Soarele Negru, misteriosul simbol al lumii ezoterice: semnul Apocalipsei

Soarele Negru este un presupus astru din Sistemul Solar. Acesta nu este vizibil cu ochiul liber și se află în antiteză cu Soarele.

Această teorie se regăsește în cultura tibetană și are la bază ideea spiritualității din orașul subteran Shambala.

 

Soarele Negru și eclipsele

Fenomenul eclipsei a fost legat în mitologie de sfârșitul lumii și/sau de schimbarea radicală care se apropie.

Anunt

Apocalipsa lui Ioan susține că o eclipsă de 3 zile va preceda sfârșitul lumii.

De asemenea, și celebrul Nostradamus a prezis o eclipsă de 3 zile care va aduce sfârșitul tuturor timpurilor.

În acest fel, eclipsa a preluat rolul Apocalipsei.

Același simbol poate fi regăsit și într-o pictură de pe zidul unui buncăr militar din Hamburg, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, sub statuia lui Bismarck. Astfel, s-a ajuns la concluzia că simbolul Soarelui Negru a fost încorporat în ideile unei mișcări ocultiste din timpul celui de-al treilea Reich.

Deși această speculație este oarecum rezonabilă, nu au fost găsite dovezi substanțiale care să confirme acest zvon, întrucât informațiile despre acest subiect sunt rare.

Cu toate acestea, poate avea o anumită semnificație și anume aceea că, în mitologia germanică, se spune că lupul Fenriz a înghițit Soarele, provocând astfel întunecarea cerului. Simbolismul Soarelui Negru este supus fricii pentru puterile stazei, deoarece indică schimbări drastice și terminale.

 

Societatea Secretă Vril

Peter Moon asocia, în cartea sa, Soarele Negru cu Societatea Secretă Vril. Totul a început în momentul în care Maria Orsic a început să primească mesaje într-o limbă necunoscută. Aceasta nu le-a putut transcrie, întrucât nu cunoștea limba, dar a încercat, totuși, să le decodifice. Mesajele proveneau de o la ființă de pe steaua Aldebaran, care are două planete, formând Imperiul Sumeran.

În acest imperiu se aflau două rase de oameni – rasa ariană (sau maestră) și o rasă de subzistență – care s-a dezvoltat negativ, ca urmare a mutației cauzate de schimbările climatice.

Peter Moon spunea:

“În urmă cu o jumătate de miliard de ani, arienii (cunoscuți ca Elohim sau Rasa Vârstnică) au început să colonizeze sistemul nostru solar, deoarece Aldebaran a devenit nelocuibil. Marduk, existent în ceea ce este astăzi centura de asteroizi, a fost primul pentru a fi colonizat, apoi Marte. Când au venit pe Pământ, acești arieni au fost cunoscuți sub numele de sumerieni.”

Shambala și Soarele Negru

Inițial, Shambala a existat ca o entitate colectivă. Apoi, ceva s-a întâmplat și s-a divizat în două părți. Se pare că au existat două faze (ca în Hyperborea), una dintre ele urmând Soarele de Aur, iar cealaltă Soarele Negru.

(Întâmplător, acest din urmă simbol a fost la fel de proeminent în viziunea nazistă precum Swastika.)

Anunt

Potrivit lui Jean-Claude Frére – autorul cărții Nazisme et Sociétiés Secretès – oamenii din Hyperborea, după ce au migrat din Deșertul Gobi, în urmă cu de peste 6.000 de ani, au fondat un nou centru, pe care l-au numit Agartha. Acesta a devenit un mare centru de învățare mondială, iar oamenii veneau acolo din întreaga lume pentru a se bucura de cultură, civilizație și spiritualitate.

Cu toate acestea, o catastrofă uriașă s-a produs, iar suprafața Pământului a fost devastată. Însă tărâmul Agartha a supraviețuit cumva, subteran. Legenda continuă să relateze că, la fel ca în cazul hiperboreenilor originali, arienii s-au împărțit atunci în două: un grup care s-a îndreptat spre nord-vest, în speranța de a se întoarce în Hyperborea, iar cel de-al doilea plecând spre sud, unde au fondat un nou centru secret, sub Himalaya.

Jean-Claude Frére concluzionează că fiii inteligenței exterioare s-au împărțit în două grupuri, unul urmând “calea mâinii drepte” sub “roata Soarelui de Aur”, iar “calea mâinii stângi” sub “roata Soarelui Negru’. Primul a păstrat centrul din Agartha, acel loc de contemplare nedefinit, al Bunului și al forței Vril. Cel de-al doilea a creat un nou loc de inițiere, în Shambala.

 

Soarele Negru, mit sau realitate?

Potrivit lui Peter Moon, în cartea sa – Soarele Negru – conceptul suprem al lui Thule este chiar acest Soare Negru, care se află în centrul Hyperborea, cuvânt care înseamnă, literal, “dincolo de poli”.

