Raymond Francis: Medicina oficială este greșită

Într-o înregistrare video postată pe Internet, cunoscutul biochimist și nutriționist Raymond Francis explică de ce metodele medicinii alopate din SUA sunt complet greșite.
Și având în vedere faptul că în România sistemul de sănătate publică funcționează în prezent după exact aceleași principii, ar fi bine să luăm aminte la ceea ce spune acest specialist, înainte de a decide pe mâna cui mergem atunci când avem o problemă de sănătate:
„Statele Unite au cel mai neperformant sistem de sănătate din lume. În acest sector, cheltuim mai mult și obținem mai puțin decât orice altă țară de pe glob, comparativ chiar cu țările din lumea a treia.
De ce se întâmplă asta?
Pentru că sistemul nostru medical este fundamental stupid. Este greșit. Ia să ne gândim cum funcționează el: mai întâi de toate, noi nu facem nimic să prevenim boala; stăm și așteptăm ca oamenii să se îmbolnăvească. Odată ce s-au îmbolnăvit, în loc să-i vindecăm, le suprimăm simptomele, prescriindu-le niște substanțe chimice foarte toxice. Apoi, toxicitatea acestor chimicale le creează pacienților noștri niște boli noi, făcându-i să se simtă și mai rău. În final, ca să ascundem faptul că pacienții sunt chiar mai bolnavi decât atunci când au apelat la noi, nu mai numim aceste probleme boli, ci efecte secundare.

Așadar, s-o spunem deschis: medicina oficială nu face nimic să prevină bolile, nu face nimic să vindece bolile, ci creează chiar mai multe boli. Vedeți ceva inteligent sau ceva în regulă în toată treaba asta? Medicina oficială actuală este o greșeală de proporții vaste. În viitor, istoricii care ne vor consemna civilizația se vor minuna cum de o societate atât de avansată a putut să perpetueze atâta vreme o gafă de asemenea proporții.

Anunt

Iar această gafă încă persistă, deoarece medicina oficială înțelege greșit legile fundamentale ale biologiei. Medicina modernă – care este o industrie – tratează boala cu medicamente sau prin chirurgie. Când e vorba de intervenții urgente, ea chiar funcționează și putem spune că avem cea mai bună medicină din lume. Când cineva intră în camera de gardă cu un picior rupt, medicina oficială îi rezolvă problema cu o eficiență extraordinară.

Dar când vine vorba de boli cronice, abordarea eficientă nu mai funcționează. Medicii alopați sunt învățați că ai o boală sau n-ai o boală – ai diabet sau n-ai diabet. Pentru ei, nu există stadii intermediare. Medicina modernă nu a dezvoltat niciun fel de protocoale pentru evaluare, măsurare și intervenție în procesul bolii, atâta timp cât aceasta se află în faza inițială, adică cel mai ușor tratabilă.

Anunt

Medicina de astăzi se bazează pe diagnostice categorice, de tipul da/nu, alb/negru, on/off. Cu această gândire, medicul nu mai încearcă să afle cauzele subtile care au creat, încet-încet, boala. Și totuși, cea mai rezonabilă cale de abordare a unei boli cronice este prevenirea ei, prin măsurarea eventualelor disfuncții metabolice și corectarea lor înainte ca boala să se instaleze.

Medicina oficială greșește fundamental, pentru că pierde din vedere conceptul de continuum, de desfășurare a unui proces. Există un continuum care, pornind de la starea de sănătate optimă, trece prin faza de dezechilibru subtil, apoi prin cea de disfuncție îngrijorătoare, sfârșind printr-o boală diagnosticată. Noi putem să intervenim în oricare dintre aceste momente și să dăm înapoi procesul de instalare a bolii. Și, cu cât intervenim mai devreme, cu atât mai bine.

În concluzie, medicina oficială este eronată și, cu cât mai repede vom corecta această eroare, cu atât mai bine. Cei mai mulți oameni nu-și dau seama că 80-90% din practica medicinii noastre oficiale n-are absolut nicio bază științifică. Facultățile noastre de medicină scot pe bandă rulantă ignoranți cu diplomă, iar rezultatul este șirul nesfârșit de boli al populației și prescripțiile medicale dăunătoare, care se numără printre principalele cauze de deces din țara noastră…

Medicii noștri sunt atât de în urmă în ceea ce privește progresele științei, încât, conform Academiei Naționale de Științe „…nu există nicio cale de a mai corecta ceva. Trebuie să aruncăm ceea ce există și s-o luăm de la început.”

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!