Oamenii sunt de multă vreme obsedați de posibilitatea existenței unor universuri alternative, precum și de o modalitate de a călători instant între acestea.

Acest concept a devenit popular datorită emisiunii științifico-fantastice Stargate și, încă din anul 2015, NASA a recunoscut faptul că a petrecut cel puțin un deceniu cercetând punctele de acces în locuri din afara lumii noastre, a universului nostru, chiar și dincolo de linia spațiu-timp așa cum o cunoaștem noi.

Termenul Stargate reprezintă o ușă sau un portal al lumii către tărâmuri exterioare, ascuns în câmpurile magnetice ale Pământului și ale spațiului, care așteaptă să-l transporte pe călătorul luminat într-un loc dincolo de limitele actuale.

În timp ce spațiul pare a fi locația cea mai probabilă pentru aceste uși către alte universuri, multor locuri de pe planeta Pământ le-au fost atribuite, de asemenea, capacități speciale de transport, precum și schimbări vizibile de energie, frecvențe diferite și lumini sau sunete inexplicabile.

Anunt

Nicio dovadă științifică nu a susținut teoria „găurilor de vierme” din spațiul cosmic, cu atât mai puțin în atmosfera Pământului, asta până când Jack Scudder al NASA a găsit o modalitate de a identifica ușile care “plutesc” între Pământ și Soare.

Presupusă locație Stargate în spațiu

Similar unui pod Einstein-Rosen sau unei „găuri de vierme”, teoria formării unui portal spațial este aceea că apare atunci când spațiul-timp este distorsionat fie de câmpurile gravitaționale intense, declanșate de prăbușirea unei stele, fie de forțele magnetice amestecate ale Pământului și Soarelui care traversează spațiul, sporite de vânturile solare violente.

Unele dintre aceste portaluri sunt găuri deschise pentru perioade de timp semnificativ susținute, în timp ce majoritatea sunt de scurtă durată, acestea deschizându-se larg și închizându-se de mai multe ori într-o zi.

Dar Porțile Stelare sunt dificil de găsit. Instabilitatea lor fiabilă și tendința de a fi greu de detectat reprezintă motivul pentru care va dura ani la rând până va putea fi localizată o astfel de “ușă”. Nu există deocamdată indicii care să ne conducă pe acest drum, darămite să ni-l și arate.

Wormhole

Cu toate acestea, un fizician al plasmei, Jack Scudder, de la Universitatea din Iowa, a descoperit o tehnică pentru depistarea acestor portaluri imprevizibile.

Scudder a numit aceste semnale nou descoperite “puncte X”, unde câmpurile magnetice care se intersectează, cele care curg între Pământ și Soare, propulsează cantități mari de particule încărcate din portal, ușor de observat cu instrumentele și datele corecte.

Odată ce Scudder a reușit să recunoască indicațiile unui portal, a reușit să găsească și modele similare care apar peste tot în atmosfera Pământului. Observate de nava spațială THEMIS a NASA, acestea înconjoară Pământul la o distanță de la 10.000 la 30.000 de mile distanță.

Cele mai multe dintre ele par a fi amplasate acolo unde Soarele și câmpurile magnetice ale Pământului se conectează pentru a forma o cale neobstrucționată, provocând pulsul zonei cu particule încărcate care creează, de asemenea, luminile nordice și furtunile geomagnetice la care asistăm uneori de aici, de pe Pământ.

Deși nu sunt pe deplin siguri care sunt aceste portaluri, Scudder și colegii săi rămân optimiști cu privire la faptul că răspunsul este unul la îndemână.

Stargates reprezintă o suprapunere fascinantă între science-fiction și realitate și există unele voci care susțin faptul că avem acces la portaluri și aici, pe Pământ. Unele locații sunt considerate a fi puncte de busolă pe o hartă proiectată de geometria sacră și care posedă capacitatea de a ne transporta în universuri paralele.

Printre siturile stelare ale pământului, cele mai notate sunt formațiunea Stonehenge și Triunghiul Bermudelor, dar și alte locații sunt considerate, de asemenea, ca fiind portaluri străvechi.

Anunt

Locații Stargate din întreaga lume

Poarta Zeilor – Hayu Marca, Peru

Nu departe de Lacul Titicaca se află unul dintre cele mai cunoscute astfel de portaluri către o altă lume.

