Cine sunt adevărații stăpâni ai lumii și care sunt planurile lor pentru oameni?

Pământul este un fel de rezervație naturală experimentală sau o fermă deținută de extratereștri care controlează dezvoltarea omenirii, spune o teorie controversată cu un public surprinzător de mare.

Deci cine sunt adevărații stăpâni ai planetei? Și care sunt planurile lor pentru noi?

Charles H. Fort (1874-1932) – scriitor și jurnalist american, colecționar de povești despre evenimente ciudate și inexplicabile, a recunoscut că există numeroase indicii conform cărora oamenii se află sub controlul altor ființe, mult mai puternice:

Anunt

“Cred că suntem proprietatea cuiva, (…) aparținem cuiva. La un moment-dat, când Pământul era încă o remiză, reprezentanții altor lumi l-au explorat și l-au colonizat, ba chiar au luptat între ei pentru el, motiv pentru care este astăzi în posesia cuiva”, a scris acesta în Cartea blestemaților.

Ce anume a vrut să spună? Potrivit lui Fort, fenomenele supranaturale arată că încă știm foarte puține lucruri despre lumea din jurul nostru, iar unele cazuri (cum ar fi întâlnirile cu creaturi și mașinării ciudate) sugerează că și o altă rasă, extrem de inteligentă, mai trăiește pe Pământ.

Aceste ființe nu intră însă în contact direct cu noi, oamenii, considerând existența speciei noastre ca fiind un rău necesar.

Altfel spus, extratereștrii (sau unii dintre adevărații stăpâni ai Pământului) își îndeplinesc planul pe planeta noastră fără a le păsa de oamenii care îi pot vedea uneori. Cu toate acestea, cel mai interesant lucru este acela că Fort nu cunoștea termenul de OZN sau farfurie zburătoare, deoarece s-a început a se vorbi despre aceste obiecte zburătoare neidentificate la mulți ani după moartea sa.

Cu toate acestea, pe baza informațiilor pe care le-a colectat, acesta a ajuns la concluzia că pe planeta noastră operează forțe pentru care noi nu reprezentăm nicidecum un partener, ci suntem considerați dăunători sau cobai.

Fermă umană?

Un susținător al teoriei lui Fort și al succesorului acesteia este fostul iezuit spaniol Salvador Fraicedo, o figură extrem de colorată și controversată. Născut într-o familie religioasă, el, asemenea fratelui și surorii sale, a decis să-și dedice viața slujirii lui Dumnezeu.

În timp ce slujea în America Latină, acesta s-a confruntat cu imense inegalități sociale și patologii în sânul Bisericii și a fost chiar închis în Venezuela.

Anunt

Prin anii ’70, Fraicedo și-a urmat cea de-a doua pasiune a sa – OZN-urile și fenomenele supranaturale – despre care a adunat tone de informații care au demonstrat că “atât extratereștrii, cât și ființele din realitățile paralele se află pe scara evoluției mult deasupra omului, considerând Pământul un câmp de experimentare și de obținere a tot felul de beneficii”, a argumentat acesta în cea mai faimoasă carte a sa, “Ferma umană. Stăpânii invizibili ai Pământului.”

Ce vor aceste creaturi de la noi? Potrivit lui Fraicedo, aceste entități au obiective și abordări foarte diferite față de oameni. Unora li se pare că pe Pământ are loc un mare proiect sociologic numit umanitate, în care se gestionează dezvoltarea Homo sapiens și unde sunt create religii.

“Extratereștrii au creat religii pentru oameni în scopul de a le controla gândirea. Pentru aceasta, de mii de ani, s-au folosit oameni speciali (profeți-întemeietori ai marilor religii). Fiecare dintre aceste  religii pare să aibă un scop specific, deși nu știm ce apare în designul general. Cel mai probabil, acest lucru se datorează stării mentale, sociale și emoționale pe care o creează fiecare dintre ei”, a spus Fraicedo.

Scopul acestor manipulări nu este unul complet clar, deși, poate, folosind principiul “dezbină și cucerește”, adevărații stăpâni ai Pământului se asigură că omul nu atinge un nivel superior de dezvoltare și nu le încurcă planurile.

“Pământul este o fermă”, a scris Fraicedo. “Este ca o fermă de animale condusă rațional. Este adevărul brutal și nu se va schimba nimic. Este foarte greu pentru animale să se revolte împotriva crescătorilor, pentru că aceștia sunt mai deștepți și pot prezice comportamentul.

Iar pentru că ferma este condusă inteligent, animalele sunt hrănite cu ideologii, pentru a preveni rebeliunea lor. Dar acest lucru nu este suficient. Este necesar să se vină cu un astfel de set de valori morale, încât oamenii, în opinia lor, să fie constant ocupați cu lupte și conflicte între ei.”

Ipoteza Grădinii Zoologice

Părerile lui Fort și Fraicedo sună ca un scenariu SF, dar, cu toate acestea, ipoteza conform căreia omenirea este o colonie observată și controlată de o inteligență extraterestră a fost preluată și de oamenii de știință.

Unul dintre ei a fost astronomul american John A. Ball care, în anii 70, în căutarea unei soluții, a ajuns la concluzia că extratereștrii consideră Pământul ca pe o mare rezervație.

“Este posibil ca civilizațiile extraterestre să fie foarte interesate de noi. Oamenii lor de știință ne studiază. Sunt foarte curioși. Prin urmare, extratereștrii ne urmăresc în liniște, dar nu intervin. Aceasta este ipoteza grădinii zoologice”, a explicat Ball.

O mulțime de comentarii au fost ridicate și de opiniile analiștilor conform cărora șansele să trăim într-un fel de simulare sunt de 20-50%.

“O lume simulată în care trăiesc creaturi autosuficiente”, a scris futurologul și unul dintre creatorii ipotezei menționate, prof. Hans Moravec.

“Poate că lumea este un program pe un computer care procesează în tăcere datele, fără a dezvălui nicio informație.

Într-o simulare, evenimentele au loc în conformitate cu logica declarată a programului, care determină legile fizicii care predomină acolo. Un rezident al unei simulări, prin experimentare și deducție atentă, poate ajunge la concluzia care sunt unele dintre aceste legi, dar nu știe niciodată despre existența simulării în sine”, a adăugat acesta.

Așadar, cine sunt creatorii simulatoarelor spațiale și ce reprezintă acestea pentru oameni? Cine sunt programatorii care au dezvoltat realitatea noastră, așa cum o știm astăzi?

Potrivit oamenilor de știință, poate fi vorba despre ființe dintr-un univers paralel sau, după cum recunoaște filozoful Nick Busström, descendenții noștri dintr-un viitor foarte îndepărtat, care, având computere extrem de performante, pot crea o simulare a vieții strămoșilor lor. Este un experiment fenomenal, extrem de greu de înțeles pentru noi.

Anunt

Așadar, suntem într-adevăr proprietatea altcuiva, într-o formă sau alta? Și chiar se implementează un proiect în care noi jucăm un rol marginal?

Din păcate, nu există încă răspunsuri concrete și este destul de dificil de spus dacă această căutare a liderilor lumii nu este doar o încercare de a-l găsi pe Dumnezeu, într-o altă formă și sub un alt nume.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!