Misterele civilizațiilor pierdute. Construcțiile antice sunt orientate spre constelația Orion. De acolo au coborât pe Pământ extratereștrii antici, venerați ca zei?

În secolul al XIX-lea, când astronomii au început să observe masiv cerul prin telescoapele lor, aceștia erau nedumeriți de faptul că structurile antice (precum și megaliții) sunt orientate către un anumit loc de pe cer – constelația Orion.

Această descoperire bizară i-a făcut pe mulți dintre ei să creadă că aceste structuri trebuie să aibă un fel de legătură cu stelele, adică trebuie să fi fost orientate spre Orion dintr-un motiv extrem de important.

Anunt

Unul dintre punctele de vedere populare printre istorici și alți oameni de știință a fost acela că civilizațiile antice – care se închinau zeilor – credeau că ei provin din stele, mai exact din constelația Orion. Este o posibilitate. Însă motivul pentru care a fost aleasă această constelație specială este încă neclar.

Constelației Orion i se acordă, într-adevăr, un loc foarte important în multe dintre observatoarele antice, calendarele stelare și alte monumente orientate spre anumite stele.

Există și o presupunere îndrăzneață conform căreia cea mai veche imagine a lui Orion reprezintă un desen al unui „om cu brațele întinse”, sculptat pe un colț de mamut și că datează de 32.000 de ani.

Iar unii dintre cercetătorii ruși care au studiat vechile sanctuare hiperboreene din Peninsula Kola din Marea Albă (complexe megalitice și labirinturi de piatră) au conectat cândva pe hartă punctele locațiilor celor mai mari astfel de sanctuare, iar schema rezultată semăna foarte mult cu misterioasa constelație Orion.

Pe teritoriul Armeniei se află un monument antic din piatră, așa-numitul Stâlp Oscilant al lui Tatev sau Gavazan. Acesta este situat lângă Mănăstirea Tatev și a fost construit cu mai bine de 1.000 de ani în urmă. Se crede că se concentrează, de asemenea, și asupra lui Orion sau, mai degrabă, pe cele trei stele din centura lui Orion.

Anunt

Imaginile de mai jos ilustrează piramidele egiptene, piramidele chinezești și piramidele din Mexic, toate orientate clar spre constelația Orion.

Poporul indian Hopi, cunoscut pentru legendele și poveștile antice, precum și pentru profețiile sale, trăiește în statul Arizona (SUA). Iar locația clădirilor antice de piatră ale acestora este foarte asemănătoare cu locația stelelor din constelația Orion.

Descoperit în Egipt (lângă Aswan) în 1998, un cerc de pietre megalitice înalte, așa-numitul cerc calendaristic Nabta Playa, este cu 1.500 de ani mai vechi decât faimosul Stonehenge, având cel puțin 6.500 de ani.

Potrivit profesorului Thomas Brophy, acest cerc reprezintă un calendar detaliat și o hartă astrofizică care conține informații incredibil de precise despre constelația Orion și cele trei stele din Centura lui Orion.

Teoria corelației Orion este o teorie marginală în egiptologie, care explică un posibil scop în amenajarea complexului piramidal din Giza.

Aceasta presupune că există o corelație între locația celor mai mari trei piramide ale complexului piramidal și Centura lui Orion și că această corelație a fost intenționată ca atare de către constructorii inițiali.

Stelele lui Orion au fost asociate, de către egiptenii antici, cu Osiris, zeul renașterii și al vieții de apoi.

În funcție de versiunea teoriei, pot fi incluse și piramide suplimentare, pentru a completa imaginea constelației Orion, iar râul Nil poate fi, de asemenea, inclus, reprezentând Calea Lactee.

Și încă există foarte, foarte multe astfel de locuri, în diferite țări și în diferite părți ale lumii.

Așadar, ce anume ar fi putut determina civilizațiile antice, care trăiau foarte departe una de cealaltă, să venereze atât de puternic o anumită constelație?

Anunt

Poate pentru că, în urmă cu mult timp, zeii (extratereștrii) au coborât pe Pământ de acolo?

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!