5 predicții înfricoșătoare ale lui Stephen Hawking


1 share

Stephen Hawking credea cu tărie că oamenii își pot îmbunătăți genele cu ajutorul tehnologiei, dar, totodată, se temea că super-oamenii (sau supra-oamenii) astfel creați vor contribui masiv la distrugerea planetei.

Hawking a fost destul de elocvent în ceea ce privește viitorul omenirii. De exemplu, acesta susținea faptul că oamenii nu vor mai putea trăi mult timp pe Pământ. Că vom fi nevoiți să migrăm pe o altă planetă locuibilă pentru a ne salva specia.

Mai mult, spunea că planeta noastră nu este situată într-un punct stabil. Motiv pentru care într-o zi va dispărea, împreună cu Soarele. Astfel că va trebui să căutăm soluții pentru salvarea generațiilor viitoare.

Iată 5 dintre aspectele referitoare la viitorul omenirii și al Pământului în legătură cu care Stephen Hawking se temea:

1. Oamenii vor fi nevoiți să părăsească planeta

Stephen Hawking le-a cerut oamenilor să înceapă căutarea unor noi lumi. Potrivit teoriilor sale, în cele din urmă, omenirea va cădea victimă a unei extincții globale cauzate de un asteroid.

Acesta credea cu tărie că, într-o zi, planeta noastră va dispărea din cauza unei coliziuni cu un asteroid.

De asemenea, Hawking luase în considerare multiple posibile amenințări, precum schimbările climatice, inteligența artificială, virușii și războiul nuclear. Astfel că ne-a recomandat într-o manieră foarte serioasă să găsim alte planete locuibile, pentru a salva omenirea.

2. Inteligenţa artificială

Hawking se temea că într-o zi mașinăriile vor prelua conducerea lumii. Îi era foarte teamă de faptul că dezvoltarea inteligenței artificiale va duce la apariția unei noi forme de viață, care-i va depăși cu mult pe oameni. Motiv pentru care ne-a sugerat să fim foarte atenți în ceea ce privește tehnologia/inteligența artificială.

„Dezvoltarea inteligenței artificiale ar putea însemna sfârșitul rasei umane”, spunea omul de știință într-un interviu din 2014 pentru BBC.

Anunt

„Ar decola de la sine și ar fi reproiectată într-un ritm din ce în ce mai mare. Oamenii, limitați de evoluția biologică lentă, nu ar putea nicidecum concura, ar fi complet depășiți.”

3. Schimbarea climei

Stephen Hawking considera încălzirea globală una dintre principalele amenințări la adresa vieții pe Pământ. Acesta ne-a avertizat cu privire la un anumit nivel la care încălzirea globală ar fi de neoprit.

Acesta a spus că oamenii nu vor putea supraviețui după acest „punct de cotitură”.

4. Sosirea civilizațiilor extraterestre

Hawking credea că extratereștrii vor fi dăunători omenirii. El susținea faptul că aceste ființe din alte dimensiuni vor provoca distrugeri masive pe Pământ, distrugând omenirea.

Această ipoteză a sa are sens, având în vedere faptul nu avem nicio idee despre ce fel de creaturi trăiesc în spațiu sau ce urmăresc acestea. Generațiile viitoare vor trebui să le facă față, să le confrunte, mai ales că astronomii abia așteaptă să intre în contact cu astfel de ființe extraterestre.

„Asemenea extratereștri avansați ar căuta probabil să cucerească și să colonizeze orice planetă pe care ar putea ajunge”, spunea Hawking.

„Întâlnirea unei civilizații avansate ar putea fi asemănătoare momentului în care nativii americani l-au întâlnit pe Columb. N-a ieșit prea bine.”

5. Apariția super-oamenilor

Stephen Hawking credea că, în viitor, oamenii își vor îmbunătăți considerabil genetica, prin dezvoltarea unor tehnologii adecvate. Îi era însă foarte teamă că apariția acestor supra-oameni va duce la distrugerea Pământului.

Hawking credea că, în viitor, se vor introduce legi care interzic ingineria genetică folosind oameni. Însă unii nu vor putea rezista tentației de a îmbunătăți calități umane precum memoria, rezistența la boli, longevitatea.

Anunt

Like it? Share with your friends!

1 share
error: Content is protected !!