Misterul uriașilor cu coarne descoperiți în 1880

La sfârșitul anului 1880, un grup de oameni de știință, incluzând un istoric și doi profesori, precum și un membru al ierarhiei bisericii prezbiteriene, s-au îndreptat către un oraș numit Sayre, din nord-estul Pennsylvaniei, acolo unde au descoperit o serie de movile misterioase.

Astfel, în timpul unei săpături arheologice la Bradford County, au fost dezgropate mai multe cranii umane – normale din punct de vedere anatomic, cu excepția faptului că aveau 2 coarne deasupra sprâncenelor. Totodată, s-a stabilit că înălțimea medie a celor cărora aparțineau era de 2,15 metri, ceea ce a derutat oamenii de știință timp de aproape 100 de ani.

Anunt

Răzuind temeinic pământul și stâncile, expediția a scos la iveală mai multe schelete masculine. Data înmormântării a fost estimată în jurul anului 1200 d.Hr. După măsurarea rămășițelor, s-a descoperit că majoritatea măsurau peste 2 metri (înălțimea unui gigant în antichitate).

Deși suna aproape imposibil, scheletele erau acolo. Cranii cu coarne și uriași de peste 2 metri care muriseră în urmă cu 800 de ani.

Oamenii de știință au împachetat cu grijă rămășițele și le-au trimis la Muzeul Cercetării Americane din Philadelphia, pentru o analiză detaliată care a durat câteva luni.

Anunt

După un timp, s-a afirmat că misterioasele cranii au fost pierdute sau furate din muzeu; după aceasta, specialiștii au declarat – în rapoartele oficiale ale săpăturii – faptul că nu exista nicio înregistrare care să indice descoperirea unor schelete uriașe cu coarne la Sayre.

Curios este faptul că presa vremii vorbise despre această descoperire în ziare și reviste. Apoi însă, în mod bizar, craniile cu coarne și scheletele au dispărut, luând cu ele și misterul care le învăluia.

Aceasta nu a fost prima dată când cranii uriașe cu coarne au fost dezgropate în America de Nord. Există mai multe înregistrări din secolul XIX care indică descoperiri similare de cranii în apropiere de Wellsville, New York și într-un oraș minier de lângă El Paso, Texas.

Se spune că, la un moment-dat în istorie, bărbații cu coarne erau văzuți ca parte a spectacolului, la fel și craniile alungite din Peru.

De asemenea, Alexandru cel Mare a fost înfățișat pe unele monede ca având coarne.

Pe vremea lui Moise, coarnele reprezentau un simbol al autorității și puterii. Mulți zei, inclusiv Iahve, au fost reprezentați cu coarne, ca să nu mai vorbim despre fragmentul din mitologia nordică, unde zei precum Ymir (strămoșul giganților), Odin (regele zeilor din Aesir) și Frigg (regina-zeiță Aesir) de asemenea poartă coarne.

Este posibil ca în vremurile străvechi să fi existat o rasă de oameni cu coarne? Dacă da, ce anume s-a întâmplat cu aceștia?

Anunt

Fără îndoială, acest lucru ne face să realizăm din nou cât de enigmatice pot deveni timpul și istoria umanității, care ar fi putut coexista cu alte specii, în vremuri îndepărtate, dincolo de cronologia pe care noi (credem că) o cunoaștem.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!