Profețiile lui Nikola Tesla despre viitorul omenirii


4 shares

Smartphone-urile sunt astăzi la ordinea zilei: cu ajutorul lor putem controla aparatele, putem naviga pe internet, putem comanda taxiuri, putem viziona filme, ș.a.m.d.

Însă nu a fost întotdeauna așa. Acum un secol, toate acestea păreau SF. Dar nu și pentru celebrul inventator Nikola Tesla. În 1926, acesta spunea că omul își va putea purta telefonul în buzunar, va putea comunica instant cu alte persoane, va putea vedea și auzi ceremoniile de inaugurare a președinților, finalele de baseball și va putea participa la bătălii și alte evenimente ca și cum ar fi acolo.

Numai că realitatea nu era așa la acea vreme. Pe când Tesla descria un telefon mobil capabil să transmită video și audio, abia se inventa telefonul cu fir.  Telefonul fix a fost inventat în anul 1876 de către Alexander Bell, iar invenția sa a condus la înființarea gigantului AT&T.

[Alexander Graham Bell efectuează primul apel telefonic între New York și Chicago, SUA, 12 martie 1876]

 

Abia în 1973, inginerul Martin Cooper de la Motorola urma să prezinte primul telefon mobil.  Primul serviciu de telefonie mobilă avea să apară 10 ani mai târziu, în 1983. Primul smartphone a fost IBM Simon, lansat în 1994, însă adevărata revoluție avea să fie lansarea Apple din anul 2007.

Nikola Tesla a fost un mare vizionar

Mai multe articole și interviuri din trecut confirmă faptul că Tesla a atras atenția asupra viitorului și implicațiilor sale. Un astfel de articol, în care Tesla și-a exprimat părerea cu privire la viitorul omenirii cel puțin până în anul 2100, a apărut în revista americană Liberty, în 1935.

[Mașinăria care pune capăt războiului – Nikola Tesla, Liberty Magazine, 9 februarie 1935]

Anunt

 

Acest articol este unic, deoarece fizicianul a făcut multe predicții despre cum va fi viața oamenilor pe Pământ. Omenirea avea să aibă parte de  un viitor strălucit, presărat cu anumite probleme care s-ar fi rezolvat într-un fel sau altul. Tesla credea că rasa umană va fi purificată, iar toți cei răi – pedofilii, violatorii, criminalii – și cei care nu au un nivel adecvat de inteligență vor fi eliminați. Această predicție urma să devină realitate până în anul 2100 și este una destul de ciudată, fiind comparată de multe ori cu filosofia de viață a lui Hitler.

Tesla a mai prezis faptul că omenirea se va confrunta cu problema poluării și doar prin înființarea unor agenții specializate și cheltuind miliarde de dolari se va putea remedia această problemă.

“În aproape fiecare pas al progresului în inginerie electrică, precum și în alte domenii, vom urmări scânteia gândirii înapoi la Nikola Tesla” – Ernst F.W. Alexanderson

Cel mai mare beneficiu provine din dezvoltarea tehnică, care duce la unificare și armonie, iar transmisia wireless intră în această linie. Prin acest sistem, vocea umană poate fi reprodusă oriunde, iar fabricile vor furniza energie off-shore din hidrocentrale. Mașinile aeriene vor fi propulsate în jurul Pământului fără oprire, iar energia Soarelui va fi controlată pentru a crea lacuri și râuri care să fertilizeze marile deșerturi.

[Sistemul Tesla de transmitere a energiei către aeronave, prin radio. Ilustrat de Frank Paul pentru Radio News, decembrie 1925]

 

O altă idee bizară în care Tesla credea era legată de relația dintre educație și armată. Dacă la începutul secolului trecut omenirea a cheltuit de două ori mai mult pe educație decât pe arme, viitorul nu suna bine deloc din perspectiva vizionarului Tesla, pentru că cei mai mulți bani vor merge spre fabricarea de arme, educația fiind lăsată undeva în coada listei în aproape fiecare națiune a lumii. Ceea ce, într-adevăr, vedem clar astăzi. Bugetul alocat armatei a crescut considerabil, iar războiul a devenit o prioritate pentru omenire.

Comunicarea se va face instantaneu, printr-un simplu echipament de buzunar. Avioanele vor putea zbura fără piloți, ghidate de la sol prin unde radio. O cantitate imensă de energie va fi transmisă fără fire. Cutremurele vor deveni din ce în ce mai dese. Zonele temperate vor deveni foarte reci sau foarte calde. Cele mai multe dintre acestea sunt pe cale de a se întâmpla.

Descoperirile pe care Tesla le vedea în viitorul omenirii vor ajuta societatea să-și crească standardele de viață. Sănătatea va fi pusă în prim-plan și măsuri de igienă aproape obsesive vor fi luate. De asemenea, Tesla credea că doar nebunii vor mai bea apă nepurificată sau vor mânca alimente necontrolate. Implicarea femeilor în noi domenii de acțiune și uzurparea treptată a conducerii bărbaților, dispariția sensibilității și a celorlalte caracteristici feminine, reducerea semnificativă a instinctului matern, etc., toate acestea vor provoca mizerie și vor acapara societatea.

“Creierul meu este doar un receptor. În Univers există un nucleu din care obținem cunoștințe, putere și inspirație. Nu am pătruns încă în secretele acestui nucleu, dar știu că există”, spunea Nikola Tesla.

Anunt

Like it? Share with your friends!

4 shares
error: Content is protected !!