Triunghiul Bermudelor: piramide gigantice de cristal, un oraş scufundat şi un Sfinx – mărturii ale unei civilizaţii misterioase

Piramide de cristal, un oraş scufundat şi un Sfinx, în Triunghiul Bermudelor, locul atâtor enigme…

Sunt descoperiri relativ recente, din 2012, învăluite în mister, parţial explorate, care au suscitat interesul cercetătorilor şi care sunt prea puţin cunoscute de către publicul larg.

După primele estimări ale oceanografului Meyer Verlag, aceste ciudate piramide de cristal, aflate la 2 kilometri adâncime, sunt de trei ori mai mari decât Piramida lui Keops, din Egipt, care atinge 137 metri înălţime.

Triunghiul Bermudelor

Anunt

 

Triunghiul Bermudelor – un mister neelucidat

Faptul că piramide de cristal şi un oraş scufundat au fost descoperite în Triunghiul Bermudelor sporeşte taina acestui loc, de care, în timp, s-au legat dispariţii inexplicabile de vapoare şi de avioane.

Triunghiul Bermudelor, numit şi Triunghiul Diavolului este o zonă geografică din Oceanul Atlantic, situată în interiorul unui triunghi imaginar delimitat de Arhipelagul Bermudelor, Miami (un oraş de coastă al Statelor Unite ale Americii, din sud-estul Floridei) şi San Juan (capitala statului Porto Rico), aşa cum l-a descris pentru prima dată ziaristul Vincent Gaddis, în 1964, într-un articol întitulat “The Deadly Bermuda Triangle” (Triunghiul morţii din Bermude).

În 1950, a fost menţionată în presă, în Miami Herald, prima dispariţie inexplicabilă, la 5 decembrie 1945, a unei escadrile formate din 5 avioane-bombardiere US Navy, într-un zbor de antrenament. Toţi cei 14 piloţi au dispărut, ca şi ceilalţi 13 membri ai echipajului hidroavionului PBM Mariner, porniţi în căutarea lor.

Triunghiul Bermudelor

Semne ale ciudăţeniilor din zona Triunghiului Bermudelor au fost consemnate cu mult timp înainte.

Cristofor Columb, cel care a descoperit America, în secolul XV, a raportat, în epocă, faptul că busolele sale s-au dereglat în zona Triunghiului Bermudelor, iar în 1918, o navă americană, care transporta cărbune, a dispărut fără urmă, fără a trimite vreun mesaj radio.

În 1970, nenumărate articole şi cărţi despre Triunghiul Bermudelor au fost publicate, dintre acestea The Bermuda Triangle, cartea scriitorului american Charles Berlitz, din 1974, bucurându-se de un deosebit succes şi marcând începutul unei serii de anchete şi contra-anchete.

Explicaţiile pentru straniile dispariţii din Triunghiul Bermudelor au fost puse de unii pe seama extratereştrilor, iar de alţii pe seama influenţelor Atlantidei, continentul pierdut, menţionat de Platon în Dialogurile sale.

S-au avansat şi explicaţii legate de o distorsiune spaţiu-timp, precum și de câmpurile magnetice, în timp ce alţii caută explicaţii în zona perturbaţiilor climatice. De altfel, este o certitudine faptul că Triunghiul Bermudelor reprezintă epicentrul unei intense activităţi meteorologice – aici se întâlnesc uraganele, furtunile ecuatoriale şi furtunile de pe coasta Mexicului, dând naştere unor vânturi teribile și valuri gigantice.

 

Piramide de cristal în Triunghiul Bermudelor

Piramidele de cristal din Triunghiul Bermudelor au fost descoperite întâmplător de oceanograful Meyer Verlag, în anul 2012, în timp ce acesta cerceta zona cu un sonar – un aparat destinat comunicaţiilor subacvatice, conţinând elemente pentru emisia-receptia undelor sonore şi care se foloseşte, de regulă, pentru a identifica obiecte submarine.

Anunt

Ipoteza conform căreia în adâncul apelor din Triunghiul Bermudelor s-ar afla o piramidă a fost avansată încă din 1968, de către Ray Brown, dar Mayer Verlag – graţie tehnologiei moderne, care permite explorarea celor mai inaccesibile locuri de pe planetă – este cel care a descoperit cele două gigantice piramide de cristal, la 2.000 de metri adâncime. Lungimea bazei fiecăreia dintre piramidele de cristal este de 300 de metri.