Poarta Zeilor este un sit antic descoperit în 1996 de către un ghid turistic local, Jose Luis Delgado Mamani și, conform tradițiilor, ușa masivă de piatră reprezenta un portal prin care eroii trecutului intrau pentru a se alătura zeilor lor în viața următoare.

Poveștile spun, de asemenea, faptul că unii dintre acei eroi au putut să se și întoarcă prin aceeași ușă, însoțiți de sfinții lor zei, pentru a inspecta lumea pe care o lăsaseră în urmă.

Ușa în sine este o structură masivă din piatră sculptată în fața muntelui Hayu Marca, cu o înălțime și o lățime de 7 metri și având o mică ușă încastrată la bază. Deoarece acest sit este acum protejat de guvernul peruvian ca fiind un element arheologic antic, nu au existat săpături recente în această locație.

Aranjamentul antic de piatră din Lacul Michigan

În 2007, la aproximativ 12 m sub suprafața lacului Michigan, profesorul Mark Holley și colegul său Brian Abbot au descoperit o formațiune de piatră, în timp ce foloseau echipamente sonare pentru a urmări naufragiile.

În plus față de construcția familiară de tip stonehenge, arheologii subacvatici au descoperit și un bolovan pe care părea a fi sculptat un mastodont – o creatură despre care se crede că a dispărut de cel puțin 10.000 de ani, ceea ce se întâmplă să coincidă cu o perioadă în care oamenii și mastodonții au populat cel mai probabil Midwest-ul.

În timp ce majoritatea oamenilor de știință cred că acesta este un petroglif, unii dintre ei rămân ferm convinși de faptul că acesta ar putea fi un portal antic, preistoric, care conduce spre o altă lume.

În prezent, există întrebarea dacă pietrele masive au ajuns acolo înainte sau după formarea lacului, iar determinarea autenticității petroglifului mastodontului ar trebui să ofere un răspuns relevant în acest sens.

Vortexurile din Sedona / Poarta Zeilor – Sedona, Arizona

Există multe locuri în sud-vestul american care par să abunde în fenomene dincolo de obișnuit. Însă niciunul nu se aseamănă cu Sedona, Arizona, unde aerul și geologia se pretează la a fi simțite, în mod natural, ca fiind „încărcate spiritual”.

Este dificil de explicat – stâlpii uimitori din stâncă roșie, parfumul pinilor, vortexurile de energie și ceea ce este cunoscut sub numele de Poarta Zeilor conferă un sentiment unic acestui loc care diferă semnificativ de peisajul rural înconjurător.

Conform legendei locale, tuneluri și porți care duc spre alte lumi există peste tot în Sedona. Se crede chiar că multe vedete ar fi intrat și ieșit prin aceste portaluri.

Poarta în sine este reprezentată de o arcadă mare din stâncă roșie în vârful muntelui. Unii au relatat că ar fi văzut o lumină albastră emanând din ea și există chiar și povești ale unor sunete ciudate, cum ar fi clopote sau tunete, care înconjoară stâncile în zilele cu cer senin.

Vortexurilor le sunt, de asemenea, atribuite capacități unice.

Formată dintr-o energie similară cu cea regăsită în corpul uman, schimbarea energiei poate fi resimțită ca o vibrație subtilă, aducând celor care o experimentează un sentiment de liniște și întinerire, pe măsură ce pulsurile exterioare se aliniază cu cele care apar în mod natural în corpul uman.

Mulți au observat faptul că au simțit în zonă aceste fluctuații subtile ale frecvențelor, deși testarea și investigația științifică concludentă nu au confirmat încă nimic.

Stargates: fantezie sau realitate?

Anunt

Fie că se află în spațiu sau stau subtil ascunse pe sub un lac sau în vârf de stâncă, existența Porților Stelare reprezintă un subiect care a fascinat dintotdeauna oamenii de pe tot globul.

Mulți dintre acești curioși sunt oamenii de știință, care nu reușesc să găsească nicio altă explicație pentru descoperirile lor sau pentru poveștile celor care pretins că au fost martorii efectelor puternice ale unei astfel de Porți Stelare.

Posibilitatea unui acces direct către alte lumi, către alte dimensiuni, timpuri sau chiar universuri rămâne, fără îndoială, un lucru care ne va fascina în continuare și de-a lungul secolelor viitoare.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
WordPress PopUp Plugin
error: Content is protected !!