Semnal de inteligență extraterestră detectat de cercetătorii chinezi?


2 shares

O echipă de oameni de știință chinezi care scanează exoplanete îndepărtate – pentru descoperirea semnelor de viață – spun că au găsit semne suspecte, care ar putea indica o civilizație extraterestră.

Raportul a apărut în Science and Technology Daily, ziarul oficial de știință și tehnologie al Ministerului Chinei.

Cu toate acestea, autorii constatării îndeamnă la prudență, deoarece explicația pentru ceea ce a fost detectat ar putea fi mai prozaică.

“Posibilitatea ca un semnal suspect să fie un fel de interferență radio este, de asemenea, foarte mare și trebuie exclusă, ceea ce poate fi un proces lung”, a declarat Zhang Tongjie, om de știință și șef al grupului de cercetare extraterestră din China.

Specialiștii au descoperit semnalele neobișnuite de bandă îngustă prin procesarea datelor din 2019 obținute de radiotelescopul FAST, un vânător-gigant de semnale extraterestre, situat în sud-vestul Chinei, cel mai mare de acest fel din lume.

Anunt

Deși presupunerea este în mod evident, una absolut uimitoare, experții s-au grăbit să sublinieze că ar putea exista și explicații mai simple pentru aceste semne.

Telescopul masiv FAST este mai potrivit pentru sarcina de a căuta civilizații extraterestre decât radiotelescopul recent prăbușit Arecibo din Puerto Rico, care a fost folosit și el, de asemenea, pentru a sonda cerul nopții, în scopul detectării semnelor de viață inteligentă

“Este mai mare, este de două ori mai sensibil și poate accepta semnale de la o zonă mult mai largă, datorită receptorului său cu 19 fascicule”, a argumentat Tongjie.

“FAST va repeta observațiile semnalelor suspecte descoperite, pentru a identifica și detecta noi semnale”, a adăugat acesta. În ciuda avertismentelor, echipa este deja încântată de posibilitatea de a confirma o descoperire care va schimba lumea – sau o va dezamăgi, desigur, în caz contrar.

“Sperăm că radiotelescopul FAST va fi primul care va descoperi și va confirma existența civilizațiilor extraterestre”, a declarat Tongjie.

Însă există o altă mare problemă care ar putea împiedica echipa să confirme că într-adevăr s-a creat un contact extraterestru: timpul. Peng Bo, cercetător la Observatoarele Naționale Astronomice, a confirmat faptul că și el este de părere că aceste semnale misterioase sunt de origine extraterestră, dar specialiștii nu au timpul necesar pentru a le identifica.

Anunt

Like it? Share with your friends!

2 shares
error: Content is protected !!