Marele Potop reprezintă unul dintre subiectele controversate în rândul oamenilor de știință. Iar unii dintre aceștia sunt absolut convinși că planeta noastră a fost victima unui cataclism global, în trecutul îndepărtat, care a distrus o întreagă civilizație evoluată. Mulți vorbesc despre Atlantida, alții aduc în discuție Anunnaki.

Însă dincolo de teorii și supoziții, cercetătorii continuă să descopere, cu ajutorul noilor tehnologii, o serie de vestigii cu adevărat incredibile – un mare mister, încă neelucidat.

Povestea Marelui Potop este asociată în mod obișnuit cu Biblia, dar relatări similare există în aproape fiecare cultură ancestrală din întreaga lume.

Anunt

Cea mai veche înregistrare scrisă a acestei povești datează de peste 4.000 de ani și este una dintre cele mai vechi lucrări cunoscute din literatura universală – Epopeea lui Gilgamesh – un epic poem sumerian care relatează aventurile legendarului rege din Uruk.

În timpul călătoriei sale în căutarea nemuririi, Gilgamesh îl întâlnește pe Utnapishtim, cel care îi spune povestea Marelui Potop.

Poemul relatează cum zeul Enki l-a instruit să construiască o corabie, numită ”Păstrătoarea vieții”, pentru a transporta în ea toate semințele vieții. Utnapishtim a primit sarcina de a-și aduce soția, familia și rudele, împreună cu meșteșugarii din satul său, precum și animale și cereale.

Potopul care se apropia urma să nimicească toate animalele și oamenii care nu se aflau pe această corabie. După 12 zile pe apă, Utnapishtim a deschis trapa corabiei sale pentru a privi în jur și a văzut Muntele Nisir, acolo unde corabia sa s-a și oprit.

 

Structurile misterioase ascunse sub deșertul Sahara

Angela Micol este fondatoarea Fundației Satellite Archeology, o instituție care se ocupă cu descoperiri arheologice, folosind tehnologia imaginilor prin satelit, iar recent a găsit dovezi care sugerează clar existența unei civilizații antice care a dispărut sub nisipurile din Sahara.

Micol crede că movilele descoperite ar putea fi piramide erodate și alte clădiri, iar pentru aceasta va fi necesară
organizarea unei excavări amănunțite, pentru a desluși misterul.

”Deocamdată nu există dovezi că aceste structuri remarcabile sunt din vremuri anterioare Marelui Potop, dar
nu putem exclude posibilitatea ca distrugerea lor să fi fost cauzată de acel eveniment – potopul”, a declarat Micol.

Anunt

O echipă de arheologi  a vizitat situl de la Abu Sidhum și i-a trimis Angelei Micol o înregistrare video detaliată a movilelor, care seamănă izbitor cu piramidele. În plus, la fața locului au fost descoperite cioburi de ceramică, care au ajutat la confirmarea faptului că ceva este îngropat sub nisipurile Egiptului.

Echipa a folosit detectoare de metale și de cavități subterane care au dat rezultate pozitive pentru existența aurului, a tunelurilor și a cavităților în toate cele patru movile piramidale.

Cercetătorii cred că au identificat astfel un templu sau o locuință și un rând adiacent movilelor care ar putea fi ”mastabe”, numele dat mormintelor de formă trapezoidală ale faraonilor.

”Am găsit niște dovezi incredibile în situl Abu Sidhum, care ar putea fi mult mai vechi decât ceea ce știm noi
despre Egipt. Există o linie de demarcație distinctă, cu o înălțime de aproximativ 15 metri, pe toate cele patru movile piramidale, care indică dovezi ale eroziunii cauzate de apă în trecutul îndepărtat. Acesta ar putea fi un sit incredibil de vechi. Nu știm dacă au legătură cu Marele Potop, dar dacă se va dovedi acest lucru, asta va duce la rescrierea istoriei Egiptului antic.

Dacă acest sit se dovedește a fi o piramidă sau o construcție artificială, înseamnă că aceasta datează din perioada predinastică sau preistorică a Egiptului antic, ceea ce îl face unul dintre cele mai vechi complexe piramidale cunoscute din Egipt”, a spus Angela Micol.

 

Potopul din Biblie a fost un eveniment real. Au fost găsite dovezile științifice

Potopul care a afectat omenirea – pomenit în Biblie – a existat în realitate. Cel puțin asta susțin cercetătorii de la Universitatea Michigan din Statele Unite, care au găsit dovezile unui tsunami gigantic (4,5 kilometri înălțime), care s-a propagat în toată lumea, în doar 48 de ore.

S-a întâmplat în urmă cu 66 de milioane de ani, iar cauza valului gigant care a măturat planeta a fost impactul cu un asteroid.

Evenimentul s-a produs în peninsula Yucatan din Mexic și a generat un tsunami gigantic, care s-a propagat în toată lumea, în doar 2 zile.

La aproximativ 2,5 minute de la impactul asteroidului, un zid de apă, un val uriaș, a fost împins din locul dezastrului. La 10 minute după impact, tsunami-ul a ajuns la 220 de kilometri, având înălțimea de 1,5 kilometri.

La o oră după impact, tsunami-ul se răspândise în afara Golfului Mexic și Atlanticului de Nord. După 4 ore, valurile trecuseră prin Calea maritimă a Americii Centrale și în Oceanul Pacific.

La 24 de ore, tsunami-ul a traversat cea mai mare parte a Pacificului și a Atlanticului și a intrat în Oceanul Indian, de ambele părți. La 48 de ore după impact, valurile ajunseseră pe toate coastele din întreaga lume.

La fața locului există un crater denumit Chicxulub. Are un diametru de 14 kilometri, iar tsunami-ul care a urmat a devastat coastele din America de Nord, până în Australia și Noua Zeelandă, ducând, printre altele, și la dispariția dinozaurilor.

De asemenea, au fost găsite sedimente antice – în peste 100 de situri din întreaga lume – care atestă existența potopului din Biblie.

Anunt

”Acest tsunami a fost suficient de puternic pentru a perturba și eroda sedimentele din bazinele oceanice de pe jumătate de glob, lăsând fie un gol în înregistrările geologice, fie un amestec de sedimente mai vechi”, a spus Molly Range, de la Universitatea Michigan, autorul principal al studiului.

Asteroidul și tsunami-ul au ucis trei sferturi din viața de pe Pământ, printre supraviețuitori fiind strămoșii păsărilor și cei ai oamenilor moderni.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!