Ruine antice subacvatice și o piramidă descoperite lângă Parohia St. Bernard, Louisiana

Un arheolog amator susține că a descoperit ruinele unei civilizații antice în largul coastei parohiei St. Bernard.

El susține că există movile mari de granit subacvatice în apropiere de Insulele Chandeleur, care ar fi putut fi cândva locul orașului pierdut.

Anunt

Insulele Chandeleur sunt un lanț de insule-barieră nelocuite, situate în Golful Mexic, la 50 de mile est de New Orleans.

În urmă cu 12.000 mii de ani, înainte de o creștere dramatică a nivelului mării la sfârșitul ultimei ere glaciare, este posibil ca această zonă să fi fost uscată.

Arhitectul George Gelé crede că situl, astăzi subacvatic, a fost cândva un oraș important, precedând civilizațiile maya, inca și aztecă din Mexic și din America Centrală și de Sud. El a numit orașul Crecsentis.

“Sunt acolo sute de clădiri acoperite cu nisip și nămol, legate geografic de Marea Piramidă din Giza”, a spus Gelé.

Gelé susține că a descoperit mase misterioase de granit sub Chandeleur Sound, material care nu este originar din Louisiana sau Mississippi.

Anunt

Gelé a petrecut aproape 50 de ani studiind situl și susține cu tărie faptul că reprezintă rămășițele unor clădiri majore, inclusiv o piramidă mare, care “produce o energie electromagnetică incredibilă”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=g9_i1WmUqLc&t=275s

 

Există însă și alte teorii despre roci.

Un studiu realizat de Texas A&M la sfârșitul anilor 1980 sugerează că masele ar proveni de la epave sau grămezi de pietre de balast ale navelor spaniole sau franceze.

Este posibil ca pietrele să fi fost aruncate peste bord, pentru a ușura greutatea navelor blocate pe bancuri de nisip sau care intrau în ape mai puțin adânci în drum spre New Orleans.

Gelé a spus că unele dintre artefactele colectate la fața locului spun o poveste diferită.

Oamenii susțin că există suficiente dovezi ale faptului că există ceva enigmatic acolo în apă. Însă nu pot explica modul în care a fost construit, de către cine sau în ce scop.

“Tot ceea ce știu este că cineva a construit un oraș în urmă cu 12.000 de ani”, a spus Gelé.

Anunt

Acesta speră ca viitoarele scufundări, tehnologia sonarului modern și imaginile prin satelit să-l ajute să descopere măcar o parte dintre secretele captive astăzi sub tonele de mâl, nisip și apă din apropierea parohiei St. Bernard.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
WordPress PopUp Plugin
error: Content is protected !!