Muntele Kailash este un munte sacru, venerat de civilizațiile antice, situat la vest de Himalaya.

Anunt

Este considerat de către hinduși, budiști și jainiști ca fiind un munte sfânt, reprezentând chiar Casa Zeilor.

Este o destinație populară de pelerinaj – pentru oameni din întreaga lume.

Există multe mistere în jurul Muntelui Kailash. Unul dintre cele mai misterioase lucruri legat de acesta este forma sa. Muntele Kailash este o piramidă perfectă, o formă foarte rară în natură. Unii oameni cred că acesta nu este altceva decât un semn că muntele este construit artificial, în timp ce alții cred cu tărie că este un fenomen natural, o minune a naturii.

Muntele Kailash este, de asemenea, învăluit de numeroase alte mistere. Se spune că este înconjurat de un inel de foc și că nicio plantă sau animal nu poate trăi în zona din jurul muntelui. Există, de asemenea, rapoarte și observații legate de lumini și sunete ciudate care ar fi fost văzute/auzite în apropierea muntelui.

Anunt

Au apărut și diverse zvonuri conform cărora NASA ar fi descoperit o piramidă și o cameră secretă în Muntele Kailash.

Mulți consideră însă că nu este o informație reală, ci se bazează pe o interpretare greșită a unei imagini cu muntele, realizată de NASA. Fotografia respectivă este o reprezentare nerelevantă, în culori false, a Muntelui Kailash, realizată de satelitul Landsat 8. Imaginea dezvăluie un punct luminos aflat la marginea muntelui. Unii oameni au interpretat acest misterios punct de lumină ca fiind o piramidă sau un fel de cameră secretă. Cu toate acestea, NASA susține că acea controversată lumină nu este nimic altceva decât o reflecție a luminii Soarelui în zăpada (gheața) de pe munte.

Iată alte câteva aspecte misterioase legate de Muntele Kailash:

* Reprezintă Centrul Lumii.
* Nimeni n-ar supraviețui dacă ar urca pe acest munte.
* E păzit de un grup de ființe supranaturale.
* Este un portal spre alte dimensiuni.

Anumite teorii susțin cu tărie că Muntele Kailash este Casa Zeului hindus Shiva, care meditează în vârful muntelui. Misterele din jurul acestui enigmatic munte au fost subiectul multor legende și povești. Una dintre acestea ne relatează despre un grup de yoghini care a urcat pe Muntele Kailash, unde au dispărut fără urmă. Nimeni nu i-a mai văzut de atunci și nu s-a aflat niciodată ce s-a întâmplat cu aceștia. O altă legendă ne spune povestea unui grup de exploratori care au încercat să urce muntele, dar au fost uciși de un grup de ființe supranaturale.

Astfel că misteriosul Munte Kailash continuă să fascineze oamenii din întreaga lume. Este, fără îndoială, un loc cu o energie aparte, cu o mare putere spirituală, iar oamenii care ajung la el se pot conecta cu sinele, cu eul interior.

De asemenea, este unul dintre locurile ideale pentru pasionații de paranormal (mistic/ezoteric), explorare a necunoscutului, observare a fenomenelor stranii.

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!