Oamenii de știință au descoperit puterea Atomilor de Aur, unul dintre secretele antice – Video

Pasionații de poveștile tăblițelor sumeriene antice – descoperite pentru prima dată în anii 1800 – știu că aurul este un element esențial în poveste. Anunnaki, extratereștrii de pe o altă planetă, au extras aur prețios din Africa de Sud atunci când au ajuns pe Pământ. Elementul are calități unice, care îl fac neprețuit din numeroase motive și care este utilizat de la bijuterii și componente electrice până la izolația folosită în călătoriile din spațiu. Astăzi, oamenii de știință au făcut un mare salt în deblocarea potențialului aurului 2D, mii de ani mai târziu.

Recent, cercetătorii de la Universitatea din Leeds, Marea Britanie, au creat „cel mai subțire aur” din lume, cu doar doi atomi de grosime. Este atât de subțire, încât aceștia îl consideră bidimensional. Ei spun că este o „realizare de reper” în nanomaterialele cu potențial în industriile medicale și electronice.

Anunt

„Cele mai subțiri nanofoi de aur 2D neacceptate, raportate anterior, au o grosime minimă de 3,6 nanometri”, a declarat Sunjie Ye, autorul principal al studiului, pentru Newsweek.

„Lucrarea noastră reprezintă prima fabricație de aur 2D de sine-stătător, cu o grosime sub-nanometrică, adică am adus aurul 2D la scară sub-nanometrică, care este o premieră a nanotehnologiei.”

Newsweek a menționat faptul că cercetătorul Stephen Evan de la Leeds a supravegheat studiul, acesta remarcând că foițele de aur reprezintă o îmbunătățire majoră chiar și față de nanoparticulele de aur.

„Aurul este un catalizator extrem de eficient. Deoarece nanofoile sunt atât de subțiri, aproape fiecare atom de aur joacă un rol în cataliză. Înseamnă că procesul este unul foarte eficient”, a declarat Stephen Evans, cercetător din Leeds, într-un comunicat.

„Testele standard de referință au demonstrat că foile de aur la scară nanometrică au fost de 10 ori mai eficiente decât nanoparticulele de aur utilizate în mod convențional în industrie. Datele noastre sugerează faptul că industria ar putea obține același efect din utilizarea unei cantități mai mici de aur, iar acest lucru are avantaje economice atunci când vorbim despre un metal prețios”, a spus Evans.

Potrivit articolului, aurul flexibil 2D ar putea fi folosit pentru a „dezvolta enzime artificiale” pentru tehnologii precum filtrarea apei și teste medicale de diagnosticare mult mai eficiente.

Anunt

Utilizarea avansată a aurului în acest mod reprezintă o premieră pentru știință. Pe de altă parte, dacă facem o paralelă cu povestea Anunnaki din tăblițele cuneiforme din Mesopotamia, aceasta ar putea fi o întoarcere în timp, la tehnologia veche de mii de ani. Conform teoriei astronauților antici, operațiunile de extragere a aurului datează cu aproximativ 450.000 de ani în urmă. Aurul era necesar pentru ca tehnologia să salveze planeta.

Dacă lăsăm deoparte scepticismul pentru un moment și considerăm că acest lucru este adevărat, ar putea oamenii să învețe cum să folosească aurul, printr-o tehnologie avansată, pentru a ne salva propriul mediu?

De ce a fost aurul atât de important pentru vechii Anunnaki?

O mare parte din înțelepciunea acestor ființe antice a fost transmisă oamenilor moderni, dar de ce nu și tehnologia asociată aurului? De exemplu, unele dintre sistemele matematice și măsurătorile pe care le folosim și în prezent își au originea în Mesopotamia antică. Luați în considerare faptul că orele și minutele care ne definesc viața de zi cu zi, bazate pe numărul 60, provin tot din antichitate.

Anunnaki au dezvăluit secretele universului în primul sistem matematic?

Zecharia Sitchin (1920 – 2010), celebrul autor, a expus de-a lungul timpului povestea Anunnaki, lucrările sale explorând în profunzime această idee. Mulți oameni au considerat că este nebun, însă pentru Sitchin și pentru publicul său (mereu în creștere), tăblițele nu reprezintă doar mituri, ci marchează evenimente reale.

Așa explică domnul Sitchin ceea ce oamenii de știință atribuie evoluției. Acesta afirmă că orașele extratereștrilor au fost distruse de o puternică inundație, în urmă cu 30.000 de ani, după care aceștia au început să-și transmită cunoștințele oamenilor. El a arătat o fotografie a unei sculpturi în lemn din anul 7.000 î.Hr. a unui “om mare care predă un plug unui om mai mic” – reprezentând, potrivit teoriei celebrului autor, transmiterea cunoștințelor agricole.

„Nu inventez nimic, spunea domnul Sitchin. Civilizațiile super-inteligente au vrut să creeze muncitori din primitivii homo-erectus și să le transmită genele care să le permită să gândească și să folosească unelte.”

Astăzi, oamenii într-adevăr gândesc și folosesc instrumente, dar în mod clar mai avem foarte mult de parcurs până să putem fi considerați cu adevărat o civilizație avansată. Cel puțin însă, utilizarea aurului 2D pare a fi încă un pas mic în direcția cea bună.

 

Descoperiți mai multe informații interesante legate de Anunnaki și căutarea lor de aur pe Pământ – așa cum este ilustrat pe tăblițele sumeriene – în videoclipul marca Universe Inside You:

Anunt

Lasa un comentariu

comentarii

Anunt
error: Content is protected !!