Ce ne ascund guvernele: Medicamentele/Tratamentele care vindecă nu sunt rentabile

Potrivit opiniei unor oameni de știință, medicina care vindecă definitiv nu este una rentabilă. Firmele din industria chimică sunt interesate să producă medicamente care să nu vindece boala, ci doar să cronicizeze durerile cu medicamente, fenomen mult, mult mai rentabil decât vindecarea. Boala trebuie să revină din momentul în care nu se mai iau medicamente, iar efectele adverse ale medicamentelor trebuie să declanșeze ale maladii, astfel încât oamenii să fie siliți să cumpere și să consume cât mai multe, în mod continuu.

Despre elaborarea unor medicamente care să vindece definitiv bolile, fără efecte secundare dezastruoase asupra bolnavului, nu se vorbeşte decât extrem de rar.

Există posibilitatea – spun oamenii de ştiinţă onești – să fie realizate în prezent şi asemenea medicamente. Doar că acest lucru nu se ia în considerare de industria producătoare de medicamente.

Printre alte mărturii în acest sens, cităm din interviul dat de laureatul Premiului Nobel pentru Medicină, Richard J. Roberts, publicaţiei spaniole La Vanguardia, cu titlul Medicamentul care vindecă definitiv nu este rentabil.

Prof. dr. Richard J. Roberts
Anunt

“Am dovezi că, în anumite cazuri, cercetătorii care depind de fonduri private au descoperit medicamente foarte eficace, care ar fi pus capăt cu totul anumitor boli…

Reporter: Și de ce s-a renunţat la cercetări?

RJR: Pentru că industria farmaceutică este mai degrabă interesată să vă ia cât mai mulţi bani, nu să vă vindece, aşa că dintr-o dată, cercetarea respectivă este deviată către descoperirea de medicamente care nu vindecă întru totul, ci doar cronicizează boala şi vă face să resimțiți o îmbunătățire ce va dispărea din momentul în care nu mai luaţi medicamentul.

Reporter: Este o acuzație destul de gravă.

RJR: Ei bine, este un lucru obişnuit ca firmele din industria de medicamente să fie interesate în linii de cercetare nu pentru a vindeca, ci pentru a croniciza durerile cu medicamente cronicizante, mult mai rentabile decât cele care vindecă o dată pentru totdeauna. Şi nu trebuie decât să urmăriţi analiza financiară din industria farmaceutică ca să vedeți că e real ce spun. (…) Medicina care vindecă definitiv nu este rentabilă şi de aceea nu se fac cercetări în acest domeniu.

Reporter: Politicienii nu intervin?

RJR: Nu vă faceți iluzii; în acest sistem, politicienii sunt simpli angajaţi ai marilor capitaluri, care investesc atât este nevoie pentru ca fii lor să fie aleşi; iar dacă nu sunt aleşi, să îi cumpere pe cei care sunt. Pentru capital există un singur interes: să se multiplice. Aproape toţii politicienii – şi ştiu exact ce vorbesc – depind cu neruşinare de acele companii multinaţionale farmaceutice care le finanţează campaniile. Restul sunt vorbe goale. […]

RJR: S-a renunțat la cercetarea pentru antibiotice pentru că sunt prea eficiente și vindecau complet. Și pentru că nu s-au produs noi antibiotice, microorganismele infecțioase au devenit rezistente, iar azi tuberculoza, care fusese învinsă când eram eu copil, reapare și ucide din nou milioane de oameni.”

 

Savanți în slujba companiilor producătoare de medicamente

Pe de altă parte, o pleiadă de savanți colaborează – contra cost, desigur – cu marile trusturi ale industriei chimice, prin emiterea de buletine false despre anumite medicamente, contribuind astfel la vânzarea lor. Se face reclamă în mass-media pentru medicamente ca pentru orice produs alimentar. Acestea au ajuns să fie vândute fără prescripții medicale, textul reclamei asigurând potențialii cumpărători de eficiența lor, trecând sub tăcere efectele adverse care provoacă îmbolnăvirea altor organe vitale ale omului și culminând cu decesul său. Iar toată această tevatură este dusă în scopul sporirii capitalului marilor companii din industria chimică…

Aflăm nu rareori, din mass-media, că medicamentul X a fost înterzis în SUA sau în Uniunea Europeană, pentru că este (prea) nociv pentru sănătatea omului. Din păcate, din cauza corupției ce s-a instalat în rândul politicienilor noștri postdecembriști, România se află pe ultimul loc în topul țărilor europene în care se retrag din farmacii medicamentele incriminate. Iar efectele acestei situații se văd la nivelul sănătății populației: România deține un trist record european la îmbolnăvirile prin cancer și prin alte maladii cu efecte letale…

Să luăm, de pildă, un caz flagrant în care un savant de renume mondial și-a vândut conștiința și a preferat să devină un criminal odios împotriva speciei umane. Este vorba de profesorul dr. Richard Doll, celebrul epidemiolog britanic, implicat în scandalul Monssanto, având ca obiect folosirea Agentului Orange de către SUA în războiul din Vietnam.

Prof. Sir Richard Doll
Anunt

Richard Doll a fost plătit – mai bine de 20 de ani – de diferite companii industriale, în schimbul emiterii unor certificate false, care să infirme efectele cancerigene ale unor produse chimice.

