Teoria uluitoare a lui Daniken: Zeii greci erau extratereştri veniţi pe Pământ. S-au împerecheat cu oamenii şi au făcut experimente genetice

În mitologia greacă, existau trei feluri de zeități. Primii erau cunoscuți ca primordiali. Ultimii au fost olimpienii, iar între ei se aflau titanii. Mulțumită lui Rhea și Cronos – ambii titani – au apărut olimpienii. Perechea a avut mai mult de câțiva copii: Zeus, Poseidon, Hera, Hades, Demeter și Hestia. Ni se spune:

Anunt

”Hades trebuia să trăiască pe Muntele Olimp și avea toată cinstea și dreptul, dar i s-a dat tărâmul morții sub controlul său, când cei trei frați au trebuit să despartă Cosmosul după victoria asupra Titanilor. Și Hestia a locuit acolo doar pentru o perioadă scurtă.”

Având în vedere că a existat o mare competiție pentru un loc pe Muntele Olimp, Hestia a ales să renunțe la locul ei și, ca urmare, Zeus, Apollo, Hermes, Poseidon, Hera, Ares, Demeter, Athena, Hephaestus, Dionysos, Artemis și Afrodita au devenit recunoscuți ca olimpieni.

Anunt

În 1976, W. Raymond Drake, care a scris o serie de cărți despre presupusele vizite extraterestre pe Pământ în vremuri străvechi, spunea:

”Cele mai fascinante povești despre oamenii spațiului nu strălucesc în literatura noastră SF, ci în poveștile războinice, pline de culoare și pasionale spuse cu mult timp în urmă în Grecia Antică, inspirând poeții clasici ai antichității cu un romantism încântător. Uimiți de frumusețea și perfecțiunea Creației minunate, grecii au descris Universul drept Kosmos, care înseamnă ornament, dezvăluind reverența lor pentru splendoarea sublimă a Cerului și a Pământului, pe care zeii le-au creat pentru ei.”

Ceva mai târziu, în anul 2000, celebrul cercetător Erich von Daniken (probabil cea mai faimoasă autoritate în domeniul astronauților antici) a scris o carte intitulată ”Odiseea zeilor”.

În paginile ei, Erich von Daniken îşi expune teoria conform căreia zeii Greciei antice erau extratereștri care au pus piciorul pe lumea noastră cu mii de ani în urmă. Citând date arheologice și scrierile grecilor antici, inclusiv legendarul filosof Aristotel, von Daniken a prezentat o teorie care sugerează că așa-numiții zei ai Greciei s-au încrucișat cu oamenii, au efectuat experimente genetice și au crescut creaturi mitice, precum centauri și ciclopi.

Von Daniken a sugerat, de asemenea, că Oracolul din Delphi era o stație de realimentare a aeronavelor, că celebra și legendara ”lână de aur” era, de fapt, a aeronavă sofisticată folosită de zeii antici din Olimp și că orașul Troia a fost distrus într-un război între extratereștri și/sau descendenții lor.

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!