Există o planetă cu origini extraterestre ascunsă în centrul Pământului, susțin specialiștii Harvard

Oameni de știință din cadrul Universității Harvard susțin că rămășițele unui Pământ vechi, datând din timpul ciocnirii cu o altă planetă, se găsesc sub mantia groasă a planetei noastre.

Anunt

Această teorie interesantă propusă de specialiștii Harvard s-a născut în urma realizării unui raport izotopic din adâncul planetei noastre. Acesta arată diverse semnale, comparate sugestiv cu un ecou al unei planete care a existat în urmă cu 4,5 miliarde de ani și care se pot identifica cu existența unui corp imens chiar în interiorul Terrei.

Teoria clasică a formării Lunii susține că, în urmă cu peste 4,5 miliarde de ani, Terra s-a ciocnit cu o planetă numită Theia. Impactul a fost unul devastator și se presupune că energia degajată a topit bucăți incredibil de mari din acea planetă, pentru ca, în final, să fie distrusă în totalitate, iar Luna să se formeze.

Anunt

Resturile care au rămas din Terra se află în prezent îngropate la mii de kilometri sub scoarța terestră actuală. Cel puțin aceasta este părerea specialistului Sujoy Mukhopadhyay, care susține că a reușit să strângă numeroase dovezi în acest sens.

“Energia emanată în urma ciocnirii celor două planete, Terra și Theia, se presupune că a fost una suficient de mare pentru a putea topi întreg Pământul, însă pentru că nu a fost distribuită uniform, o bucată imensă de planetă a supraviețuit impactului. Asta înseamnă că doar o emisferă s-ar fi topit și cealaltă încă există, îngropată în interiorul noului Pământ”, susține Mukhopadhyay.

Echipa de specialiști a analizat raporturile dintre izotopi ale gazelor nobile existente la mari adâncimi în mantaua planetei. Apoi, aceste rezultate au fost comparate cu cele analizate la suprafață. De exemplu, comparația izotopilor 129-Xenon cu 120-Xenon, care se află unul la mare adâncime, iar celălalt la suprafața mantiei, indică faptul că izotopul de adâncime în raport cu cel de suprafață diferă ca pondere și raport. În acest sens, specialiştii de la Harvard sunt de părere că, în diferite zone ale globului, raportul izotopilor diferă extrem de mult. Această descoperire indică faptul că în trecutul îndepărtat a existat o coliziune cu o planetă mult mai mare, în urma căreia s-a format Luna, în urmă cu peste 4,5 miliarde de ani.

Dacă această teorie se dovedește a fi veridică, atunci putem afirma că în interiorul planetei noastre se regăsește vechiul Pământ și că Luna nu este altceva decât o bucată din Theia.

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!