Versiunea neoficială a marii extincții în masă de pe Pământ

Cu milioane de ani în urmă, un eveniment catastrofal a provocat o extincție în masă pe Pământ. Curentul tradițional al științei asigură că aceste evenimente au fost unele naturale, însă alte teorii sugerează că ar fi putut avea o cu totul altă cauză.

Anunt

Este posibil ca prima extincție în masă de pe planeta noastră să fi fost cauzată artificial? Potrivit anumitor specialiști, este posibil ca în urmă cu milioane de ani să fi existat mai multe lumi locuite în Sistemul Solar.

Diferiți factori au dus la faptul că, din anumite motive, Pământul ar fi fost bombardat, provocând prima extincție în masă.

Marea extincție a fost cauzată?

Există 2 povești legate de prima extincție în masa – cea oficială și cea neoficială.

Anunt

Cea dintâi susține faptul că o serie de evenimente naturale catastrofale ar fi cauzat moartea a milioane de creaturi din întreaga lume. Acest fenomen ar fi fost provocat de erupțiile vulcanice care au făcut furori pe parcursul a sute de mii de ani. De asemenea, și metalul greu căzut în mare a contribuit la dispariția speciilor marine, conform Universității din Cincinnati și Universității de Geoștiințe din China.

A avut loc acum 250 de milioane de ani și a distrus 95% din speciile marine și peste 70% dintre speciile terestre. Într-un articol al revistei Nature Communication, se susține că acest fenomen a fost declanșat de erupții.

Vremea extrem de caldă, ploile acide și încălzirea apei ar fi fost principalele cauze ale dispariției.

Dar există și o altă explicație – neoficială – pe care însă comunitatea științifică refuză vehement să o accepte. Această ipoteză sugerează faptul că efectele devastatoare asupra Pământului au fost cauzate de o explozie nucleară artificială, posibil provocată de o rasă extraterestră.

Au devastat extratereștrii Pământul?

Acesta a fost și motivul pentru care Marte a suferit o epuizare sistematică a resurselor acvifere. La fel și prezența unei magnetosfere slabe, măturată de vânturile solare.

Astfel, majoritatea speciilor timpurii ale Pământului au fost eliminate. Nu au avut un avans evolutiv pentru a putea concura cu rase inteligente care, totodată, au intrat și ele într-un proces de declin.

A început un transfer masiv de specii inteligente și neinteligente. În acest fel, li s-a oferit o nouă casă pe planetă, în condiții favorabile, precum cele care s-au petrecut pe alte planete care ajunseseră deja la punctul culminant ca civilizație.

Anunt

Așadar, ar fi posibil ca o civilizație extraterestră (sau mai multe) să se întoarcă pe Pământ?

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!