Descoperire uluitoare: Piramidele au fost create cu mult înaintea egiptenilor antici


2 shares

Unii savanți renumiți susțin faptul că piramidele egiptene erau deja pe nisipurile acelui loc atunci când au sosit vechii egipteni. Dar ce au oferit ca dovezi pentru a susține această teorie?

Se credea că Marile Piramide au fost create cu aproximativ 4.000 de ani în urmă, la ordinul faraonului. Pe lângă faptul că piramidele au reprezentat o manifestare vizibilă a puterii și atotputerniciei domnitorului în timpul vieții sale, după moartea sa au devenit monumente. Cu toate acestea, dacă scopul piramidelor este unul mai mult sau mai puțin clar pentru știința modernă, data exactă a construcției lor este încă necunoscută.

Piramidele sunt mult mai vechi decât se crede în mod obișnuit. Nu cu mult timp în urmă, scriitorul și inginerul științific John Anthony West a făcut o declarație senzațională. În opinia sa, una dintre cele mai uimitoare structuri de pe platoul Giza este mult mai veche decât credem și nu ar fi putut fi construită de vechii egipteni.

West a descoperit șanțuri ale curenților de apă, fapt ce sugerează că Egiptul avea cândva un climat tropical. Însă acum există acolo un deșert, de multe milenii. Prin urmare, Sfinxul are o vechime de cel puțin 7.000 de ani.

Anunt

Anterior, se credea că Marele Sfinx a fost construit din ordinul faraonului Khafre, cu care este asociată și cea de-a doua dintre cele mai mari piramide de pe platoul Giza. Însă după ce au fost găsite urme de apă pe Sfinx, cercetătorii au început să le caute și în piramide. Și bineînțeles că au găsit.

La examinarea Piramidei lui Keops, cercetătorii au descoperit o gaură la o înălțime de doi metri, în interiorul căreia totul era acoperit cu scoici. Este puțin probabil ca constructorii să fi folosit un bloc defect pentru construcția bazei. Scoicile nu puteau însemna decât un singur lucru: baza piramidei se afla în apă. Ceea ce înseamnă că vechimea lor este de cel puțin 9.000 – 10.000 de ani.

Cert este că în urmă cu aproximativ 10.000 de ani, din cauza creșterii temperaturii, ghețarii au început să se topească, drept urmare nivelul Oceanului Mondial a crescut cu 70 de metri. Atunci apa a inundat pentru o lungă perioadă de timp baza Piramidei lui Keops.

Piramidele pot fi chiar mult mai vechi. Oamenii de știință sunt convinși că civilizația egipteană a luat naștere acum 3.500 de ani. Cu toate acestea, Sfinxul și Piramidele se află pe platoul Giza de cel puțin 7 milenii. Atunci cine le-a construit, dacă nu egiptenii antici? Rămâne un mister.

Anunt

Like it? Share with your friends!

2 shares
error: Content is protected !!