În linii mari

Edgar Cayce a prezis că Rusia va renaște și va deveni un mare imperiu.

China se va trezi.

Al Treilea Război mondial nu va exista.

În schimb, ar trebui să ne ferim de dezastrele naturale, care vor lovi mai puternic decât orice bombă.

Anunt

 

Profețiile lui Edgar Cayce sunt fabuloase. Acesta a fost recunoscut drept Profetul Adormit, pentru că înainte de a face o profeție sau de a vindeca o persoană, trebuia să intre într-o stare de adormire, într-o transă.

Edgar Cayce era deseori asemănat cu Baba Vanga. Profețiile celor doi au fost de o exactitate ieșită din comun.

La aceștia au venit multe personalități celebre, inclusiv președinți și miniștri. Și, printr-o ciudată coincidență, nici unul, nici celălalt nu își vedeau vizitatorii. Vanga fiindcă era oarbă, iar Cayce pentru că trebuia să intre în transă pentru a înfăptui minunile. Iar după ce se trezea, nu-și amintea nimic din ce spunea, de parcă se conecta la o altă lume, iar apoi revenea la realitatea noastră.

Cayce și-a surprins contemporanii și prin faptul că, neavând studii medicale, dădea diagnostice precise și prescria tratamente în termeni familiari doar specialiștilor. The New York Times – 9 octombrie 1910 – a dedicat acestui fenomen un articol intitulat „Omul care sub autohipnoză devine medic”.

 

Profețiile îndeplinite

Profetul american a profețit două războaie mondiale. A numit și datele începutului și sfârșitului lor. Cayce numai că a prezis criza economică din 1929, dar a și descris – în detaliu – evenimentele catastrofale de la bursele de valori.

A anunțat înfrângerea germanilor la Kursk Bulge, sfârșitul fascismului și victoria URSS. Iar cu câteva luni înainte de moartea sa, când Armata Roșie a mărșăluit victorioasă prin Europa, acesta a declarat că Uniunea Sovietică se va dezintegra.

Spunea:

„Secolul XX nu va avea timp să se încheie când va veni prăbușirea comunismului. Comuniștii își vor pierde puterea în Rusia.”

A mai spus că Rusia, eliberată de comunism, se va află într-o criză. Dar ea va ieși în siguranță „mulțumită prieteniei cu oamenii, pe ale căror bancnote scrie „Credem în Dumnezeu”. Este ușor de ghicit că profetul se referea la Statele Unite, cu dolarii săi, care într-adevăr au lăsat o amprentă de neșters în istoria post-comunistă a Rusiei.

Deși Elțîn l-a numit pe Clinton „prietenul Bill”, iar acesta l-a numit „prietenul Boris”, se spune că lucrurile nu au mers chiar atât de departe.

Anunt

„Din Rusia speranța va veni în lume. Nu de la comuniști, nu de la bolșevici, ci de la o Rusie liberă. Vor trece ani înainte să se întâmple acest lucru, dar dezvoltarea religioasă a Rusiei este cea care va da speranță lumii. Și atunci acei oameni care vor fi în relații strânse (cu Rusia) vor începe să trăiască mai bine, schimbându-se treptat și stabilind în cele din urmă condițiile pentru organizarea vieții în întreaga lume.” – spune Cayce.

O altă profeție – care în urmă cu câțiva ani părea o utopie – este legată de renașterea Uniunii Sovietice.

Belarus este primul candidat la unificare. Și apoi, după cum estimează politologii moderni, este posibil să urmeze Kârgâzstanul, estul Ucrainei, Armenia și Kazahstanul. Și poate chiar și Georgia, care nu reușește să trăiască independent.

Nici Vanga nu s-a îndoit de viitorul rușilor:

Rusia va deveni din nou un mare imperiu”, spunea.

 

Nu va exista Al Treilea Război Mondial

 

Există și alte profeții interesante făcute de Profetul Adormit.

