Dispariția bizară a 3.000 de soldați – Nanking, 1939

În 1939, aproape 3.000 de soldați au dispărut, în mod misterios, în sudul orașului Nanking. Erau pregătiți să apere zona de japonezi. Două ore mai târziu, un consilier a raportat faptul că legătura cu trupele a fost pierdută.

Când liderul lor a venit să inspecteze, în dimineața zilei următoare, nu mai era nici urmă de soldați. Armele acestora au fost găsite lângă focuri, însă nici urmă de cei care le purtau. Întreaga trupă dispăruse. Oare japonezii îi atacaseră pe timpul nopții, luând toții soldații? Dar care ar fi fost motivul? Și unde anume i-ar fi dus? Astfel, această ipoteză pare imposibilă.

Anunt

Mai mult decât atât, colonelul și consilierii săi nu auziseră niciun sunet în timpul nopții. Ce se întâmplase deci cu toți acei bărbați? Nimeni nu a văzut nimic, iar trupa nu părea deloc că ar fi fost atacată. Atunci, cum ar fi putut avea loc această dispariție?

Japonezii porniseră spre inima Chinei. Au început să mărșăluiască spre Nanking, însă puternicul râu Yangtze stătea în calea lor. Pentru a ajunge, erau nevoiți să treacă un pod îngust.

Comandantul chinez, colonelul Li Fu Sien, a decis atunci să lupte pe acel pod. Iar dacă i-ar fi putut opri pe japonezi acolo, și-ar fi putut salva țara.

Astfel, pe 10 decembrie 1939, colonelul Li Fu Sien și-a staționat cei 2.988 de bărbați gata de luptă într-o zonă din dealurile ondulate ale Nankingului. Bărbații au fost plasați de-a lungul unei linii lungi de aproximativ 3,2 km, amenajată special pentru a apăra podul de pe râul Yangtze.

Soldații erau echipați cu cantități mari de artilerie grea și erau dispuși să lupte până la ultima suflare. Totul era pregătit de luptă. Colonelul s-a retras la cortul său, pentru a se odihni puțin.

A doua zi dimineață, colonelul Li Fu Sien a fost trezit de un consilier care îl anunța că nu știe ce s-a întâmplat cu trupa lăsată pe linia de apărare. Curând, a fost înființat un grup de anchetă, pentru a se afla ce s-a întâmplat cu soldații.

La locul cu pricina, nu s-a descoperit niciun semn de luptă, iar soldații erau de negăsit. Echipamentul rămăsese acolo, pe poziții.

Anunt

Singura cale de a traversa râul era peste acel pod. Aproape de pod, au fost interogați cei prezenți în santinele, pentru informații. S-a raportat faptul că niciun soldat nu a trecut podul în timpul nopții.

Nimeni nu văzuse și nu auzise nimic. De asemenea, s-a stabilit faptul că unul sau doi soldați s-ar fi putut strecura, nevăzuți, dar aproape 3.000 de soldați? Imposibil.

Trupele dispărute nu au fost găsite niciodată.

După mult timp, atunci când japonezii s-au retras și războiul s-a încheiat, în cele din urmă, înregistrările japonezilor au fost examinate, în speranța de a fi găsit măcar un indiciu legat de ce s-ar fi putut întâmpla cu oamenii dispăruți. Japonezii atacaseră Nanking în acel moment.

Au apărut mai multe teorii în încercarea de a explica dispariția trupelor. La acea vreme, doar două răspunsuri păreau plauzibile – că soldații au trecut de partea japonezilor sau că aceștia s-au predat, în liniște.

Însă potrivit rapoartelor care au venit mai târziu de la japonezi, nu a fost angajat în luptă niciun astfel de grup de soldați chinezi în acea perioadă.

Totodată, este foarte puțin probabil ca soldații să fi dezertat, având în vedere faptul că nu existau ascunzători în acea zonă în care vegetația era extrem de rară. Iar 3.000 de soldați aveau să fie detectați, mai devreme sau mai târziu – ceea ce nu s-a întâmplat, acei oameni nu au fost găsiți niciodată.

Unele voci susțin însă că incidentul are legătură directă cu extratereștrii și OZN-urile.

Unii cercetători cred că trupele au fost duse în interiorul Pământului, printr-un portal din zona de deal a Nankingului. Din anumite motive, aceste trupe au fost conduse de o ființă extraterestră într-o lume interioară. Este posibil ca soldații să fi fost absolut șocați sau chiar hipnotizați, pășind astfel prin acel portal și transportate într-un loc misterios.

Mai mult decât atât, se pare că la acel moment mai mulți ofițeri au raportat apariția pe cer a unor obiecte zburătoare pe care nu le-au putut identifica. Simplă coincidență?

Dar care ar fi fost copul capturării atâtor soldați? Este posibil ca aceștia să fi servit drept forță militară în cadrul unor bătălii pe care extratereștrii urmau să le ducă? Dar unde anume au fost transportați acești soldați? Au fost duși pe o altă planetă?

O altă teorie alternativă este aceea conform căreia soldații au dispărut într-un univers paralel. Realitatea noastră este înconjurată de un număr de lumi paralele invizibile și, oricând, orice persoană poate intra într-unul dintre acele tărâmuri necunoscute, pur și simplu din greșeală. Iar când se întâmplă acest lucru, persoana în cauză ar pătrunde într-o realitate diferită, incapabilă să se mai întoarcă vreodată în lumea noastră.

Anunt

Există numeroase speculații, însă niciun răspuns concret. Astfel, adevărul rămâne doar acesta – 3.000 de soldați au dispărut, iar dispariția lor rămâne un mister inexplicabil.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!