Avioane performante și zboruri interplanetare realizate în urmă cu 7.000 de ani de o civilizație misterioasă

O serie de texte antice hinduse, descoperite în 1952, descriu cu lux de amănunte un aparat de zbor, similar cu avionul din zilele noastre, capabil să zboare dintr-un ținut în altul sau chiar de pe o planetă pe alta.

Anunt

Cartea, intitulată Vaimānika Sastra, este o enciclopedie care descrie în toate detaliile aparatele de zbor pe care le foloseau anticii care au trăit pe Valea Indusului. Nu mai puțin de 28 la număr, aceste avioane erau concepute pentru a efectua diverse zboruri. Unele dintre ele erau folosite doar pe Terra, în timp ce altele efectuau misiuni pe celelalte planete sau chiar în alte lumi.

Enciclopedia a fost descoperită în 1952 de către GR Josye și conține 3.000 de ” shlokas”, repartizate în 8 capitole. Conform specialiștilor indieni Anand Nunti si Ameya Jadhav, textele au fost scrise chiar de către marele gânditor indian Bharadvaja.

Anunt

Aceste avioane au fost inventate în urmă cu peste 7.000 de ani și erau folosite în diferite scopuri. Interesant este faptul că erau dotate cu niște motoare speciale pe bază de „mercur vortex”, un fel de propulsie electrică. Această tehnologie este străină omului modern, ceea ce semnifică faptul că acea civilizație misterioasă era extrem de avansată din punct de vedere tehnologic.

Aceste avioane impresionante sunt numite Vimana, cuvânt care provine din sanscrită și înseamnă „pasăre”. Aceste Vimana erau construite sub trei mari categorii: Vimana chandrika, cele capabile să zboare doar pe Terra, prin aer și prin apă, Vyomaayaana Tantra, cele capabile să ajungă dintr-un loc în altul prin Univers și Vishwambhara, cele care zburau dintr-o lume în alta. Acestea din urmă se puteau deplasa dintr-o dimensiune în alta, cu propria energie.

Un alt fapt fascinant descris în această carte este cel care se referă la luptele cu forțele extraterestre. Piloții erau special antrenați pentru a doborî orice navă extraterestră care le ieșea în cale. De asemenea, dieta piloților era un strictă, o masă la 6 ore, formată din lapte, pâine și carne. Costumul de pilotaj era și el unul special, care trebuia să-l protejeze pe pilot de forțele din atmosferă sau din spațiu.

Bineînțeles că mulți au fost cei care au considerat aceste texte ca fiind doar rodul unei imaginații bogate și s-a mai speculat că Vimana, în structura prezentată, nu poate zbura, întrucât încalcă legile fizicii. Pe de altă parte, unii specialiști susțin faptul că știința noastră este falimentară tocmai pentru că respinge cu vehemență lucrurile pe care nu le poate explica.

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
WordPress PopUp Plugin
error: Content is protected !!