Placa Quija și pericolele sale


Mulți oameni consideră tăblița Quija doar un joc, în timp ce alții o văd ca pe un instrument ocult, un portal pentru demoni. Iar folosirea acesteia nu este lipsită de potențiale pericole, fie ele paranormale sau psihologice.

Unii experți în psihiatrie cred că plăcile Quija reprezintă portaluri care eliberează demonii din alte dimensiuni, care ulterior îi chinuie pe oameni.

Psihiatrul și parapsihologul dr. Alberto Gonzalez de la Institutul de Sănătate Pan American consideră că demonii există și că pot poseda oamenii, determinându-i pe aceștia (chiar dacă nu au fost niciodată violenți) să comită crime odioase. Acest fenomen se poate întâmpla atunci când oamenii folosesc plăci Quija.

Dr. Marta Prohazka este ferm convinsă că spiritele pot aplica jocuri distructive, înspăimântătoare, comportamentului uman. În timpul practicii sale de psihoterapeut și psihanalist, aceasta și-a dat seama că mulți pacienți pe care inițial îi considera schizofrenici sau paranoici ar fi putut fi în contact cu ceva invizibil pentru ea, dar limpede de distins pentru ei, adus în lumea noastră prin folosirea tăbliței.

Placa Quija și isteria indusă

În 2020, poliția a arestat șapte persoane în El Cerrito, California, după ce acestea au folosit o placă Quija. O fată de 15 ani a fost găsită goală, ea spunând că astfel a facilitat comunicarea cu spiritele.

Mai târziu, isteria s-a răspândit și la alții, inclusiv la un ofițer de poliție care, de asemenea, refuza purtarea hainelor. Oficialii au adus profesioniști în sănătate mintală pentru a-i examina pe orășeni.

Anunt

Pentru a preveni o isterie viitoare, plăcile Quija au fost interzise în oraș.

Placa Ouija și crima

În 1930, instanța le-a condamnat pe Dorothea Turley și pe fiica sa, Mattie, pentru crimă, după ce aceasta din urmă și-a ucis tatăl (împușcându-l). Mattie, în vârstă de 15 ani, a mărturisit că table Quija, folosită de mama ei, le-a îndrumat să-l omoare pe bărbat.

În 1935, Herbert Hurd, în vârstă de 77 de ani, din Kansas City, a spus poliției că și-a ucis soția, Nellie, pentru că a primit mesaje de la tabla Quija conform cărora aceasta avusese o aventură.

Placa Quija și posesiunea demonică

În 1949, un băiat din Cottage City, Maryland, a început să manifeste un comportament extrem de bizar după ce el și mătușa sa au folosit Quija. Au existat și fenomene paranormale, chiar și The Washington Post raportând incidente ciudate.

Băiatul posedat a fost exorcizat în St. Louis și a fost inspirația pentru cartea și filmul lui William Peter Blatty, The Exorcist.

Anunt

Like it? Share with your friends!

error: Content is protected !!