construită cu tehnologie extraterestră.

Loeb a lansat o nouă teorie care leagă Oumuamua de obiectele identificate în 2019 de navele militare americane, cu puțin timp înainte de conținutul exact al raportului Pentagonului (care apăruse public în săptămânile precedente). Loeb speculează, într-un articol Scientific American, faptul că Oumuamua ar putea fi un tip de receptor care navighează prin sistemul nostru solar, cu scopul de a aduna date obținute de o serie de sonde aflate pe Pământ și pe planetele din jur, plasate astfel de către civilizațiile extraterestre, cu mulți ani în urmă.

“Ne putem imagina că Oumuamua a strâns date de la sonde care au fost instalate anterior pe Pământ”, spune Loeb.

Anunt

“Într-o astfel de situație, forma alungită și plată a Oumuamua chiar corespunde cu cea a unui receptor.”

UAP-ul (Unidentified Aerial Phenomenon) studiat de Pentagon ar face astfel parte din acea armată de dispozitive trimise pe Pământ cu scopul de a culege date despre planeta noastră. “Parcarea galactică” este similară cu activitatea desfășurată de oameni atunci când trimit sonde pe Marte și pe alte planete din sistem.

Drept urmare, Oumuamua are acea formă ciudată de disc plat, care face ca Soarele să-l împingă prin sistem ca și cum ar fi o velă solară. Totuși, renumitul om de știință a cerut o investigație mai aprofundată a UAP-urilor găsite de Pentagon, precum și instalarea mai multor telescoape și dispozitive de înregistrare în zonele în care acestea au fost observate.

“Oamenii de știință ar putea rezolva enigma printr-o analiză transparentă a datelor disponibile publicului”, spune Loeb, care clarifică, totodată, că deși nu este fan science-fiction, speră ca “știința să dezvăluie într-o zi o realitate care anterior era considerată ca fiind doar ficțiune.”

Anunt

Like it? Share with your friends!

error: Content is protected !!