Descoperire uluitoare: în Atlantic există o piramidă subacvatică veche de 20.000 de ani


1 share

Există cu adevărat o piramidă misterioasă acolo unde Platon a spus că se află Atlantida?

Masiva piramidă subacvatică are cel puțin 60 de metri înălțime și o bază de 8.000 de metri pătrați. În mod ciudat, structura scufundată se potrivește descrierii relatărilor lui Platon despre locația Atlantidei.

Dacă există o certitudine când vine vorba de arheologie și istorie, atunci aceea ar fi că nu avem absolut nicio idee despre numărul enigmelor care încă așteaptă să fie dezlegate.

Încet, dar sigur, istoria modernă este rescrisă de mici descoperiri care reprezintă adevărate provocări pentru oamenii de știință.

Ceea ce credeam improbabil sau imposibil acum o sută de ani a devenit un adevăr de netăgăduit astăzi. Totul se schimbă și, pe măsură ce societatea avansează, la fel și curiozitatea noastră alimentată de intuiție, care ne spune că istoria noastră ascunde mult mai multe decât ceea ce ni se spune.

O astfel de descoperire – deși foarte contestată – a fost făcută în Portugalia, când știrile susțineau că o piramidă subacvatică masivă a fost găsită chiar lângă Insulele São Miguel și Terceira din Azore.

Azore reprezintă un set de nouă insule vulcanice, situate la peste 1.000 de kilometri de capitala Portugaliei, Lisabona. În mod ciudat, piramida subacvatică este situată exact acolo unde filosoful grec antic Platon spunea că se află Atlantida. Dacă ne uităm la dialogurile lui Platon, vom vedea că Atlantida a fost situată pe o insulă din Pelagos, „în fața Stâlpilor lui Hercule”. Acolo se află și insulele Azore.

Anunt

„Prin cutremure violente și inundații, într-o singură zi și noapte de nenorocire… [întreaga rasă] a fost înghițită de Pământ și insula Atlantida a dispărut în adâncurile mării.” – Platon

În mod ciudat, în relatările sale, Platon a descris faptul că Atlantida a dispărut într-o singură zi, fiind “înghițită” de ocean.

În mod interesant, Azore sunt situate în jurul liniilor de falie dintre plăcile tectonice nord-americane, eurasiatice și africane, ceea ce susține ideea cu privire la potențiala instabilitate a zonei.

Structura subacvatică misterioasă găsită sub ocean este considerată a fi o piramidă pătrată, perfect modelată și orientată de punctele sale cardinale. Cercetătorii susțin că structura a fost scufundată cu cel puțin 20.000 de ani în urmă sau în jurul ultimei ere glaciare, când ghețarii planetei se topeau.

Potrivit ziarelor din Portugalia, Diocleciano Silva a fost cel care a descoperit pentru prima dată piramida subacvatică. Estimările timpurii indică faptul că structura are cel puțin 60 de metri înălțime și are o bază de 8000 de metri pătrați.

Se spune că Silva a descoperit Piramida în timp ce era într-o excursie de pescuit și a dat peste piramida scufundată folosind echipamentele batimetrice de la bordul navei sale (batimetria reprezintă studiul adâncimii lacurilor și oceanelor).

Cu toate acestea, nu toată lumea este convinsă de ideea că piramida scufundată chiar există. Scepticii indică faptul că mai degrabă este vorba despre un deal vulcanic subacvatic, nicidecum despre rămășițele unei civilizații antediluviane.

Anunt

Like it? Share with your friends!

1 share
error: Content is protected !!