Turris Babel, misterioasa carte (interzisă) din 1679, menționa fenomenul de teleportare

Una dintre cele mai misterioase scrieri ale lumii este Manuscrisul Voynich (vechi de peste 700 de ani), care conţine referiri la energii superioare negative/distrugătoare.

Anunt

O altă lucrare enigmatică, despre care s-a vorbit mult prea puțin, este Turris Babel – o lucrare a lui Athanasius Kircher, apărută în anul 1679. Această carte a fost interzisă, motivul fiind o anumită gravură pe care aceasta o conţine.

Anunt

Gravura respectivă ilustrează Pământul şi Luna, iar, între ele – ca un punct de legătură – un mare turn. Acest turn – similar unei scări spiralate – îşi are baza pe Pământ şi vârful pe Lună. Altfel spus, este vorba despre conceptul de teleportare – enunţat, de asemenea, şi de marele Einstein – de pliere a două puncte diferite din spaţiu, permiţând, astfel, teleportarea instantă dintr-un loc în altul. Turnul prezentat în gravură exprimă această idee sub forma unei metafore.

Însă astfel de lucruri nu erau tocmai pe placul Vaticanului la acea vreme, care se opunea vehement progresului ştiinţific, considerând că Dumnezeu este singurul care poate vindeca sau face miracole.

De asemenea, și Galileo Galilei a fost condamnat – după acelaşi principiu – atunci când acesta a afirmat că Pământul este rotund.

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
Anunt
error: Content is protected !!