China se va schimba dincolo de recunoaștere:

„Din ce în ce mai mulți adepți ai credinței creștine vor intra în politică. Da, China va deveni într-o zi leagănul creștinismului. După standardele umane, va trece mult timp, dar asta este doar o zi în inima Domnului. Căci China se va trezi.”

Profetul a spus că nu trebuie să ne temem de un al treilea război mondial, pentru că nu va exista.

Dar vor exista alte lucruri, poate chiar mai rele decât un război.

  • În primul rând, Cayce a prezis încălzirea globală. A prevăzut-o în anii `30, când nimeni nu se gândea la schimbările climatice de pe planetă.
  • O parte din America se va scufunda.
  • New York, Connecticut și alte zone de pe coasta de est se vor zgudui într-atât încât vor dispărea de pe fața Pământului. Apele Marilor Lacuri se vor contopi în Golful Mexic. Vulcanii se vor trezi în Hawaii, iar un val atât de puternic va mătura coasta de sud a Californiei, care va dispărea sub apă în trei luni.
  • Apar teritorii noi.
  • Apele deschise vor apărea în regiunile nordice din Groenlanda, vor apărea noi pământuri în Marea Caraibelor. America de Sud se va zgudui de sus în jos, iar în Antarctica, nu departe de Țara de Foc, pământul se va ridica de jos și va apărea o strâmtoare cu ape furioase.

Conform prognozelor lui Cayce, dezastrele climatice și seismice vor afecta întreaga planetă, motiv pentru care lumea se va schimba foarte mult.

 

Atlantida așteaptă să fie descoperită

Edgar Cayce era un clarvăzător care ”citea” viețile clienților săi și era de părere că traumele erau cauzate de suferințele din viețile anterioare.

A ajutat la popularizarea unei viziuni actualizate a Atlantidei, ca o civilizație superioară care a dezvoltat avioane, submarine, raze X, dispozitive antigravitaționale, cristale care se încărcau cu energie de la soare și explozibili puternici.

El a emis ipoteza că o explozie puternică ar fi fărâmiţat Atlantida în cinci insule. Cayce pretinde că el însuși a fost preot atlant și, ca supraviețuitor al cataclismului, a supervizat construirea Sfinxului și a Piramidelor.

În 1940, Cayce a prezis că ruinele Atlantidei se vor ridica din nou, lângă Bahamas, la finele anilor 60. În 1967, doi piloți au fotografiat o structură dreptunghiulară în arhipelagul Bahamas. O altă configuraţie de piatră, având forma literei J, a fost identificată de scafandri în largul coastelor insulei Bimini, cea mai mare din arhipelagul Bahamas.

Aceasta a fost considerată un drum de piatră. Expedițiile de scufundare de amploare au devenit comune în zonă și unii exploratori au afirmat chiar că ar fi zărit sub apă vestigii de temple, stâlpi și piramide. Structura în forma literei J a devenit cunoscută popular ca drumul Bimini și a produs un viu entuziasm printre adepții lui Cayce.

 

Un profet atipic

Cayce și-a declarat în mod repetat abilitățile profetice, capacitatea de a vedea viitorul, dar nu a acceptat niciodată să demonstreze acest lucru în condiții controlate, de laborator.

Multe dintre miturile despre Cayce au fost acceptate și răspândite necondiționat de cercetătorul Thomas Sugrue, care credea că clarvăzătorul are puteri paranormale.

Anunt

În cartea sa, The River of Life: The Story of the Great Clairvoyant Edgar Cayce (1945), Sugrue a susținut că Edgar Cayce a fost cel care i-a salvat fiul de la orbire și pe soția sa de tuberculoză, deși ambii erau sub supravegherea medicilor.

Cayce nu a avut educație formală dincolo de nivelul de liceu. Dar a citit foarte mult. În plus, a lucrat într-o librărie, ceea ce a contribuit la pasiunea sa pentru literatura ocultă. Nu era nicidecum vreun ignorant analfabet care încerca să epateze prin profețiile sale.

Chiar în timpul vieții sale a declarat că se va naște din nou în Nebraska, în 2100. Și tot atunci va verifica dacă profețiile sale s-au îndeplinit sau nu.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!