Într-o conferinţă de presă din Bahamas, Meyer a oferit un raport cu coordonatele exacte ale piramidelor de cristal, hărţi şi fotografii. Acesta a mai declarat că, din punctul său de vedere, tehnologia care a permis construirea acestor piramide de cristal, de trei ori mai mari decât Piramida lui Keops, este necunoscută pentru ştiinţa modernă. De asemenea, a subliniat oceanograful, această descoperire probabil că va face lumină şi în legătură cu evenimentele stranii din zonă.

Au fost numite “piramide de cristal” fiindcă sunt dintr-un material foarte asemănător cristalului, care le conferă, se pare, proprietăţi deosebite, dar insuficient cunoscute. Pereţii piramidelor sunt netezi, ca sticla sau ca gheaţa, fără fisuri, translucizi şi fără a fi acoperiţi de alge, aşa cum s-a putut vedea în imaginile de înaltă rezoluţie, oferite de jurnaliştii aflaţi la conferinţa de presă. Desigur, va fi nevoie de mult timp de cercetare de aici înainte pentru a se putea afla secretul acestor piramide de cristal, dacă acesta se va lăsa dezvăluit vreodată în totalitate.

 

Un oraş scufundat şi un Sfinx în Triunghiul Bermudelor

Orase scufundate din vechea Atlantida

Un grup de cercetători canadieni a descoperit tot în Triunghiul Bermudelor, în apropierea zonei în care se află cele două piramide de cristal, un oraş scufundat. Cu ajutorul unui robot submarin, au reuşit să filmeze zidurile şi o statuie foarte asemănătoare Marelui Sfinx din Giza, Egipt.

Experţii în domeniu estimează că e vorba despre construcţii din perioada pre-clasică a civilizaţiei centramericane. Această cetate antică ar fi putut fi locuită, înainte ca apele oceanului să o acopere, de o populaţie similară celei din Teotihuacan (Locul unde omul devine zeu), vechi oraş aztec din apropiere de San Juan, un important centru economic, cultural şi militar din Mezoamerica (de dinaintea colonizării spaniole a Americii, vechi de 2.000 de ani).

Ulterior, Agenția Reuters a anunţat că un alt grup de exploratori au mers să cerceteze, cu un submarin de mici dimensiuni, regiunea în care fuseseră filmate ruinele unui “oras pierdut”. Ei au confirmat existenţa misterioaselor ruine subacvatice, aflate la o adâncime de 640 de metri şi care ar putea aparţine unei civilizaţii mai vechi cu cel puţin 1.500 de ani decât perioada în care au fost ridicate piramidele din Giza, Egipt. Probabil că oraşul a fost ridicat într-o epocă în care regiunea respectivă apartinea uscatului.

 

Piramide de cristal, un oraş scufundat şi un Sfinx – diverse ipoteze

Piramide de cristal, Civilizatia Atlantilor

Descoperirea unor piramide de cristal şi a unui oraş scufundat în adâncul Oceanului Atlantic şi chiar într-o zonă a Triunghiului Bermudelor, învăluită deja în mister, este un fapt excepţional. Pe de altă parte, explorarea unor vestigii la mari adâncimi, în ocean, în pofida tehnologiei avansate de astăzi, este o tentativă extrem de dificilă.

Unii exploratori consideră că aceste piramide de cristal pot forma un câmp energetic sau, poate, sunt legate de un “vid cuantic”. Alţii îl consideră ca fiind un fel de “spaţiu sacru”, protejat de străvechea civilizaţie a atlanţilor. Dincolo de miturile despre Atlantida, existenţa vechiului continent scufundat, în epoca modernă, inclusiv acum, la începutul secolului XXI, are tot mai mulţi adepţi, fiind pusă în legătură cu teoria “deplasamentului scoarţei terestre”, acceptată şi de Albert Einstein.

Potrivit acestei teorii, la intervale mari de timp, circa 4.000 -5.000 de ani, din pricina calotelor glaciare neuniform distribuite în raport cu axa de rotaţie a Pământului, litosfera se repozitionează în funcţie de noul centru de greutate. Ultima dată când s-a întâmplat un astfel de fenomen a fost cu aproximativ 12.000 de ani în urmă, când se presupune că Atlantida, o insulă uriaşă din Oceanul Planetar (cum era numit Oceanul Atlantic pe vremea lui Platon) a fost scoasă din zona temperată şi împinsă spre interiorul Cercului Polar de Sud. Ciudatele piramide de cristal, oraşul scufundat şi un Sfinx pot fi urme ale acestei vechi civilizaţii pierdute, legată, în unele mituri, de Paradisul Pierdut sau de “vârsta de aur” a umanităţii.