Richard Doll primea un onorariu de 1.500 dolari pe zi și de la compania Monssanto, dar a ascuns această activitate oribilă a carierei sale. A redactat și o scrisoare, adresată unei comisii regale australiene, în care sustinea că nu există niciun indiciu că substanța chimică Agentul Orange (puternic cancerigenă!), produsă de compania Monssanto, cauzează cancer.

Potrivit unor documente deținute de The Guardian, prof. Richard Doll a fost plătit și de către Asociația Producătorilor de Chimicale și de către alte două mari companii, Dow Chemicals și ICI, pentru emiterea unor certificate false în care absolvea complet produsele lor de efecte cancerigene. Ceea ce demonstrează că, pentru bani, Richard Doll s-a făcut vinovat de crime împotriva umanității. Pentru activitatea sa abominabilă ar merita să fie judecat chiar și post-mortem…

 

Ce este de făcut în situația refuzului industriei chimice de a elabora medicamente care să vindece definitiv unele boli?

Soluţia la acest impas, care viciază sănătatea speciei umane, ar fi să renunţăm la medicamentele de sinteză şi să optăm pentru produsele naturale sau placebo. Studiile medicale au dovedit clar că produsele placebo au aceleaşi efecte terapeutice ca și medicamentele de sinteză, fără să inducă în organismul bolnavului efectele adverse aferente.

Dar produsele placebo sunt foarte ieftine şi vindecă definitiv unele boli, ceea ce le face incompatibile cu interesele financiare ale industriei farmaceutice….

Drept care terapia prin substanțe placebo este persiflată de majoritatea comunității medicale. Până și expresia placebo – în limba latină înseamnă a face voia (Domnului) – este considerată drept o blasfemie la adresa medicinii alopate.

Deunăzi, o doctoriță declara, revoltată, la TV, că a făcut analiza unui medicament placebo la spitalul unde este director și că nu a găsit nicio substanță activă din punct de vedere fiziologic. Deci medicamentele placebo ar fi… apă de ploaie. Normal că nu are substanțe active chimic, doar este placebo – care vindecă prin simbolistica pe care o reprezintă. Măcar la bătrânețe ar fi fost bine ca doctorița citată trebuia să afle că, pe lângă trup, omul deține și un psihic (extrem de puternic!) ce guvernează procesele biologice ale corpului uman.

Prof. dr. Stewart Wolf

Cercetătorul Stewart Wolf, fondatorul medicinii psihosomatice, a ajuns la concluzia că efectul placebo este un fenomen real și a descris comportamentul farmaco-mimetic al acestuia. El a dovedit, prin cercetările sale, că mecanismele biologice ale corpului uman sunt capabile să reacționeze și la stimuli simbolici, nu doar la cei chimici. Medicul a afirmat că „mecanismele corpului uman sunt capabile să reacționeze nu doar la stimularea fizică și chimică directă, ci și la stimuli simbolici, la cuvinte și evenimente care, într-un anume fel, au dobândit o semnificație specială pentru individ.”

Prof. dr. Fabrizio Benedetti

Potrivit opiniei doctorului Fabrizio Benedetti, profesor de fiziologie şi neuro-ştiinţe, precum şi o autoritate mondială în materie, efectul placebo este un fenomen neurobiologic real. El nu este declanșat de ingredientele folosite în terapia placebo, ci de ceea ce simbolizează.

“Apariţia şi vorbele doctorului, mirosul medicamentelor, mediul spitalicesc, toţi aceşti stimuli senzoriali şi sociali comunică pacientului că se derulează o terapie.”

Speranţa indusă pacientului pentru un efect terapeutic provoacă efectul placebo.

Studiile lui Benedetti asupra durerii şi afecţiunilor motorii ilustrează că modificările neurobiologice pot lua multe forme: „Dacă te aştepţi să-ţi scadă durerea, organismul secretă opioizi endogeni. Dacă te aştepţi la o îmbunătăţire locomotorie, în organism se eliberează un alt neurotransmiţător, dopamina.”

Efectul placebo a fost aplicat cu succes și în chirugie, de dr. Davide Fieschi, dr. Leonard Cobb, dr. J. Bruce Moseley și alți chirurgi, care au dovedit că intervențiile chirurgicale placebo oferă rezultate mult peste așteptări. S-a observat că pacienții la care s-a aplicat chirurgia placebo, în sensul unei incizii false pe piele, s-au vindecat la fel de bine ca cei care au fost operați în mod real. Chirurgii au ajuns la concluzia că mintea umană poate exercita un control major asupra proceselor somatice, inclusiv asupra bolilor.

Și durerile reumatice pot dispărea aproape instantaneu prin controlul minții asupra proceselor fiziologice. Iar lista exemplelor în acest sens poate continua.

Potrivitul studiilor făcute de cercetători, psihicul omului poate influența. desigur, și în sens invers – negativ – procesele somatice – efectul nocebo.

De exemplu, un bacil, pe lângă caracteristicile sale fizice, dobândește și rol simbolic, care poate cauza o reacție a organismului chiar și în absența bacilului.

Fenomenele placebo și nocebo ar putea constitui piatra de temelie pentru un nou model de medicină.

Trebuie să știți că voința (mintea/psihicul) este un puternic adjuvant al medicinei” – scria, cu cinci secole în urmă, medicul și alchimistul elvețian Paracelsus.

Se pare însă că știința medicală modernă a omis complet acest lucru…

 

 

Anunt

 

 

Vasile Rudan, revista online Jurnal Paranormal

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!