De ce s-a dorit mușamalizarea descoperirii mormântului regelui-extraterestru Ghilgamesh? Ce motive determină nenumăratele încercări de ascundere a istoriei adevărate?

În mitologiile lumii, se vorbeşte despre un mare şi strălucit oraş (regat), cel al Uruk-ului, în zona Iraq-ului de astăzi, despre care se crede că ar coincide cu Ereh-ul din Biblie, cel de-al doilea oraş fondat de conducătorul Nimrod.

Anunt

Uruk a fost condus de către regele Ghilgamesh, erou Epopeii care îi poartă numele, scrisă de un cărturar din Orientul Mijlociu cu 2.500 de ani înainte de nașterea lui Hristos. Uruk a trecut prin mai multe faze de creștere, începând cu perioada Uruk-ului timpuriu (4000-3500 î.Hr.) până în perioada Uruk-ului târziu (3500-3100 î.Hr.).

Ghilgamesh reprezintă un erou mitic, un semi-zeu (fiind două treimi zeu și o treime om), mama sa fiind zeiţa Aruru. Numele de zeu este dat unor fiinţe cu puteri supranaturale, posibil de origine extraterestră. După mitul originar, Ghilgameș a fost cel de-al cincilea rege din prima dinastie postdiluviană și a domnit în orașul Uruk pentru o perioadă de 127 de ani.

În 2003, chiar înainte de invazia din Iraq de către forţele americane, au fost făcute mai multe descoperiri arheologice uimitoare. Nu degeaba unii au acuzat SUA că, de fapt, invadarea Iraq-ului a avut loc tocmai pentru a ascunde aceste descoperiri.

În aprilie 2003, Jorg Fassbinder, de la Departamentul bavarez al Monumentelor Istorice din München, a declarat pentru programul Science in Action al BBC World Service următoarele:

Anunt

„Nu vreau să spun cu certitudine că este mormântul regelui Ghilgamesh, dar arată foarte asemănător cu personajul descris în epopee. Am găsit chiar în afara orașului o zonă situată în mijlocul fostului râu Eufrat, rămășițele unei clădiri, care ar putut fi un loc de înmormântare”, a spus domnul Fassbinder.

În carte, Ghilgamesh este descris ca fiind îngropat sub Eufrat, într-un mormânt construit atunci când apele din vechiul râu s-au despărțit. Arheologul german a mai spus că descoperirea uimitoare a orașului antic sub deșertul iraqian a fost posibilă prin tehnologia modernă.

„Cel mai surprinzător lucru a fost că am găsit structuri deja descrise de Ghilgamesh”, a declarat Fassbinder.

„Am cercetat mai mult de 100 de hectare. Am găsit structuri de grădini, așa cum sunt descrise în epopee; am găsit case babiloniene”. Dar se pare că cea mai uluitoare descoperire a fost un sistem incredibil de sofisticat de canale.

Descoperirea mormântului regelui Ghilgamesh trebuia să fie un eveniment remarcabil, însă totul a fost dat uitării odată cu începerea războiului din Iraq și nu s-a mai auzit nimic de atunci…

De ce se suprimă astfel de descoperiri, precum mormintele unor personaje despre care s-a crezut mult timp că au fost unele mitice?

De asemenea, mormântul zeului-extraterestru Osiris este un alt exemplu de pe lista încercărilor de ascundere a acestor dovezi arheologice incontestabile.

Oare de ce nu se dorește ca oamenii să afle toate aceste lucruri?

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!