Memoria umană, cea istorică sau mitică, a conservat, în timp, nenumărate cetăţi-orase, locuri “pierdute”, “înghiţite” în adâncurile oceanelor, aparţinând diverselor civilizaţii şi culturi – Hiperboreea (Dincolo de Boreas), ţinutul de dincolo de “vânturile de Nord”, de Cercul Arctic, o lume perfectă, un fel de Eden pământesc, Ys (Ker Ys) – o peninsulă care ar fi existat în Marea Celtică, Bimini – teritoriu din zona în care au fost descoperite misterioasele piramide de cristal şi oraşul scufundat, Mu – numele unui continent pierdut, înghiţit de ape sau distrus de o erupţie vulcanică, despre ai cărui supravieţuitori se crede că au fondat civilizaţia maya, Lemuria – un continent ipotetic din Oceanul Indian şi o mulţime de alte locuri la care se face referire în miturile diverselor popoare.

În acelaşi timp, existenţa piramidelor în atât de multe regiuni ale lumii, mărturii ale unor timpuri foarte îndepărtate şi dovezi ale unor civilizaţii excepţionale, duce spre reconsiderarea multor fapte, teorii, ipoteze enunţate de-a lungul istoriei. Dacă piramidele de cristal şi oraşul scufundat nu aparţin vechii Atlantide, atunci este vorba despre o altă civilizaţie, spun specialiştii, despre care, la momentul actual, nu se ştie absolut nimic.

Piramide pe Terra

Singura certitudine este că misterioasele piramide de cristal şi vestigiile unui oraş scufundat există în regiunea geografică numită Triunghiul Bermudelor, aşa cum arată imaginile şi mărturiile celor care le-au descoperit.

Cercetarea ştiinţifică, la nivelul tehnologiei actuale, poate conduce spre rezultate surprinzătoare, cu atât mai mult cu cât şi alte descoperiri uimitoare, deşi învăluite într-o anume tăcere, au fost făcute şi în alte regiuni ale lumii – vestigiile unui oraş care ar putea fi cel mai vechi din lume, precedând cu peste 5.000 de ani piramidele egiptene, vestigii descoperite în apropierea coastelor japoneze, o altă piramidă uriaşă, din bazalt, cu o greutate de aproximativ 60.000 de tone, înaltă de 10 metri, descoperită în adâncul Mării Galileei (cunoscută şi sub denumirea de Lacul Tiberiada), în nord-estul Israelului, piramidele din Tibet (unele aflate în locuri aproape inaccesibile omului, altele interzise pentru public), Marea Piramidă Albă din China, asemănătoare cu piramidele din America de Sud (ridicate, poate, de aceiaşi “constructori”), noi piramide în Peru, descoperite din întâmplare în fotografiile luate de sateliţi NASA, lansaţi cu alte scopuri, acelea de a evalua geografia, potenţialul agricol, economic al planetei, piramidele din Antarctica, piramidele din Alaska, ieşite la lumină de puţin timp, etc.

Nikola Tesla era convins de existenta energiilor subtile ale piramidelor

Nikola Tesla era convins de existența energiilor subtile ale piramidelor

 

Poate nu este întâmplător nici faptul că multe dintre aceste descoperiri, inclusiv piramidele de cristal şi oraşul scufundat din Triunghiul Bermudelor, au fost făcute în anii 2.000, atunci când, spun oamenii de ştiinţă, piramidele ”s-au trezit”.

Anunt

Inclusiv NASA (după o anume ezitare) şi Agenția Spațială Europeană (ESA) au recunoscut faptul că, începând cu anii 2.013-2.014, au fost înregistrate și fotografiate coloane energetice, raze de lumină care ies din vârful piramidelor, indiferent de locul de pe glob în care se află aceste piramide. Cei care locuiesc în apropierea piramidelor, din toate părţile lumii, mărturisesc că aud uneori zgomote ciudate, venite de nicăieri parcă, asociate unor vânturi puternice.

Nu există deocamdată explicaţii pentru astfel de fenomene, unii cercetători punându-le pe seama faptului că sistemul nostru solar, din 2.011, traversează o centură de fotoni, care ar dura aproximativ 2.000 de ani, aşa cum s-a mai întâmplat în urmă cu 12.000 de ani şi că această realitate la scara macrocosmică ar fi “trezit” piramidele.

Faptul că oamenii de ştiinţă dezvăluie descoperirile lor și că, pe de altă parte, autorităţile și guvernele ţărilor care au un cuvânt de spus în cercetarea ştiinţifică tac, ba chiar reacţia oamenilor pentru care astfel de fapte sunt doar informaţii pe care le acceptă sau le pun sub semnul “conspiraţiilor” sunt, probabil, etape de parcurs pentru a ajunge la regândirea si rescrierea istoriei şi a civilizaţiei umane.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!