Craniile alungite Paracas, vechi de 3.000 de ani, aparțin unei rase umane necunoscute – Video


Craniile alungite reprezintă un fenomen global foarte interesant. Pe întreaga planetă, cercetătorii descoperă în mod constant urme ale acestor artefacte misterioase, a căror natură se presupune că sfidează orice explicație.

Mulți cercetători consideră cu entuziasm craniile alungite ca dovadă a existenței arheologiei interzise. Și unii dintre ei chiar cred că acestea sunt dovada clară că istoria reală a omenirii este ținută ascunsă.

Printre cele mai interesante exemple de cranii alungite se numără așa-numitele cranii Paracas. Au fost descoperite în provincia Pisco, Peru, în urmă cu aproape 100 de ani.

Pe vremuri, imperiul incaș a înflorit în aceste locuri. Se crede că craniile au o vechime de aproximativ 3.000 de ani. Iar testele ADN au arătat că misterioasele cranii alungite ale culturii Paracas aparțin unei specii umane complet necunoscute.

În 1928, un arheolog peruvian pe nume Julio Tello a descoperit un loc enigmatic care conținea o serie de morminte. Săpăturile din regiune au scos la iveală multe cranii în formă de con care au ridicat semne de întrebare cu privire la acest grup misterios de oameni.

Inițial, Brian Foerster, care a efectuat studiul ADN, a crezut că aceste cranii nu se potrivesc în arborele evolutiv cunoscut. Potrivit unor teste ADN, deformarea craniului nu a fost creată artificial, ci era cauzată genetic.

Craniile alungite ale culturii Paracas au trăsături ciudate. Cercetătorii au ajuns la concluzia că volumul mediu al acestor cranii este cu 25% mai mare decât cel al omului modern obișnuit. În plus, sunt cu 60% mai grele decât craniile umane obișnuite.

În plus, în anul 2018, o echipă de cercetători condusă de Brian Foerster și L.A. Marzulli și-a prezentat descoperirile la Simpozionul Craniului Alungit din Los Angeles. Foerster a explicat astfel:

Anunt

“Rezultatele ADN s-au dovedit a fi incredibil de complexe. Îmi va lua ceva timp să-mi dau seama ce înseamnă aceste rezultate. Dar ceea ce arată acestea cu siguranță este că oamenii din Paracas nu erau 100% nativi americani, ci un amestec sau chiar un hibrid de popoare diferite.

Grupele lor de sânge sunt, de asemenea, foarte complexe. Ar trebui să aibă grupa de sânge 0 dacă sunt 100% nativi americani, dar nu sunt. Cel mai probabil avem de-a face cu o subspecie a umanității. Se pare că există o mulțime de dovezi ADN în acest sens.

Mai exact, zona dintre Marea Neagră și Marea Caspică – acolo bănuiesc că trăiau acești oameni antici cu craniu alungit, în urmă cu aproximativ 3000 de ani. Deci cred că ne uităm la un model de migrație care începe în zona Mării Negre Caspice, se deplasează prin Golful Persic și apoi spre est, ajungând în cele din urmă pe coasta Peru.”

Cele mai vechi referințe scrise în legătură cu deformarea artificială a craniului datează din anii 750-650 î.Hr. În cartea sa, Catalog of Women, poetul grec Hesiod menționează un trib din Africa sau India numit Macrocephaloi (sau Macrocephali), care se traduce prin „capete mari”. Deformarea craniilor copiilor a fost practicată de huni, goți și alani încă din secolele IV și V.

În aprilie 2021, pe YouTube a fost postat un videoclip în autorul acestuia a arătat bizarele cranii alungite pe care le-a găsit în Huancavelica, un oraș din Peru.

Videoclipul a devenit viral după ce un utilizator de pe Facebook l-a distribuit și a indicat forma craniului și a orbitelor ca fiind dovada originii extraterestre.

Unii experți au afirmat că orbitele craniului și ochilor sunt perfect normale. “Sunt normale și arată ca cele ale altor cranii umane din Peru”, a spus Melissa S. Murphy, profesor de antropologie la Universitatea din Wyoming, specializată în analiza rămășițelor umane din Peru.

Probele au fost trimise la un laborator de genetică, dar – pentru a nu afecta rezultatul – nu a fost semnalată originea craniilor.

Interesant este că în ADN-ul mitocondrial moștenit de la mamă au fost găsite mutații necunoscute oricărei persoane, primat sau oricărui alt animal, iar aceste mutații au indicat un alt tip de persoană, diferită de Homo Sapiens, Neanderthal sau Denisoveni.

S-a raportat că oamenii Paracas erau diferiți din punct de vedere biologic, iar încrucișarea cu ei ar fi fost imposibilă.

Așadar, cine erau acești oameni? Au evoluat ei aici, pe Pământ, pe o cale atât de diferită de a noastră, încât au ajuns să arate complet diferit? Dar dacă craniile culturii Paracas sunt, de fapt, rămășițele extratereștrilor?

Anunt

Like it? Share with your friends!

error: Content is protected !!