A găsit Roverul Curiosity rămășițele unui turn antic pe Marte?


Datorită Roverului Curiosity, pe Marte au fost descoperite anomalii. Acum, aceste imagini au dezvăluit ceea ce par a fi rămășițele unui turn antic.

Imaginea a fost distribuită pe Twitter de Institutul SETI. În primul rând, aceasta arată formațiuni verticale departe de a fi naturale.

Cu toate acestea, din cauza tumultului provocat de fotografii și a presiunilor din partea altor instituții, organizația a fost nevoită să spună că originea extraterestră a fost exclusă.

Explicație științifică pentru turnul misterios

Imaginea originală se află pe pagina NASA. Potrivit agenției, eroziunea este un fenomen bine documentat, în care suprafețele solide sunt uzate de procesele naturale.

Pe Pământ, eroziunea este cauzată de diferite procese, precum vântul, apa, gheața sau altele. Vântul este una dintre principalele caracteristici și de pe Marte.

Oamenii de știință au documentat anterior că vânturile erozive ale Planetei Roșii au creat formațiuni naturale, întrucât materialul de suprafață, slab cimentat, este ușor suflat de vânt.

Eroziunea poate crea, de asemenea, structuri mai mici, mai complexe, asemănătoare cu rămășițele unui turn – precum cele văzute în fotografie.

Cu toate acestea, cele mai recente imagini ale lui Marte arată obiecte bizare, care nu par deloc a fi formațiuni naturale.

Anunt

La începutul acestui an, NASA a făcut publică o altă anomalie, asemănătoare unei flori. Agenția a explicat atunci că ar fi o formațiune creată atunci când mineralele au fost depuse în roca existentă de apa care s-a infiltrat în fisuri.

Alte anomalii misterioase

Scott C. Waring a analizat o imagine de pe Roverul Curiosity, arătând ceea ce pare a fi o intrare similară cu cea din mormintele egiptene.

Descoperirea a devenit rapid virală, iar mulți utilizatori au susținut că este o dovadă clară a civilizației antice marțiene.

Dar NASA, încă o dată, a negat, spunând că nu reprezintă o ușă, deoarece are mai puțin de 1 metru înălțime. În plus, cauza formării sale ar fi fost tot eroziunea.

Straturile de rocă pot fi observate în stâncă. Acestea au fost depuse în urmă cu aproximativ 4 miliarde de ani, în condiții sedimentare, probabil într-un râu sau dună, suflate de vânt.

Așadar, ni s-a oferit încă o explicație așa-zis logică pentru anomaliile misterioase apărute pe Planeta Roșie.

NASA a depus o muncă imensă în ultimii ani pentru a găsi explicații logice pentru aceste descoperiri și, de asemenea, pentru rămășițele acestui turn enigmatic. Însă toate aceste negații vehemente și aducerea unor justificări exclusiv științifice de fiecare dată nu fac decât să semene și mai multe îndoieli.

Un lucru este clar, NASA nu dorește ca oamenii să afle adevărul. Ni se va dezvălui vreodată dacă Marte adăpostește viață extraterestră?

Anunt

Like it? Share with your friends!

error: Content is protected !!