În mitologia greacă, Pitagora a învățat geometria sacră de la Apollo, un zeu identificat ca un rezident din Hyperborea. În învățăturile pitagoreene, Pământul există, geometric, cu un gol în centru. Gol care a fost recunoscut de numeroase grupuri antice, inclusiv de sumerieni, ca fiind Soarele Negru. În acest sens, Thule este sinonim cu acest misterios Soare întunecat.

Cuvântul Swastika în sine înseamnă “sursă” și reprezintă cauza eternă sau fântâna creației. În consecință, Societatea Secretă Thule a folosit simbolul swastika în jurnalul său pentru a reprezenta această idee.

Soarele Negru este un concept ezoteric, dar există și în realitate. Golul creației în sine este cel mai înalt arhetip imaginabil. Astfel, această denumire a fost rezervată elitei Societății Thule. Deci Soarele Negru era, de fapt, o societate secretă în cadrul societății Thule?

Acest simbol reprezenta scopul suprem al naziștilor, dar și un simbol pe care tibetanii îl apără de mii de ani.

 

Legături cu rasele extraterestre

În mod tradițional, hiperboreenii au fost în contact cu extratereștrii sau cu aceste culturi extraterestre – în mod cert a existat o întrepătrundere. În comun cu locuitorii legendari ai Atlantidei, și aceștia s-au angajat în război cu civilizațiile vecine, iar acest conflict a condus la utilizarea armelor atomice, adică o victorie pentru hiperboreeni.

Descendenții acestei rase-mamă au fost celții care, ulterior, au colonizat diverse zone nordice ale planetei. Scoțienii, irlandezii, bascii, spaniolii, scandinavii, islandezii și portughezii – toate aceste popoare sunt de origine celtică. Aceste naționalități dețin o trăsătură genetică comună – sângele RH negativ – care, potrivit credințelor Societății Thule, a fost o caracteristică a hiperboreenilor și a extratereștrilor.

 

Soarele Negru al lui Giordano Bruno

Giordano Bruno, un celebru teolog și filosof din epoca Renașterii, a fost ars pe rug (la 17 februarie 1600) pentru că a avut curajul să privească în viitor și să transmită oamenilor ceea ce va urma.

Scrierile și studiile sale se bazau pe ideea spațiului infinit, fapt care era considerat eretic în acea perioadă. Pornind de la această teorie – pe care a încercat s-o expună pe înțelesul tuturor – Bruno a mai scris și diferite gânduri ale sale, considerate în prezent un fel de profeții legate de viitorul omenirii.

Operele lui Bruno cuprind o arie vastă de subiecte și idei impresionante despre Univers și despre accederea omului spre creatorul său. În lucrarea sa, Despre Universul infinit și despre lumi, teologul a dezvoltat teoria cosmologică, prin critica sistematică a fizicii aristotelice. De aici s-a produs ruperea, dar și formarea legăturii între religie și filosofie. Religia este folosită pentru a menține ordinea maselor, iar filosofia pentru a cultiva liderii care au menirea să conducă aceste mase.

În cartea sa, Bruno are o abordare de-a dreptul fascinantă despre viitorul omenirii. Acesta susținea că omul viitorului va ajunge să călătorească în Cosmos și abia apoi va cunoaște ceea ce înseamnă viața cu adevărat. Expansiunea va fi una uimitoare, iar omul va ajunge la un nivel tehnologic impresionant – apoi un Soare Negru va apărea și toate planetele vor fi înghițite de acesta.

 

Așadar, Soarele Negru va aduce Apocalipsa?
„Omul va călători în Cosmos, să învețe ziua de la capăt.

Dar atunci când se va crede stăpân peste tot,

multe orașe vor pieri precum Sodoma și Gomora.

Soarele Negru va înghiți Pământul, Luna și alte planete care orbitează în jurul Soarelui.”

Aceste rânduri sunt dovada vie a faptului că Bruno îmbrățișa viziunea heliocentrică asupra lumii, pe care Nicolas Copernic a încercat s-o implementeze în secolul al XVI-lea. Mai mult decât atât, acest misterios Soare Negru va pătrunde în sistemul nostru solar și va crea haos.

Anunt

Această idee este sinonimă cu teoria conform căreia o planetă de dimensiunile lui Jupiter, numită fie Nibiru sau Planeta X – care o dată la 3.600 de ani pătrunde în Sistemul Solar și se apropie extrem de mult de Terra. Consecințele pe planeta noastră sunt dramatice, pentru că acest Soare Negru produce catastrofe inimaginabile.

Chiar dacă Bruno nu a putut descrie cu lux de amănunte această planetă misterioasă, este cert faptul că, într-un fel sau altul, el a ajuns la concluzia că Planeta X există cu adevărat.

Astăzi, numeroși astronomi confirmă, de asemenea, existența Planetei X și faptul că – undeva în viitorul apropiat – aceasta va fi vizibilă cu ochiul liber și de pe Terra.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
WordPress PopUp Plugin
error: Content is protected !!